Het Hard Rock Café is een bekend concept. Overal op de wereld vind je deze cafés, restaurants en winkels. De meeste toeristen kopen een shirt van de cafés waar ze zijn geweest. Deze trend/hipe heb ik altijd gemist. Ik ben geen hard rock fan dus waarom zou ik met zo’n shirt rondlopen, dacht ik altijd. Tot ik tijdens mijn stedentrip het Hard Rock Café Praag koos als plek om te dineren.

Het terras van het Hard Rock Café trok ons erg aan, ook de gerechten op de kaart stonden ons aan. We gingen op het terras zitten en hadden toen eigenlijk pas door dat we bij het o-zo-bekende café waren beland. We werden meteen vriendelijk ontvangen door onze serveerster Nikki. Ze kwam de kaart brengen en vroeg of wij iets te drinken wilden. Tijdens het bekijken van de kaart zagen we aan alle kanten lekkere gerechten langs komen en kregen we steeds meer trek.

Na drie keer gewisseld van keuze koos ik voor de Orginal Legencary Burger. Dit is een burger met spek, Cheddar kaas, gefrituurde uienringen, knapperige sla en tomaat en chili friet. De patat bij het Hard Rock Café Praag heeft altijd een smaakje; knoflook, chili of kaas. Ik koos dus voor de Chili frietjes. Na zo’n 10/15 minuten kwam mijn eten er al aan en ik was gelijk blij met mijn keuze. Je ziet mijn gerecht links op de foto. Mijn vriend gooide het over een andere boeg en koos voor de Hickory-Smoked Barbeque combo: Een stuk spare rib met barbeque marinade, een gebraden kip met hickory marinade en chili friet. Ik dacht dat ik veel had besteld, tot zijn eten werd gebracht. Het was echt een heel boord vol! We hebben beide met veel moeite ons hele boord leeg gegeten.

Toen ik aan het kijken was voor mijn hoofdgerecht zag ik ook al de desserts. Werkelijk alle desserts op de kaart zagen er heerlijk uit. Daarom hebben we ook zo’n 15 minuten moeten uitbuiken om weer verder te kunnen met het toetje. Ik vond het een moeilijk keuze maar ik koos uiteindelijk voor Oreo cheesecake: Een cheesecake met Oreo en een losse oreo erbij. Mijn vriend houdt niet van cheesecake en ging voor de Molten Chocolate Cake: een warme chocolade taart met een vloeibare binnenkant en een bolletje caramel ijs. Gelukkig duurde het ook nog even voor de toetjes er waren want anders had ik na één hap weer vol gezeten. Mijn cheesecake was echt goddelijk maar ook gigantisch groot en ik kreeg hem dus ook niet op. Nikki gaf mijn laatste stukje mee in een bakje en ik kon de volgende dag nog lekker smullen van mijn cheesecake.

Het Hard Rock Café Praag heeft mijn zeer positief verrast en daarom schrijf ik er ook deze blog over. Loop je langs een Hard Rock Café ergens in de wereld? Stap naar binnen en laat je verrassen, het eten is echt fantastisch! Nu zijn er vast ook mensen benieuwd naar de prijs… Voor Praagse begrippen is het Hard Rock Café relatief duur. Op het plein waar het Hard Rock Café zich bevindt liggen de prijzen echter rond dezelfde prijzen. Wij betaalden omgekerend €55 voor twee hoofdgerechten, twee toetjes en vier glazen drinken.

Zou jij ook voor het Hard Rock Café Praag kiezen om te dineren? Of zou jij toch kiezen voor een lokaal restaurant? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Praag?

~ Praktische informatie Praag

-10x wat te doen in Praag

~ Hoteltip Praag

4 gedachten over “Hard Rock Café Praag: Amerikaanse stijl!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge