Delft staat bekend om zijn Delfts blauw en het prinsenhof met de kogelgaten van Willem van Oranje. Toch zijn er zoveel andere dingen die je in Delft en omgeving kunt doen. En daar ben ik zo enthousiast over dat ik er deze blog aanwijdt.

Bij het station van Delft kun je een fiets huren en dat zal ik dan ook aanraden. Huur een fiets en rijd gelijk de prachtige binnenstad in. Delft staat natuurlijk ook bekend om de Nieuwe Kerk, hier liggen de leden van het koninklijk huis begraven. De Nieuwe Kerk kun je beklimmen voor maar 3 euro per persoon (studententarief). De 109 meter hoge kerk kun je lopend over de originele wenteltrappen beklimmen.

delft en omgeving

Halverwege kom je uit bij het gigantische klokkenspel van de kerk en als je alles gezien hebt en weer een beetje ben bij gekomen kun je jouw weg naar boven vervolgen. Eenmaal aangekomen bovenaan heb je een indrukwekkend uitzicht over de stad Delft en zijn gehele omgeving. Je kunt Den Haag, Rotterdam, Vlaardingen en Maassluis zien liggen op een mooie dag. Wat je ook kunt zien liggen is de Delftse hout, een recreatie gebied aan de rand van Delft. ’s Zomers is het hier gezellig druk met dagjes mensen. Je kunt er picknicken, barbecueën en lekker zwemmen in het grote meer. Het is ook een lekker gebied om te wandelen, joggen of fietsen.

Als je een klein stukje de stad uit fiets kun je naar Hodenpijl gaan. Dit ligt op een prachtige fietsroute. Je kunt hier een lekker kopje koffie of thee drinken en genieten van de natuur van Midden-Delfland. En mocht je nou helemaal enthousiast zijn kun je verder fietsen naar de camping Bouwlust in Maasland. Op deze kampeerboerderij kun je de dieren voeren, survivallen in de weilanden en natuurlijk overnachten op de camping. ’s Zomers kun je er een ijsje eten en zo verder fietsen door Midden-Delfland terug naar Delft.

Terug aangekomen in Delft kun je jouw huurfiets weer inleveren en terug op de trein stappen richting huis.

Lijkt het jou een heerlijk dagje weg in Delft en omgeving? Of woon je hier en herken je de verschillende stops? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Nederland?

~ Zaanse Schans

– Vakantie in eigen land Valkenburg

~ Fietsen in de Hoge Veluwe 

Bewaren op Pinterest?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge