Afgelopen zomer heb ik een rondreis gemaakt door Indonesië. Wij zijn begonnen op Java en daarna zijn wij naar Bali gegaan. Veel mensen gaan naar Bali om uit te rusten en te zonnen maar er is zoveel meer te doen op Bali. Daarom deze nieuwe blog cultuur en chillen op Bali!

Als je met de boot vanaf Java op Bali aankomt wordt je gelijk verwelkomt door lieve aapjes. Ze zitten dicht langs de weg en je kunt ze daarom goed op de foto zetten, waar ik natuurlijk gebruik van heb gemaakt. De aapjes zijn het zeker waar om even te stoppen!

wat te doen op bali - Cultuur en chillen op Bali

Het is natuurlijk verleidelijk om met dit uitzicht heel de dag op een ligbedje te gaan liggen. Wij hebben ook veel langs het strand gelegen met een goed boek of een tekening. Ik heb daar tekeningen gekleurd uit het boek “kleurboek voor volwassenen” erg leuk bij het strand.

Maar als je een beetje meer adrenaline wilt is het waterpark in Kuta iets voor jou. “Waterbom” is het derde beste waterpark in de wereld en doet zeker niet onder voor deze titel. Alles is erg goed geregeld, kluisjes kun je openen met een polsbandje met ditzelfde polsbandje kun je eten of drinken halen. Je hoeft dus niet steeds terug naar jouw kluisje om je geld te pakken. Er zijn glijbanen waarbij je wordt afgeschoten voor de echte dare-devils maar er is ook een lazy river. Verder zijn de wachtrijen altijd beneden aangegeven, het langst wat wij gewacht hebben is 20 minuten dit valt best mee.

wat te doen op bali - Cultuur en chillen op Bali

Voor de echte cultuursnuivers zijn er gigantisch veel tempels te vinden op Bali. Wij zijn bij Tanah Lot geweest, een tempel die half in de zee ligt. Mijn tip is om hier in de namiddag naartoe te gaan, je kunt dan nog naar de tempel toe in verband met eb of vloed. En wat ook een populaire attractie bij Tanah Loti is, de zonsondergang. Als je in de namiddag gaat kun je de zonsondergang ook meemaken, dit is een prachtig moment.

hotel tip nusa penida - Cultuur en chillen op Bali

Wat de sfeer geeft aan Bali vind ik de heerlijke eettentjes. Elke avond langs de boulevard lopen om te kijken waar je kunt eten. Je kunt haast niet kiezen, alles ziet er gezellig en lekker uit. De meeste eettentjes zitten aan het strand en hebben een band of solistische zanger. Op de foto’s zie je twee tentjes waar wij meerdere keren hebben gegeten.

Heb jij nu ook zin in cultuur en chillen op Bali? Of herken je iets wat jij ook hebt gedaan op Bali? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Indonesië?

~ Wat te doen op Bali 45x

– Hoteltip Bali

~ Sta op de evenaar in Pontianak

2 gedachten over “Cultuur en chillen op Bali Indonesië – ultiem genieten”

  1. Inderdaad met zo’n uitzicht is het heel verleidelijk om maar te blijven liggen (en kleuren 🙂 ) maar die tempels en ook de eettentjes zouden voor mij dan toch een reden zijn om op te staan 🙂

  2. Bali is relatief een klein eiland in de parel van smaragd en toch is er zo ontzettend veel te zien en te ontdekken. Ben er twee keer geweest en ik hoop er nog een keer te mogen vertoeven. Wel belangrijk om dan het goede seizoen uit te kiezen, want in de regentijd vind ik het zelf minder aantrekkelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge