Wintersport is voor mij de leukste vakantie van het jaar. Het hele jaar kijk ik ernaar uit om weer op die latten te staan. Ik vind het vooral leuk om veel verschillende gebieden te zien en uit te proberen. Zo was vorig jaar Åre Zweden aan de beurt. We kozen voor het vliegtuig (voor het eerst) en vlogen naar Trondheim in Noorwegen. Het was een hele kunst om alle wintersportspullen mee te krijgen in de koffers want normaal wordt alles gewoon in de auto gepropt. Aangekomen op Trondheim zouden we opgehaald worden door een bus en naar Åre gebracht worden. Helaas was er een miscommunicatie en hebben we nog vier uur moeten wachten op de luchthaven voor wij werden opgehaald. Toch was het een geweldige vakantie en ik zal jullie vertellen waarom!

Åre Zweden
Åre Zweden

Husky tocht

Naast skiën en snowboarden kun je in de omgeving van Åre Zweden prachtige tochten maken met husky’s. Je verzamelt bij de verblijven van de husky’s waar je al wordt onthaalt met hun vrolijke geblaf. Tijdens de huskytochten zit je op een slee en passeer je prachtige meren, bossen en vlaktes. De husky’s zijn erg enthousiast en rennen daarom erg hard!

Wintersport Scandinavië

De pistes

De pistes in het skigebied van Åre zijn lekker breed en rustig. Je hebt geen rijen bij de liften zoals je die in Oostenrijk of Frankrijk hebt en je kunt lekker de hele piste benutten. Verder is Åre een skigebied wat onderdeel uitmaakt van de SkiStar groep. Dit is een groep skigebieden in Noorwegen en Zweden die samenwerken. Alle skigebieden van SkiStar werken met dezelfde skipassen en je kunt via de SkiStar wedstrijd jouw statistieken bijhouden. Zo kun je zien hoeveel hoogtemeters je hebt gemaakt op een dag en verdien je “medailles” door 10 keer dezelfde lift te nemen op een dag. Erg leuk om bij te houden en te zien wie van de familie daadwerkelijk het meeste heeft gedaan!

Sneeuwscooter rijden

Het klinkt erg gaaf en dat is het ook zeker. Sneeuwscooter rijden is voor de meeste mannen en stoere droom. Wij gingen sneeuwscooter rijden en ik ging alleen op een sneeuwscooter. Dit raad ik alle vrouwen/meiden af!! Ik moest een sneeuwscooter van 300 kilo in bedwang houden en helaas ging dat mis. Ik heb hier gelukkig niks erg aan overgehouden maar ik zou iedereen aanraden stap ACHTEROP! Het sneeuwscooter rijden is erg leuk en ook prachtig om zo door de natuur te crossen. Maar stap bij iemand achterop die sterk is of die het vaker gedaan heeft.

Åre Zweden

Ronddwalen door het stadje Åre in Zweden

Mocht je al die sneeuw en kou nou even zat zijn. Dan kun je altijd nog lekker dwalen door het stadje Åre. Je vindt er fantastische souvenirwinkels en leuke barretjes en restaurants. De straten zijn allemaal mooi verlichting en meestal rond kerst kun je er nog wel een kerstman vinden. Erg leuk om even rond te dwalen en je souvenirs te scoren voor het thuisfront.

Ben jij een wintersportfanaat? Dan is Åre Zweden zeker iets voor jou! Ben jij al eens in Åre geweest of lijkt het jou geweldig? Laat het ons weten in de reacties!

Meer wintersport?

~ Wintersport in Säfsen

– Winter in Värmland

~ Waarom wintersport in Scandinavië?

Eén gedachte over “Åre Zweden, een paradijselijke wintersport bestemming!”

  1. Wat een prachtig land is zweden toch ook ! Inderdaad heerlijk om er even tussen uit te gaan en genoeg te doen !
    Alleen jammer, dat het wel een stuk rijden is, haha ik zelf laat de kinderen dan altijd wat lekkers uit zoeken (tot 10 euro p.p.) haha werkt echt top, houdt ze rustig en zoett voor tijdens de reis, misschien een goede tip..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge