Andre Rieu is één van de meest bekende muzikanten van de hele wereld en uiteraard afkomstig uit Maastricht. Elk jaar in de zomer treed hij drie weken lang op in Maastricht en afgelopen jaar mocht ik erbij zijn. Ondanks mijn vooroordeel, dat het alleen voor ouderen leuk is, heb ik van elke minuut genoten. Het was een uniek spektakel en dus ook leuk voor jongere mensen. Vandaag deel ik alles over mijn reis naar Andre Rieu.

De reis naar Maastricht

Je kunt natuurlijk in de weken dat het spektakel plaatsvindt zelf naar Maastricht afreizen. Maar een aanrader is een georganiseerde reis. Met Nooteboom tours kun je zonder zorgen naar Maastricht reizen. Met een bus reis je af naar het zuiden en wordt alles geregeld. Je boekt een totaal pakket inclusief hotel, busreis en ticket voor Andre Rieu. Zelf zou ik dit aanraden omdat het vinden van een betaalbare accommodatie in Maastricht terwijl de shows plaatsvinden enorm lastig is. Het is een fijne manier om zorgeloos te genieten van een mooi weekendje naar Maastricht en het concert van het jaar mee te maken.

Andre Rieu

Genieten op het Vrijthof van Andre Rieu

Als het eenmaal 21:00 uur is dan kan het feest op het Vrijthof beginnen. De hele sfeer in Maastricht is uitzinnig, iedereen in de stad is vrolijk en heeft zin in de avond. Het is allemaal uitstekend geregeld en niks wordt aan het toeval over gelaten. Je kunt water halen, bij de prijs zit koffie/thee en een wafel inbegrepen en er zijn voldoende toiletten aanwezig. Ook voor de ouderen zijn er goede voorzieningen zoals het opslaan van de rollators en rolstoelen. Het is een concert met verschillende blokken, allereerst begint het orkest met een aantal zwaardere nummers en naar mate de avond vordert, worden de stukken steeds lichter. Aan het eind van de avond wordt afgesloten met een populaire medley van allerlei soorten nummers. Tijdens de show komen er verschillende solisten aan bod en dat maakt het een uniek spektakel. Tot ongeveer middennacht is het één en al gezelligheid op het Vrijthof en aan het eind wordt er afgesloten met een vuurwerkshow. De show is in één woord geweldig!

Overnachtingsplaats

Afgelopen jaar verbleven wij in het van der Valk Stein-Urmond. Op ongeveer 20 minuten rijden vanaf Maastricht en vlakbij de snelweg. Het is fijn om na het mooie concert weer redelijk snel in de kamer te zijn en nog even na te kunnen walsen van de heerlijke avond. De kamers zijn ruim, netjes en modern. In het hotel kun je ’s morgens nog genieten van een lekker ontbijt voordat de rit terug naar de Randstad plaatsvindt.

Andre Rieu

In de omgeving van Maastricht

Nadat je heerlijk geslapen hebt en langzaamaan weer richting huis gaat, is er nog een tussenstop in het witte dorp Thorn. Een dorp in Noord-Limburg dat bekend staat om de vele witte huizen. De mooie reis afsluiten met een Limburgse vlaai in het zonnetje is natuurlijk ultiem genieten. Daarnaast is het ook een fijne stop om de lange rit niet in één stuk te rijden en zo even de benen te kunnen strekken. Je kunt er ook voor kiezen om natuurlijk langer in Limburg te blijven en zo nog meer van de mooie omgeving te ontdekken.

Ben jij wel eens bij Andre Rieu geweest? Zou jij dit ook eens willen beleven? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Limburg?

~ Valkenburg aan de Geul

~ Thermae 2000

Eén gedachte over “Andre Rieu: een uniek spektakel, ook voor jongeren”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge