We kennen het allemaal wel, je bent een dag vrij en hebt zin op pad te gaan… maar wat ga je dan doen? Ik zat ook zo op de bank een tijdje geleden en ineens kreeg ik een idee. Fietsen in de Hoge Veluwe, Nationaal park van ons land. Ik stapte in de trein en ging op avontuur.

Naar de Hoge Veluwe

Vanuit het hele land kun je de trein pakken naar Arnhem, in Arnhem pak je de bus en je bent op de Hoge Veluwe. Ik heb het voordeel dat ik gratis reis door mijn studenten OV, helemaal mooi meegenomen natuurlijk. Mocht je dat niet hebben kun je natuurlijk altijd een dag treinkaart kopen bij bijvoorbeeld de Kruidvat of de HEMA. Hiermee kun je voordelig het hele land doorreizen in één dag!

Fietsen in de Hoge Veluwe

Aangekomen in het park, kun je voor 8,80 (volwassenen tarief) en entree kaartje kopen. Met dit kaartje krijg je gelijk de mogelijkheid een fiets te gebruiken, doe natuurlijk.

Ik heb een fiets gepakt en met mijn camera op avontuur gegaan. Je kunt via verschillende fietspaden uren fietsen zonder iemand tegen te komen maar je kunt ook bij het restaurant lekker lunchen.

Als je lekker tot rust wil komen is het zeker een goed dagje weg! Zelf hou ik erg van fotograferen en mijn camera mocht dan ook niet ontbreken op dit dagje weg. Voor de beginnende fotografen is het erg fijn om hier te oefenen, je kunt prachtige foto’s nemen en ondertussen rustig oefenen. Het instellen van je licht, diafragma en sluitertijd kun je allemaal rustig doen, het prachtige plaatje rent niet ineens weg namelijk.

Fietsen in de Hoge Veluwe

Wat helaas wel wegrent is dit hert! Ik heb ongeveer 1,5 uur in de bosjes zitten wachten tot ik deze foto kon schieten van dit springende hertje. Uiteindelijk is het mij toch gelukt om een wild hert op de foto te krijgen, wat het wachten zeker waard was.

Fietsen in de Hoge Veluwe

Het beste seizoen om naar de Hoge Veluwe te gaan is voor mij persoonlijk de herfst. De bladeren vallen van de bomen en de kleuren zijn prachtig. Je kunt nog lekker fietsen zonder je muts, handschoenen en sjaal uit de kast te toveren.

Ben jij wel eens wezen fietsen in de Hoge Veluwe geweest? Heb jij net zo genoten van de prachtige natuur als ik? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Veluwe?

~ Slapen in een boomhut

– Landal Miggelenberg

~ Een mooie pod als accommodatie

Bewaren op Pinterest?

2 gedachten over “Dagje weg in eigen land: Fietsen in de Hoge Veluwe”

  1. ben zelf nooit eerder wezen fietsen in de hoge veluwe, maar het ziet er prachtig uit. Zal het zeker voorstellen bij de familie om dit komende zomer te gaan doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge