Een prachtige rondreis door het oosten van Canada in een camper, mijn hoogtepunt? De Niagara Falls natuurlijk. Het is één van de grootste watervallen ter wereld en ligt op de grens tussen Canada en Amerika. Een reden voor veel mensen om deze kant op te komen. En dat was voor mij ook wel een gaaf puntje op het programma. Hieronder vertel ik je alles wat je moet weten over de Niagara Falls.

Niagara Falls
Niagara Falls

Vanaf welke kant?

Doordat de watervallen letterlijk op de grensovergang liggen is het vaak de vraag vanuit waar je de Falls gaat bekijken. Wij deden een rondreis door Canada en waren al eens de grens met Amerika over gegaan maar dat duurde extreem lang. Daardoor kozen we ervoor om gewoon voor de Canadese kant te gaan. We parkeerden vlak langs het water en konden dus meteen genieten van een prachtig uitzicht. Ik ben niet aan de Amerikaanse kant geweest dus een eerlijke vergelijking is het eigenlijk niet. Maar ik denk persoonlijk dat je vanuit de Canadese kant mooier overzicht hebt. Het is wel erg leuk dat je in Amerika zowat onder de waterval kunt komen. Aan de Canadese kant zijn er geen plekken om echt dichtbij het geweld te komen, behalve de boot natuurlijk. Wel viel mij op dat het aan de Amerikaanse kant een stuk drukker was. Het hoefijzer ligt natuurlijk aan de Canadese kant maar je kunt hem ook vanuit Amerika goed zien. Persoonlijk denk ik dat het uiteindelijk niet heel veel verschil maakt.

Niagara Falls
Niagara Falls

Hornblower – maid of the mist

Iedereen kent de foto’s van alle kletsnatte toeristen met de poncho’s op de bootjes. Natuurlijk wilden wij dit ook proberen. Vanuit Canada gaat de Hornblower, waarmee je in 20 minuten super dichtbij de waterval komt, zo erg dat je kletsnat wordt. Vanuit Amerika gaat de Maid of the Mist, precies hetzelfde concept. Ik vond dit eerlijk gezegd het hoogtepunt! We begonnen op het dek met vrij veel mensen maar hoe dichter we bij de waterval kwamen hoe meer er naar beneden gingen. Ik denk dat we op het hoogtepunt qua water en wind met maar tien mensen op het dek stonden. Het was echt heel heftig, de wind en het water wat van de waterval af komt is echt extreem. Je moet er wel tegen kunnen maar ik vind dit soort dingen echt super tof. Je kunt overigens ook voor andere afvaarten kiezen die minder dichtbij gaan.

Het centrum van de stad

Het is misschien iets waar niet veel mensen gaan kijken maar het centrum van de stad Niagara Falls is het zeker waard. Persoonlijk hoorde ik via een vriendin dat dit de moeite waard was. Maar omdat we op de Hornblower zo nat en koud waren geworden gingen we ook op zoek naar een plekje om op te warmen met warme chocomelk, thee en koffie. We liepen richting het centrum en waren verbaasd. Het is een beetje Las Vegas in het klein, overal casino’s, gave beelden op straat en lekker extreem. We besloten na de koffie een beetje te gaan spelen in een arcade hal. Het was meer voor de gezelligheid want uiteindelijk konden we met onze 400 muntjes net een mok uitkiezen.

camperroute door Oost-Canada
Niagara Falls

Hoe kom je bij de Niagara Falls?

Wij verbleven op een camping in de stad Niagara Falls en vanuit daar was het ongeveer een kwartier rijden met de camper. Er is aan de Canadese kant een gigantisch grote parkeerplek waar je voor 20 dollar een hele dag kunt parkeren. Wij kwamen rond een uur of 09.00 ’s morgens en toen waren er nog weinig auto’s. Vanuit daar loop je binnen drie minuten naar de Horse shoe aan de Canadese kant. Een prachtig uitzicht! Het is vanuit Toronto ongeveer twee uur rijden, helaas kwamen wij ook voor een deel in de file terecht. Afhankelijk van de drukte op de weg kun je er binnen anderhalf uur zijn. Wil je naar de Amerikaanse kant? Houd er dan rekening mee dat de grensovergang hier extreem druk is en dat je er vaak wel twee uur over doet om aan de overkant te komen.

Kortom de Niagara Falls zijn echt geweldig! Naast het Algonquin Park was  dit echt het hoogtepunt van onze rondreis door Oost-Canada met een camper. Ik zou iedereen aanraden om hier eens naartoe te gaan. De watervallen die ik eerder zag in IJsland vallen echt compleet in het niet bij dit gigantische natuurgeweld.

Ben jij wel eens bij de Niagara Falls geweest? Welke kant zou jij willen bezoeken? Laat het ons weten in de reacties.

Meer Canada?

~ Algonquin Park hiken

– Camper reis voorbereidingen

~ Een ETA voor Canada is verplicht

Bewaren op Pinterest?

2 gedachten over “Niagara Falls: het hoogtepunt van een reis door Canada”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge