Wanneer je voor een lange tijd door een land gaat reizen of er zelfs gaat werken dan kan het handig zijn om een lokaal nummer te hebben. Zo ging ik een maand werken op Java & Bali en daarnaast ook gave excursies doen. Soms was het dan nodig om iemand te bellen of iets op internet op te zoeken in het binnenland. Een simkaart kopen in Indonesië kan daarom handig zijn. Vandaag deel ik daarom mijn tips om een simkaart te kopen.

simkaart kopen in indonesië
Booking.com

Overal bereikbaar op reis

Voordat we beginnen met de tips, wil ik graag eerst vertellen waarom ik het handig vond. Allereerst is het ongelofelijk duur om internet te kopen in Indonesië voor een Nederlands abonnement. Doordat ik soms mensen moest bellen om een afspraak te maken of om een excursie te regelen, besloot ik een Indonesische simkaart te kopen. Daarnaast kun je op die simkaart ook data kopen en daardoor kun je altijd en over op sociale media of de weg opzoeken. Ook erg handig! Overal op Bali had ik goed bereik met de simkaart.

Belang telefoon op reis - Zweeds Lapland in de zomer

Neem een oude extra telefoon mee of Dual sim

De eerste tip is het meenemen van een oude telefoon. Naast de simkaart voor Indonesië wil je natuurlijk ook bereikbaar blijven met jouw Nederlandse nummer. Daarom kun je het beste een oude telefoon meenemen zodat je die als een hotspot kunt gebruiken. Je maakt dan een Wifi verbinding aan met die oude telefoon met de Indonesische simkaart en dan kun je met jouw eigen telefoon via de oude telefoon bereik hebben. Mocht je iemand moeten bellen kun je dat gewoon met de oude telefoon doen natuurlijk. Zelf vind ik dit de makkelijkste manier, omdat je dan ook met meerdere mensen gebruik kunt maken van de data op de simkaart.

Een andere optie is ook om een Dual simkaart smartphone te gebruiken. Dan kun je zowel jouw eigen Nederlandse als de Indonesische simkaart in jouw telefoon tegelijk stoppen.

simkaart kopen in indonesië

Ga op zoek naar een betrouwbare provider: Simkaart kopen in Indonesië

Een simkaart kopen in Indonesië is de laatste jaren flink veranderd. Voorheen kon je op iedere hoek van de straat (in drukke gebieden) een simkaart aanschaffen voor een leuke prijs. Maar tegenwoordig is het verplicht om een simkaart te registreren. Met een toeristenvisum kan dit alleen in de winkels van Telkomsel. Het is een betrouwbare provider die in de meeste gebieden van het land goed bereik heeft. Daarnaast is de prijs ook goed en kun je hier meteen mee bellen en internetten.

Let op, tegenwoordig is het verplicht om een simkaart te registreren. Met een toeristenvisum kan dit alleen in de winkels van Telkomsel. Je moet langs gaan met jouw paspoort en dan wordt de simkaart aan jouw paspoort gekoppeld. Dit proces duurt ongeveer 5-10 minuten.

simkaart kopen in indonesië

Betaal niet meer dan €10 euro voor een simkaart inclusief data

Dan het bedrag wat je voor een simkaart moet betalen. Een daadwerkelijke simkaart kost nog geen paar euro maar vaak is het de data die je geld kost. Zelf kocht ik een simkaart inclusief 12 GB internet en dat was na ruim 22 dagen op. Hiervoor betaalde ik nog geen €10 en kun je meteen aan de slag. Je kunt later altijd nog langs de Telkomsel winkel gaan om meer data toe te voegen.

Waar koop je de simkaart? Vraag informatie bij locals

Dan het belangrijkste punt, waar koop je de simkaart? Tegenwoordig kan dit dus alleen nog maar bij de Telkomsel winkels, waarvan er ook vaak één op het vliegveld te vinden is. Mijn tip is vraag vooral aan locals of ze je willen helpen. Omdat je nog geen internet hebt, kan het lastig zijn de winkel te vinden. Daarom zou ik aan raden om het meteen op het vliegveld te doen. Anders kun je in een stad locals vragen om hulp bij het vinden van een Telkomsel winkel.

Let op, tegenwoordig is het verplicht om een simkaart te registreren. Met een toeristenvisum kan dit alleen in de winkels van Telkomsel. Je moet langs gaan met jouw paspoort en dan wordt de simkaart aan jouw paspoort gekoppeld. Dit proces duurt ongeveer 5-10 minuten.

Een simkaart kopen in Indonesië, heb jij het wel eens gedaan? Zou jij het ook handig vinden om altijd bereikbaar te zijn? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Indonesië?

~ Wat te doen op Bali 45 tips!

– Orang Oetans spotten op Sumatra

~ Sta op de evenaar in Pontianak

Bewaren op Pinterest?

18 gedachten over “Simkaart kopen in Indonesië: mijn tips & tricks”

  1. Ik ben genoodzaakt om een Indonesische Simkaart al in Nederland te kopen (lang verhaal:-). Enig idee hoe dit kan? Heb je een tip mbt een online winkel?

  2. Op de meeste plaatsen heb je geen paspoort nodig, en je zit ook niet vast aan Telkomsel. XL is minstens zo goed. Het meest ideale is een dual SIM telefoon, zoals alle nieuwere Samsung telefoons, dan heb je nergens werk mee.

  3. Als je eenmaal een geregistreerde simkaart hebt (volgens mij kun je ‘m alleen daar registreren) bij Telkomsel, dan kun je er online beltegoed of databundel voor kopen via de Telkomsel app. Let op, dit is geldig voor een bepaalde periode (staat erbij). En je simkaart verloopt als je er een tijdje geen gebruik van hebt gemaakt.

  4. Wij hebben een mifi router meegenomen. Daar stop je de data kaart van Indonesië en en zo kan je met maximaal 10 apparaten gebruik maken van de WiFi
    Dit is zeker een aanrader als je met meerdere mensen op vakantie gaat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge