In ons grote buurland Duitsland is er het hele jaar door veel te doen. In de zomers kun je in een vakantiepark vertoeven en genieten van de mooie natuur. ’s Winters, in de periode voor de kerst is er ook genoeg te doen in Duitsland. In diverse grote Duitse steden worden namelijk immense kerstmarkten opgezet, waar je gezellig kan ronddwalen tussen de kerstkramen en waar je je buikje lekker rond kunt eten met allerlei soorten lekkernijen. Een van deze steden waar zo’n kerstmarkt wordt opgezet is de Duitse stad, gelegen aan de Rijn op ongeveer 30km vanaf de Nederlandse/Limburgse grens. In deze blog vertel ik over mijn dag Keulen!

Praktische tips

Er zijn verschillende reisorganisatie die dagtripjes naar Keulen organiseren, waarvan Van Nood er één is. Ikzelf ben met Van Nood gereisd, wat mij prima bevallen is. We moesten bij een centrale plek verzamelen en na 3,5 uur rijden kwamen we aan in Keulen. Uiteindelijk werden we midden in het centrum afgezet. We hadden vooraf al bezienswaardigheden opgezocht, wat we wilden zien zoals: De Dom van Keulen, Altstadt, Rathaus en niet te vergeten de kerstmarkt. Met Van Nood kun je in ongeveer tien verschillende Nederlandse steden opstappen en je kunt al naar Keulen voor €19,-. Ook leuk is om Keulen te bezoeken alvorens een lange vlucht te maken. Verre vluchten zijn vaak vanaf Keulen een stuk goedkoper dan vanaf Amsterdam. Een dagje Keulen en de volgende dag naar Amerika, Azië of Afrika vliegen. De auto parkeren op Keulen Airport is makkelijk en niet duur.

Dom van Keulen

De stad staat bekend om zijn enorme kathedraal die in het centrum gevestigd is, die je van kilometers afstand al kunt zien. Het is een Gotische kathedraal die op de werelderfgoedlijst stat. Hij is 157 meter hoog en heeft glas in lood ramen die dateren uit de 14e eeuw. De kathedraal ligt op 250meter van de Rijn. Buiten al deze fantastische cijfers over de kathedraal is het natuurlijk ook gaaf om hiervoor te staan. Je kunt genieten van de prachtige kathedraal. Dit moet je zeker doen als je in Keulen bent!

Dag Keulen

Altstadt

De Altstadt is de bekendste wijk van Keulen, Altstadt staat bekend om zijn: dure winkelstraten, smalle straten, vele toeristen, museums en restaurantjes. In de Altstadt kun je lekker ronddwalen in de smalle straatjes en genieten van de kleurrijke gebouwen die je in de wijk kunt vinden. De wijk is gevormd om de Grote Sint-Martinuskerk.

Dag Keulen

Kerstmarkten tijdens een dag Keulen

De kerstmarkt op het plein voor de Dom van Keulen staat bij uitstek voor het ultieme kerstmarktgevoel. De meest populaire kerstmarkt van Duitsland maakt indruk door zijn unieke atmosfeer tegen de historische achtergrond van de Dom. Ongeveer 150 kraampjes presenteren mooi ambachtelijk handwerk, uitgezochte geschenken, Glühwein en lekkernijen.

Ik heb echt een geweldige ervaring gehad tijdens een dag Keulen, zeker de moeite waard.

Disclaimer: De rechten van deze foto’s behoren niet tot GlobeGirl. De rechten behoren tot Lorenzo, de gastblogger van dit blogbericht. Lees de disclaimer voor meer informatie.

Zijn jullie door Lorenzo’s verhaal enthousiast geworden over een dag Keulen? Laat het ons weten in de reacties!


Guy’s Choice van deze week is geschreven door: Lorenzo

Door zijn Spaanse roots weet Lorenzo alles over Spanje en de prachtige eilanden van Spanje. Hij heeft bijna alle plekken in Spanje bezocht maar is zeker niet klaar na Spanje. Amerika staat bovenaan zijn reisbucklist. Lorenzo zal nooit op vakantie gaan zonder zijn fotocamera. Hij is gefascineerd door kerken en kathedralen en maakt daar ook graag foto’s van!

Meer Guy’s Choice?

~ Steven in Värmland

– Lorenzo in Wenen

~ Bruisend Utrecht met Dylan

Eén gedachte over “Guy’s Choice: Lorenzo’s tips voor een dag Keulen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge