De laatste twee weken van oktober heb ik een prachtige camperreis Canada gemaakt. Mijn ouders zijn 30 jaar getrouwd (gefeliciteerd) en namen ons ter gelegenheid mee naar Canada. Omdat ik het heerlijk vind om alles uit te zoeken was het mijn taak om de hele reis voor te bereiden. Ik heb uren achter de computer gezeten om allerlei zaken uit te zoeken en vandaag deel ik mijn tips voor het voorbereiden van zo’n reis.

visum voor Sri Lanka

Aanvragen van een ETA Canada

Het belangrijkste is om van te voren voor iedereen een visum Canada aan te vragen. Je kunt namelijk zonder geldig visum het land niet binnenkomen. Gelukkig is dit niet heel moeilijk en kun je dit gewoon online regelen. Doordat dit elektrische document pas een altijd jaren nodig is, weet nog niet iedereen dat dit nodig is. Daarnaast is het natuurlijk ook nodig om een geldig paspoort te hebben, ook alle kinderen die mee reizen moeten in het bezit zijn van een eigen paspoort. Verder is het erg makkelijk om naar Canada te reizen. Gelukkig is het reisadvies voor Canada al jaren groen en kun je geheel veilig naar het land reizen.

camperreis canada

Een route bepalen

Vervolgens kun je een route gaan bepalen, afhankelijk van de tijd die je hebt en natuurlijk de plekken die je wilt zien. Wij hebben ervoor gekozen om de oostkust van Canada te ontdekken omdat dit niet zo ver vliegen is en natuurlijk vanwege de prachtige natuur die je hier hebt. Zelf ben ik ook gek op grote steden dus vond ik het supergaaf om naar Toronto te gaan. Meestal zoek ik dan inspiratie bij mensen die al eens een camperreis Canada hebben gemaakt of iets dergelijks. Dan krijg ik inspiratie en zoek ik verschillende steden op. Verder is het belangrijk om met een camper niet meer dan 500 kilometer op één dag te rijden. Je rijdt langzamer dan het gewone verkeer en je kiest vaak voor een mooiere route, wat ook tijd kost. Bij het bepalen van de route is het verstandig om rekening te houden met mogelijke ophaal- en inleverplekken van een camper.

camperreis canada

Een camper regelen

Een camperreis Canada is natuurlijk niet compleet zonder een camper! Het is verstandig om na te gaan waar je een camper kunt ophalen. In kleine dorpen en op het platteland zijn er minder mogelijkheden. Het beste is daarom om te beginnen en eindigen in een grote stad, ook om daarna vluchten te regelen. Wij kozen ervoor om van Toronto naar Toronto te rijden, een rondje! Je kunt bij bijvoorbeeld Cruise Canada of CanaDream een camper huren. Handig is om daarbij een early bird pakket te nemen waardoor je de camper eerder kunt ophalen en later (op de dag) kan inleveren. Verder is het belangrijk om een internationaal rijbewijs te halen bij de ANWB. Mijn tip is ook om een persoonlijke uitrusting en de keuken uitrusting gewoon bij te boeken. Het is ongelofelijk veel werk om dit alles vanuit Nederland mee te nemen.

Vluchten boeken

Als je een ophaal- en inleverlocatie hebt gevonden kun je de vliegtickets gaan boeken. Doordat wij dezelfde locatie hadden was dit erg makkelijk en was een retourtje nodig. Soms kan dit niet het geval zijn en is het verstandig om een website zoals Skyscanner te gebruiken. Daarbij kun je verschillende locaties ingeven en de beste deal vinden als het gaat om de vluchten. Wij betaalden voor een retourtje van Amsterdam naar Toronto ongeveer €600 euro per persoon, in de vakanties. Dit kwam mede door de Werelddealweken van KLM. Maar het moet mogelijk zijn om ongeveer zo’n prijs te scoren voor het oosten van Canada. Wil je een camperreis Canada maken in het westen, dan zullen de vliegtickets duurder uitvallen.

Campings zoeken voor een camperreis Canada

Wanneer dit alles geregeld is, is het verstandig om campings te gaan zoeken. Je mag namelijk niet overal zomaar staan en door het overnachten op een camping kun je gebruik maken van de elektra, water en soms zelfs het riool. De meeste campings zijn alleen tussen juni en september open. Daarom was het een hele klus om eind oktober allerlei campings te vinden die open waren. Een handige website om te gebruiken is Groving, waar vrijwel alle campings in het hele land te vinden zijn. Gelukkig kun je de meeste campings van te voren online reserveren want zeker in het hoogseizoen kan het voorkomen dat er geen plek meer is.

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Zou jij een camperreis Canada willen doen? Welk deel van het land zou jij willen zien? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Canada?

~ Hiken in Algonquin park

– Niagara watervallen: hoogtepunt

~ Een ETA Canada aanvragen

Bewaren op Pinterest?

6 gedachten over “Camperreis Canada: de voorbereidingen!”

  1. een camperreis door Canada staat hoog op mijn wensenlijstje. Weet nog niet wannner, maar ooit gaat ie er komen 🙂
    Dus dank voor deze tips die ik zeker mee ga nemen mocht ik in de toekomst gaan boeken

  2. Wat een originele reis! Ik heb nog nooit met een camper gereisd en denk niet dat het iets voor mij is! Al zie ik er zeker de voordelen van in een groot land waar je gaat rondreizen! 🙂

  3. 600 euro voor een ticket ?!? Dat is niet duur. Het is natuurlijk wel veel geld, maar als ik terugdenk wat wij regelmatig voor onze New York- en Azië tickets hebben betaald… Wat een mooi en overzichtelijk artikel. Het geeft zeker handvatten om een reis zelf te regelen. Ooit dacht ik wel aan Canada, maar Nieuw-Zeeland staat ook op mijn wishlist. Het zijn alleen de lange reizen die mij tegenhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge