Zoals waarschijnlijk wel duidelijk is aan het aantal blogs over Florida, ben ik gek op Florida. Ik schreef eerder over Orlando, Miami, de parken en de everglades. Vandaag zijn ‘The Keys’ aan de beurt. Vaak krijg ik de vraag, moet ik wel naar The Keys gaan? Het kost veel tijd, is die tijd het waard? Nou daar is maar één antwoord op mogelijk: JA! Het kost wel twee/drie dagen extra om eilanden rij te bezoeken, maar toch is het het zeker waard.

De weg naar The Keys

Vanaf Miami is het uiterste puntje van de eilanden: Key West, zo’n 3,5 tot 4 uur rijden. De rit is prachtig en je kunt uren uit het raam turen. Je rijdt eigenlijk voortdurend over bruggen. Na elke brug bevindt zich een ander eilandje. Je kunt natuurlijk zelf bepalen bij welke eilanden jij stopt. Ik ben gestopt bij Key Largo en ons eindpunt was Key West. Je kunt natuurlijk op elk eiland overnachten, dan doe je er een stukje langer over om Key West te bereiken. Ik zou wel aanraden af en toe te wisselen van chauffeur want je kunt dan allemaal optimaal genieten van de uitzichten tijdens het rijden.

Zwemmen met dolfijnen

Iets wat ik zelf echt een geweldige ervaring vond en wat je ook op de eilanden kunt doen is: zwemmen met dolfijnen.Wij hebben dit gedaan bij Dolphin Research Center, op het eiland Grassy Key. De kosten liggen rond de 200 dollar dus je moet er goed over nadenken voor je dit besluit te gaan doen. Vroeger waren dolfijnen mijn lievelingsdieren en ik heb dus altijd al de droom gehad om oog in oog met dolfijnen te komen. Ik vond het dat geld zeker weten waard. Je kunt verschillende soorten ontmoetingen met de dolfijnen boeken en daarin zit ook weer veel prijsverschil. In het Dolphin Research Center, worden gewonden dolfijnen geholpen, als de dolfijnen weer fit zijn worden ze weer vrij gelaten. De dieren leven dus alleen tijdelijk in gevangenschap.

Denk goed na voor je met dolfijnen gaat zwemmen. De dieren leven in gevangenschap en moeten verplichte trucjes doen. Zorg dat je kiest voor een reseach center. Natuurlijk is het ieders eigen keus. 

Bahia Honda State Park

Het Bahia Honda State Park ligt op het eiland Big Pine Key. Dit park ligt langs de route richting Key West en het is dus lekker om hier even te stoppen. Een lekkere lunch op het strand of een verfrissende duik in het heerlijke water, in dit park kun je even tot rust komen. Het park is geheel gratis en nog niet erg ontdekt door toeristen dus vrij rustig. Het is zeker een aanrader om een stop te maken bij dit prachtige (paradijselijke) strand.

Key West

Het prachtige stadje aan het einde van de route, Key West. Deze stad heeft grote invloeden vanuit Cuba, tijdens de Castro tijd, zijn er veel cubanen naar Key West gevlucht.Overal worden sigaren verkocht en zie je de Cubaanse invloeden terug. Ook vind je in Key West het Southernmost Point, Het zuidelijkste stukje van de Verenigde Staten, maar 90 miles (ongeveer 144 kilometer) naar Cuba. Deze toeristische trekpleister is ook zeker een leuke plek om te bezoeken wanneer je op the Keys bent.

Zou jij the Keys na al deze prachtige foto’s en verhalen nog willen overslaan? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Florida?

~ Krokodillen spotten

~ Universal Studios

~ Hotel Legacy Vacation Resort

9 gedachten over “The Keys in Florida mag je absoluut niet missen!”

  1. Zelf ben ik nog nooit in de VS geweest, op een ongeplande stopover in Atlanta na en dat was niet bepaald de beste stad voor een eerste kennismaking. Een beetje daardoor is het er ook nog niet van gekomen nog een keer die kant op te gaan, maar als ik dit zie denk ik: “wow, daar wil ik ook wel naartoe!” Leuk met die dolfijnen, lijkt me een geweldige ervaring.

  2. Leuk hé. Ik vond Florida ook leuk, terwijl ik er van tevoren niet zoveel verwachtingen van had. Ik ben niet zo’n voorstander van zwemmen met dolfijnen in centra, liever in het open water, dat is veel natuurlijker. Hoe was het daar? Verder vind ik the Keys ook leuk. Wij kampeerden aan het strand. Heb je de hertjes ook gezien? Zo cute

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge