Zoals sommige van jullie wel weten hou ik heel erg van muziek en van het gaan naar concerten. De combinatie van het maken van reizen en het gaan naar concerten is bij mij een veel gemaakte combinatie. Je maakt een stedentrip naar een leuke stad en gaat ’s avonds naar een leuk concert, dat zijn toch twee vliegen in één klap? In deze blogpost ga ik jullie vertellen over mijn concertreis The Script Stockholm, ik bezocht daar een concert van The Script.

Toen ik hoorde dat ik plotseling een aantal dagen vrij was van school heb ik gelijk actie ondernomen. Als echte reiziger wil je dan natuurlijk gelijk op pad, ik besloot om naar Stockholm te gaan. Ik zag op internet dat The Script daar optrad in die paar dagen en dat er nog tickets beschikbaar waren.

Ik boekte een vlucht en vloog een aantal dagen later naar Stockholm, dit was de eerste keer dat ik een aantal dagen in Stockholm zou zijn. Toen ben ik er vaak doorheen gereden op andere reisjes naar Scandinavië. Het leek mij erg leuk om een keer naar Stockholm te gaan en ik ben fan van de The Script dus het was een goede combinatie leek mij.

Blunder

Op naar Schiphol en beleefde hier mijn grootste blunder ooit op reisgebied. Ik had mijn vlucht geboekt, mijn vlucht ging 10:20, ik had 10:15 onthouden om het makkelijk te maken. Ik kwam aan op Schiphol keek naar het vertrekbord en ik zag een vlucht 10:15 naar Stockholm, ik liep naar de gate en wachtte tot ik kon boarden. Toen ik kon boarden ging mijn ticket heel hard piepen, verkeerde vlucht. Ik stond bij de KLM terwijl ik met SAS vloog en op een andere tijd, lekker dom. Ik moest rennen naar de goede vlucht maar gelukkig haalde ik de vlucht nog.

Aangekomen in Stockholm heb ik eerst twee dagen de stad verkent; een boottocht gemaakt, Gamla Stan (de oude binnenstad) bezocht en gekeken naar het wisselen van de wacht. Verder mocht het ABBA museum natuurlijk niet ontbreken!

Gröna Lund

Het concert vond plaats in Gröna Lund, een attractiepark in Stockholm. Op de dag van het concert ben ik naar Gröna Lund geweest waar je zeker wel een dag aan kunt besteden, er is hier van alles te doen. Het concert was geweldig! Ik vind het altijd geweldig om naar een concert te gaan in het buitenland, de sfeer in elk land is echt totaal anders. Het is mooi om te zien dat in elk land een andere “concert-cultuur” is.

Concertreis The Script Stockholm
Concertreis The Script Stockholm

Na deze eerste concert-reis zijn er meerdere gevolgd naar bijvoorbeeld; Hamburg, Manchester, London, Brussel, Berlijn en Dublin. Ik zou iedereen aanraden om een combinatie te maken van concert en stedentrip. Ik ben echt een liefhebber van deze combinatie, je hebt een leuke avond en kunt een nieuwe stad ontdekken.

Wat vonden jullie van mijn concertreis The Script Stockholm? Zijn jullie geïnspireerd om Adele in London te gaan bekijken? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Zweden?

~ Elanden spotten

– Stockholm tips

~ Åre, paradijselijk wintersporten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge