Vandaag ga ik een top 5 behandelen en geen top 5 bezienswaardigheden van een bestemming maar mijn reistop 5. Ik heb dit idee van Marcella Molenaar, bekijk hier haar reistop 5.

Reistop 5
Reistop 5

Verrassende stad

Daarop is voor mijn maar één antwoord mogelijk: Krakau. Met school gingen wij naar Krakau voor 5 dagen, met de bus. Ik heb de volle 19 uur wakker gelegen omdat ik niet kon slapen in de bus. Eenmaal aangekomen in de stad, waren ik en mijn klasgenoten ook zeker verrast door de schoonheid. De binnenstad is prachtig en voor de meeste mensen ook totaal anders als wat ze verwachten van Polen. De laatste tijd ben ik steeds meer mensen Krakau gaan aanraden, het is een geweldige stedentrip waard en eens iets anders als London, Parijs of Barcelona.

Algarve Portugal - Reistop 5
Reistop 5

Mooiste kustlijnen

De mooiste kustlijnen was ook geen lastige voor mij, Algarve Portugal! De prachtige kliffen zijn erg indrukwekkend en spiegelen mooi in het helder blauwe water. Tijdens mijn vakantie in de Algarve hebben wij een boottocht gemaakt langs de kustlijn en hebben wij zelf met een klein bootje door de kliffen gevaren.

Reistop 5
Reistop 5

Gaafste dieren

Deze was lastiger, ik moest even nadenken voor ik hier een antwoord op wist. Mijn antwoord is namelijk Zweden! Hier heb je elanden, gigantische dieren die erg indrukwekkend zijn. Het eland op de foto ligt, nu valt het nog mee… toen het eland op stond schrok ik even. Het dier was zo intimiderend omdat hij meer als 2 meter groot was. Rechts natuurlijk de Husky, die vind je net als de elanden vooral noordelijk in Zweden. De husky’s zijn niet intimiderend maar juist super lief en schattig.

Onverwachts pareltje

Het Balatonmeer in Hongarije, ik ging eigenlijk heel erg blanco op vakantie naar Hongarije. Ik wilde graag naar Budapest en we besloten een combinatie te doen met het Balatonmeer. Toen ik aankwam bij het Balatonmeer was ik erg verrast over de schoonheid van de omgeving. Ik kijk terug op een prachtige vakantie en zou iedereen zeker aan raden een keer naar Hongarije te gaan en vooral het Balatonmeer.

Fijnste accommodatie van de reistop 5

Afgelopen mei ben ik naar Berlijn geweest en ik boekte eigenlijk zonder veel verdieping een hotel. Ik keek eerlijk gezegd alleen naar de locatie omdat wij naar een concert gingen en na het concert wilde we snel thuis zijn. Aangekomen in de hotel bleek de hotelkamer gigantisch! Het was erg comfortabel en groot en lag dichtbij de concertzaal. Kortom een top accommodatie dus!

Wat is jouw Reistop 5? Onverwachts pareltje, fijnste accommodatie, gaafste dieren, mooiste kustlijnen en verrassende stad, ik ben benieuwd naar jouw reistop 5. Laat het weten in de reacties of neem deze tag over!

Meer tags?

~ Reisfotografie tag

– Blogger’s dillema tag

~ Kofferstash tag

3 gedachten over “De Reistop 5 [TAG] van Krakau tot Hongarije”

  1. Leuk dat je mijn Reis Top 5 hebt ingevuld! De Algarve lijkt me prachtig, zie er de mooiste foto’s van! En die dieren in Zweden wil ik graag leren kennen. Wat een prachtige beestjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge