In dit artikel lees je alles wat je moet weten over het eTA Canada. Let op: een eTA Canada aanvragen is verplicht voor iedereen die naar Canada reist! Vergeet daarom niet op tijd een aanvraag in te dienen. Normaal gesproken wordt het eTA nog op de dag van het aanvragen per e-mail toegezonden.

De betekenis van het eTA

Om te beginnen bij het begin; wat is de betekenis van het eTA eigenlijk? eTA staat voor Electronic Travel Authorization. Het is dan ook een elektronische reistoestemming die wordt uitgegeven door de overheid van Canada. Zonder een geldig eTA mag je niet naar Canada reizen. Als je dat toch doet wordt je door de douane van Canada tegengehouden en mag je het vliegveld niet af. In noodsituaties kun je ook een eTA regelen op het vliegveld, maar doordat het eTA soms langer dan een dag in behandeling is, kan dit voor flinke ergernissen zorgen.

camperreis canada

Het eTA Canada aanvragen

Je kunt je eTA gelukkig heel eenvoudig online aanvragen. Je moet dan een aanvraagformulier invullen en het eTA betalen. Het eTA aanvragen kost €19,95 per persoon, betalen kan met iDEAL, super makkelijk dus! Het aanvragen van een eTA Canada doe je op de eTA Canada aanvraagwebsite.

De kosten van het eTA

Waarom kost het eTA geld? Elk jaar reizen miljoenen mensen vanuit heel de wereld naar Canada. Voor heel veel landen, waaronder Canada, is het daarom erg aantrekkelijk om al die reizigers een kleine bijdrage te vragen in de vorm van een eTA of visumaanvraag. Het beleid hierin is per land verschillend. Sommige landen hanteren hoge kosten, andere juist lage of helemaal geen. Er zijn ook landen die de kosten laten afhangen van het land van herkomst van de reiziger. Een leuk voorbeeld hiervan is Argentinië; dat land hanteert alleen visumkosten voor reizigers vanuit landen waarvoor Argentijnen zelf ook visumkosten moeten maken; en dan vaak zelfs exact hetzelfde bedrag! Lees hier meer over de kosten van je eTA Canada.

Andere belangrijke voorbereidingen voor Canada

Natuurlijk zijn er naast het aanvragen van je eTA nog veel meer zaken waar je rekening mee moet houden voordat je op reis gaat naar Canada. Heb je bijvoorbeeld al gedacht aan een wereldstekker? Die heb je nodig om je telefoon of laptop in Canada op te laden (haal een type A of B wereldstekker, net als voor de VS). Een woordenboek meenemen kan ook geen kwaad als je richting Québec gaat en geen Frans spreekt. In de rest van Canada kun je je met Engels prima redden maar in het Franstalige Québec is dat niet overal even vanzelfsprekend. En denk even na over je kleding; niet overal in Canada is het ijskoud met rondlopende ijsberen! Bekijk goed wat de weersverwachting is in het gebied dat je gaat bezoeken want de verschillen in temperatuur tussen het noorden en zuiden van Canada zijn enorm groot!

camperroute door Oost-Canada - niagara falls

Tips voor je rondreis door Canada

Veel toeristen die naar Canada gaan maken een rondreis en willen tijdens die rondreis zoveel mogelijk van het land bekijken. Veel toeristen vliegen vanuit Nederland naar Toronto, de grootste stad van Canada (maar niet de hoofdstad, dat is Ottawa). Toronto is van zichzelf al de moeite waard om te bezoeken, met bijvoorbeeld de hoge CN Tower, maar ook een perfecte uitvalsbasis vanuit waar je naar de Niagara-watervallen kunt gaan.

Door haar grote omvang ben je wel even onderweg als je vanuit het zuidoostelijke Toronto naar de Rocky Mountains wilt reizen, maar dit natuurgebied is te mooi om over te slaan. Bezoek in elk geval Banff National Park, het mooiste en bekendste park binnen de Rocky Mountains. Als je vanuit Toronto naar Vancouver vliegt kun je eerst het mooie Vancouver ontdekken en daarna een spectaculaire tocht maken met een huurauto naar Banff. Rijd vervolgens door naar Jasper National Park, iets minder bekend maar zeker niet minder mooi. Dit doe je door de Icefields Parkway te nemen, misschien wel een van de mooiste wegen ter wereld. Vanuit Vancouver kun je trouwens ook Vancouver Island bezoeken (met de boot). Vanuit daar kun je ook op walvisexcursie, zeker een aanrader.

Vlieg je weer terug via Toronto en heb je nog een paar dagen over? Ga dan nog ‘even’ naar Quebec city en bezoek onderweg het Thousand Islands National Park of het bruisende Montreal.

Natuurlijk zijn er nog veel meer mooie steden en parken in Canada die je kunt bezoeken, maar bovenstaande bezienswaardigheden zijn zeker de moeite waard. Het is verstandig om voor je reis vast een goede reisgids te kopen en een planning te maken. Let op: Canada is enorm groot en afstanden zijn vaak veel groter dan je denkt. Houd hier rekening mee als je met een huurauto op pad gaat. En vergeet niet dat dat voorafgaand aan je reis een eTA Canada aanvragen verplicht is!

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks waar ik niet achter sta.

Gastblog geschreven door: Jeroen

Ben jij wel eens naar Canada geweest? Binnenkort naar Canada? Vergeet dan niet een eTa Canada aan te vragen. Laat het ons weten in de reacties!

Meer Canada?

~ Voorbereidingen voor een camperreis

– Hiken in Algonquin park

~ Niagara watervallen

20 gedachten over “Op vakantie naar Canada? Dan heb je een eTA Canada nodig!”

  1. Wij hadden vorig jaar een tussenstop in Canada, hebben alleen het vliegveld gezien, maar moesten toen ook een ETA formulier. Deze bestond toen net een paar weken, dus was allemaal even zoeken. Hier een paar jaar gelden een week of zes oor Canada gereisd, Prachtig land, ga zeker ooit terug.

  2. Het lijkt wel een nieuwe rage te worden. Alle visums en aanvragen die je dient te doen voordat je een land in mag. Dit papiertje (wat eigenlijk geen papiertje is als ik het zo lees) is dus eigenlijk een soort verkapte landelijke toeristenbelasting? Trouwens ook goed om te weten dat een paar dagen in Toronto geen straf is 😉

  3. Wij hadden vorig jaar een tussenstop in Canada, toen we onderweg waren naar Costa Rica. Toen hadden ze de invoering van de ETa uitgesteld en hoefden we ‘m dus niet aan te vragen. Dit jaar naar USA hebben we wel weer de ESTA nodig. Ooit zal ik ook nog eens naar Canada gaan en dan zal de Eta vast ook nog wel bestaan.

  4. Handige tips! Ik had namelijk geen idee dat je voor Canada een eTA moest aanvragen. Je artikel zal ik er zeker bij pakken als we naar Canada gaan, wellicht al volgend jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge