Het jaar is bijna om en dus zijn de meeste reisgekkie’s (zoals ik) al weer lekker aan het plannen voor 2018. En daarbij wil ik jou natuurlijk helpen in de goede richting, met de beste roadtrip bestemmingen voor 2018!

beste roadtrip bestemmingen

Mallorca

Een prachtige eiland in de Middellandse Zee, dat meer te bieden heeft dan zon, zee en strand. Een auto huren op Mallorca is natuurlijk wel nodig, want vanuit Nederland is het anders erg lastig om op dit eiland te komen. Ook zou ik een auto met airco aanraden, aangezien de temperaturen op Mallorca (zeker ’s zomers) hoog kunnen oplopen. Een mooie wandeling langs de verschillende stranden is zeker een aanrader. In de zomer kun je de stoomtrein nemen van Palma naar Sóller, een prachtige route en zeker met kinderen erg leuk. Tijdens een roadtrip over Mallorca kun je zelf een mix maken van alle activiteiten en plekken die het eiland te bieden heeft.

Aanraders voor een roadtrip Mallorca zijn:

 • Bergdorp Valldemossa
 • Strand bij Palma de Mallorca
 • Schiereiland Formentor
 • Middeleeuwse stadje Alcúdia
 • Dineren in Porto Cristo
Rondreis Noord-Engeland & Schotland

Schotland

Een prachtige bestemming vlakbij huis, Schotland! Het is een gevarieerde bestemming, waar je zeker een auto nodig hebt om echt een idee te krijgen van de weidsheid en pracht van de natuur. Je kunt vanuit Nederland natuurlijk met de boot naar Schotland gaan, maar je kunt ook vliegen en een auto huren. Schotland hoort voornamelijk in het rijtje van beste roadtrip bestemmingen thuis door zijn prachtige natuur. Zeker ik als Aardrijkskundige kan helemaal enthousiast worden van alle prachtige natuurverschijnselen in Schotland.

Aanraders tijdens een roadtrip Schotland zijn:

Florida

Florida is ook een goede bestemming voor een roadtrip! Een hele andere bestemming dan Schotland, maar zeker ook gevarieerd en veelzijdig. Naar Florida kun je niet rijden dus je hebt een huurauto nodig. In Florida vind je naast mooie natuur en stranden ook veel Amerikaanse cultuur. De staat Florida is heel divers, van de Everglades tot the Keys en van Orlando tot Clearwater. Het voordeel van Florida? De heerlijke temperaturen, als je zin hebt om een mooie roadtrip te maken vooral in korte broeken en T-shirts dan is Florida een goede bestemming.

Aanraders tijdens een roadtrip Florida zijn:

motorroute door Europa

Scandinavië

Zelf ben ik al jaren gek op Scandinavië en nu krijgen steeds meer mensen ook de neiging naar ‘het Noorden’ te gaan. Scandinavië is een perfecte roadtrip bestemming, net als Schotland te bereiken vanuit Nederland maar vliegen kan ook. Tijdens het rijden in Scandinavië zul je merken dat het er heerlijk rustig is in vergelijking met onze wegen. Als je een rendier langs de weg ziet, kun je gewoon stoppen, de kans dat er een auto achter je rijdt is erg klein. De natuur in Scandinavië en met name in Noorwegen is adembenemend. Wil je dit soort avonturen live meemaken? Volg ons dan op Instagram.

Aanraders tijdens een roadtrip Scandinavië zijn:

beste roadtrip bestemmingen

Nederland

Naast al die mooie verre bestemmingen heeft ook ons eigen landje veel moois te bieden. Dus ga eens een weekje roadtrippen in Nederland en voeg ons eigen land toe aan jouw beste roadtrip bestemmingen. Naast die keer naar familie of vrienden, gaan weinig mensen zelf op pad in Nederland. Een roadtrip door het hele land zou daarom een gaaf idee zijn! Zo kun jij alle mooie plekjes die jij nog eens wilt bezoeken in Nederland, allemaal in één keer bezoeken. En je kunt natuurlijk overal onderweg stoppen en genieten van de natuur.

Aanraders tijdens een roadtrip Nederland zijn:

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Wat heb jij al op de planning staan voor 2018? Welke van deze beste roadtrip bestemmingen zou jij het liefst bezoeken in 2018? Laat het ons weten in de reacties!

Meer over de roadtrip bestemmingen?

~ Alles over Schotland

– De wonderen van Florida

~ Alles over Nederland

21 gedachten over “De beste roadtrip bestemmingen voor 2018!”

 1. Florida is zo mooi! En Schotland ook. Ik heb hier al eens rond gereden maar wil dit ook echt nog met mijn gezin doen. tenslotte moet ik ben Nevis nog eens zonder mist zien. Volgens jaar wordt het bij ons gewoon weer Frankrijk 🙂

 2. Schotland staat al jaaaaren op het lijstje: zou het er dit jaar toch van komen??
  De meeste dingen in Nederland die je noemt, heb ik wel gedaan: inderdaad: prima tips!

 3. Leuke bestemmingen en leuk dat je ons eigen land ook noemt! Op Mallorca hebben wij ook veel rond getourd, maar steeds vanuit 1 vaste plek waar ons appartement was. Prima te doen, want zo groot is het eiland toch niet. 🙂

 4. Ik zag deze herfst foto’s van Schotland en nu wil ik daar eigenlijk toch wel in de herfst tijd voor vrijmaken. Al ben ik niet zo’n held met plannen maar wie weet…. ;p Leuke lijst in ieder geval! Ik vind Spanje en Frankrijk ook erg fijne landen om te roadtrippen. Eigenlijk bijna alle landen in Europa wel, ideaal dat je binnen een paar uur meerdere landen kunt bezoeken haha ;p

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge