Vlakbij de mooie stad Quebec vind je de Chute Montmorency, een prachtige waterval die maar liefst 83 meter hoog is. Tegenover de waterval vind je de brug naar het eiland Île d’Orléans. Een prachtig authentiek eiland, waar je Canada in zijn puurste vorm kunt bezoeken. Het is een prachtige omgeving die rond Chute Montmorency en Île d’Orléans die je absoluut moet bezoeken tijdens een reis naar Oost-Canada.

Chute Montmorency en Île d'Orléans

Chute Montmorency en Île d’Orléans: Onder de rook van de grote stad Quebec

Vanuit het hartje van Quebec ben je binnen 20 minuten bij de waterval, ideaal dus. Er zijn verschillende tours die je naar deze plek brengen maar je kunt natuurlijk ook zelf met een camper of auto naar de Chute Montmorency en Île d’Orléans toe rijden. Vlakbij de waterval kun je goed parkeren en vanaf daar is het nog maar vijf minuten lopen naar de top van de waterval. Op het eiland Île d’Orléans kun je in de zomermaanden heerlijk fietsen maar tijdens de koudere maanden is het ideaal om het eiland helemaal rond te rijden.

Chute Montmorency en Île d'Orléans
Chute Montmorency en Île d'Orléans
Chute Montmorency en Île d'Orléans

Waterval Chute Montmorency

Dan nu de waterval, je zult hier even stil van worden. Hoewel de waterval een grote concurrent heeft aan de Niagara watervallen, vond ik het een super mooie plek. Het water valt maar liefst 83 meter naar beneden en je kunt vanaf verschillende plekken naar de waterval kijken of vanaf verschillende kanten de waterval bezoeken. Wij begonnen boven en liepen daardoor meteen de brug over, die aan de bovenkant van de waterval hangt. Een indrukwekkende hangbrug die het effect van de waterval extra mooi maakt. Zeker in de herfst, toen wij hier waren, de gekleurde bomen maken het plaatje helemaal compleet.

Chute Montmorency en Île d'Orléans
Chute Montmorency en Île d'Orléans

Wandelen rond de waterval

Rond de waterval zijn verschillende mooie wandelroutes te vinden, die je door de mooie natuur meenemen. Het is wel belangrijk dat je goede schoenen aantrekt want het is op sommige stukken best ruig om te wandelen. Je kunt via verschillende trappen ook helemaal naar beneden wandelen naar het punt waar het water neerkomt. Aan te raden is wel om dit te doen met goede schoenen want het kan erg glad zijn. Daarnaast kun je ook het beste een paraplu of een regenjas aantrekken want je wordt aardig nat. In de natuur rond de waterval vind je ook enorm veel eekhoorns en mooie vogels, je kunt hier heerlijk genieten van Canada.

Chute Montmorency en Île d'Orléans

De brug naar Île d’Orléans

Aan de overkant vande Saint Lawrence vind je het eiland Île d’Orléans. Het eiland wordt met het vaste land verbonden door een 4,4 kilometer lange brug. De Orleans Island Bridge, die op het hoogste punt ruim 60 meter hoog is. Alleen de brug al is het waard om even naar de andere kant te rijden. Vanaf de brug zie je de stad Quebec liggen en ook de mooie waterval. Het is echt een toffe ervaring om over de brug heen te rijden. De brug is dus echt zeker de moeite waard, ook als je het eiland zelf niet gaat bekijken. Je kunt er ook overheen rijden en weer omdraaien.

Chute Montmorency en Île d'Orléans

Het eiland Île d’Orléans

Het mooie eiland Île d’Orléans is acht kilometer breed en 32 kilometer lang. Je kunt hier met auto goed in een paar uur overheen rijden. Tijdens de zomermaanden kun je hier perfect fietsen en wandelen. Op het eiland zie je echt het authentieke Canada. Er wonen maar 7.000 mensen en de rest bestaat uit prachtige natuur. Het mooie is dat het ondanks de verbinding met het vaste land, het eilandleven hier nog echt merkbaar is. Er is maar één school en de mensen kennen elkaar door en door. De sfeer op het eiland is geweldig. En tijdens de herfstmaanden zijn de bomen prachtig gekleurd! Kortom Chute Montmorency en Île d’Orléans zijn absoluut de moeite waard om te bezoeken.

Zou jij ook naar Chute Montmorency en Île d’Orléans willen? Heb je ooit zo’n hoge waterval gezien? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Canada?

~ Niagara watervallen

– De ultieme rondreis met een camper

~ Campings in Oost-Canada

Bewaren op Pinterest?

4 gedachten over “Chute Montmorency en Île d’Orléans – vlakbij Quebec”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge