Tijdens mijn reis naar Orlando was het natuurlijk verleidelijk om alleen maar bij het zwembad te liggen en bruin te worden. Toch heb ik dat niet gedaan en ik ging krokodillen spotten. Vaak gebeurt dit in Florida in het nationale park de Everglades. Dit bekende park ligt zo’n 3,5 uur rijden van Orlando en maakt het eigenlijk verplicht tot een nachtje weg. Wij besloten dit niet te doen en te gaan voor de kleine en rustigere variant.

De receptie van ons hotel raadde ons Boggy Creek AirBoat Rides aan. Dit ligt maar 25/30 minuten rijden van Orlando en is daarmee goed bereikbaar. Verder kost het maar 28 dollar en bij de Everglades moet je al snel aan 40 dollar denken.

Je kunt online een dag uitkiezen en ook online al betalen. Het makkelijke is hieraan dat het niet veel tijd kost. De dag staat vast maar de tijd kun je zelf bepalen. Elk half uur gaat er een 30 minuten durende tour weg en elk uur een 60 minuten durende tour. Je kunt dus zelf bepalen wanneer op de dag je naar Boggy Creek komt.

Alleen de locatie van Boggy Creek is al prachtig, aan het einde van de straat vind je de receptie. Je hebt een prachtig uitzicht over Lake Bueno Vista. Je kunt er makkelijk parkeren want er is genoeg ruimte. In het gebouw vind je een souvenirwinkel en kun je een kopje koffie of thee drinken. Dit is zeker fijn wanneer je even moet wachten op de volgende boot.

Als je eenmaal aan de beurt bent ga je met een airboat over het gigantische meer en zal de kapitein je verschillende plekjes laten zien waar vaak krokodillen zijn. De boten gaan met hoge snelheden over het water dus je moet niet bang zijn voor een beetje snelheid.

Tijdens onze tour hebben we drie krokodillen gezien. Verder hebben we prachtige vogels gezien en heb ik vooral genoten van de natuur om mij heen. Op zijn Amerikaans is het natuurlijk wel gewenst om de kapitein achteraf een fooi te geven. Wees hierop voorbereid!

Terug aan land mag iedereen nog een baby krokodil vast maar de meeste slaan dat af, waaronder ik. In 2010 heb ik een baby krokodil vast gehouden in de Everglades en dat vond ik wel genoeg.

Zou jij ook graag wilde krokodillen spotten of vind jij krokodillen maar niks? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Florida?

~ Ultieme rondreis door Florida

– Universal Studios

~ Paradijselijk Clearwater beach

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge