Sommige plekken trekken mij keer op keer aan, zoals London dit kun je lezen in mijn 24 uur in London blogpost. Zo ook heb ik die aantrekkingskracht met Valkenburg, Limburg. In deze blogpost ga ik vertellen wat ik zo geweldig vind aan Valkenburg.

Valkenburg

Bereikbaarheid

Met de trein is het goed bereikbaar, je moet wel even geduld hebben maar neem een spel kaarten mee en je bent zo in Valkenburg. Verder is het met de auto ook makkelijk bereikbaar en kun je in de binnenstad je auto vrijwel overal gratis parkeren.

Valkenburg

Binnenstad

De binnenstad van Valkenburg is sfeervol, dat zal je niet vaak op die manier tegen komen. Je zit er veel leuke boetiekjes en je kunt er lekker zitten op de vele terrasjes. Lekker met thee en appeltaart kijken naar de prachtige ouden gebouwen in de binnenstad. Verder kun je in de verschillende openbare parken lekker picknicken of relaxen.

Valkenburg

Kabelbaan

Je kunt met de kabelbaan naar de Wilhelminatoren gaan en voor de dare-devils onder ons kun je boven rodelen, tokkelen of abseilen. Om met de kabelbaan te gaan moet je beneden een kaartje kopen voor €4,50 en kun je boven genieten van het mooie uitzicht. Je kunt ook een combi-ticket kopen met bijvoorbeeld midgetgolven of laser gamen.

Ruïne

Boven op de berg kun je goed genieten van een uitzicht over heel Valkenburg, wil je nou wel genieten van een uitzicht maar durf je niet in een kabelbaan, dan is de ruïne iets voor jou. Om de ruïne te mogen bezoeken moet je €9,50 betalen en kun je zolang rond lopen als je wilt. Dit is een combinatie ticket voor de ruïne en de fluweelgrot. Vanaf de ruïne heb je een prachtig uitzicht over de binnenstad van Valkenburg.

Valkenburg

Grotten van Valkenburg

Je kunt niet alleen hoog boven de grond stijgen maar je kunt ook diep dalen. Valkenburg kent verschillende grotten waaronder de Fluweelgrot en de Gemeentegrot. Ik zou aanraden de fluweelgrot te bezoeken, je krijgt hier van een ervaren gids een rondleiding door het enorme gangensysteem. Zelf vond ik het vrij eng omdat als je de gids kwijt zou raken zou je waarschijnlijk verdwalen in het gigantische gangensysteem. Het geeft ook wel weer een stoer gevoel om zo ver onder de grond te zijn en te zien hoe ze vroeger mergel wonnen.

Zelf vind ik Valkenburg in de zomer erg leuk, je hebt het gevoel dat je in Zuid Frankrijk op vakantie bent. Het nadeel is alleen wel dat Valkenburg in de zomer erg veel bezocht is dus dat het in de binnenstad wel erg druk is. Af en toe wanneer ik erg druk ben en even weg moet van alles om rust in mijn hoofd te krijgen ga ik een weekendje naar Valkenburg. In een weekend kun je het stadje goed ontdekken en heerlijk tot rust komen. ’s Zomers zou ik aanraden een week te gaan, er is genoeg te doen! Wanneer je Valkenburg helemaal ontdekt hebt en meer wilt kun je uitstapjes maken naar de Vaalserberg, Maastricht of Aken.

Kortom reis eens af naar het pareltje in Limburg: Valkenburg! Ben jij wel eens in Valkenburg geweest? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Nederland?

~ Dagje fietsen Veluwe

– Delft en omgeving

~ Bruisend Utrecht

Bewaren op Pinterest?

4 gedachten over “Valkenburg aan de Geul, het pareltje van Limburg!”

  1. Wij gaan altijd erg graag naar de Kertmarkt van Valkenburg. Tip: ga doordeweeks want ik het weekend is het er zo ongelooflijk druk! In de zomermaanden gaan wij ook graag hoor. Heerlijk op het terras zitten. Net zoals bij jou heeft Valkenburg een enorme aantrekkingskracht op ons. Leuk om je artikel te lezen! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge