Als je vaker op GlobeGirl kijkt weet je het al, ik ben gek op wintersport! Daarom vandaag weer een nieuwe blog over een wintersport bestemming, namelijk Säfsen in Zweden. Wintersport in Säfsen was de eerste keer dat wij naar Scandinavië trokken voor wintersport. Hiervoor waren Oostenrijk, Tsjechië en Duitsland al getest.

Boot naar Zweden – wintersport Säfsen

Säfsen ligt ter hoogte van Bergen (Noorwegen) en een stuk hoger dan Stockholm en Göteborg. Wij besloten met de boot van Kiel naar Göteborg te gaan, dit is zo’n 10 uur varen. Na een uur of zes rijden naar Kiel, Duitsland kwamen we aan bij de boot. Stena Line bracht ons veilig van Kiel naar Göteborg. Op de boot kun je lekker eten, drinken of naar de bioscoop gaan.

Göteborg naar Säfsen

Aangekomen in Göteborg sneeuwde het gelijk heel hard. Vanuit Göteborg is het zo’n 5/6 uur rijden naar Säfsen, dit hangt van het weer af. Aangezien bij ons de weg er de gehele rit zoals op de foto uit zag, hebben wij er iets meer dan zes uur over gereden. Het laatste stuk hebben we moeten stoppen bij alle borden, aangezien deze helemaal ondergesneeuwd waren moesten we steeds de sneeuw eraf halen om te kijken of het onze afslag was.

De pistes

Dan nu over het skigebied zelf. Säfsen is een relatief klein skigebied. Het skigebied is super rustig en daarom ook fijn voor beginners. Om kennis te maken met skiën of met skiën in Scandinavië is Säfsen een perfecte bestemming. Het voordeel van een klein gebied is dat je elkaar nooit kwijtraakt en constant tegenkomt. Je hoeft niet te bellen om af te spreken hoe laat jullie gaan lunchen.

Voor het lunchen hoef je trouwens niet te denken aan braadworst met patat. In Scandinavië, en dus ook tijdens wintersport Säfsen, is het gebruikelijk dat er onderaan de piste een “warmhoudshut” staat. In deze hut vindt je een haardvuur, magnetron en tafels en stoelen. Iedereen die het skiën even zat is, gaat hier opwarmen of lunchen. Iedereen neemt zelf boterhammen of soep mee en geniet van zijn lunch in de warmhoudshut.

wintersport säfsen

In Scandinavië wordt het ’s winters snel donker en kun je maar tot een uur of vier in het licht skiën. Gelukkig is Säfsen daarop voorbereid, drie avonden in de week is er avond-skiën. De lichten gaan rond vier uur aan en je kunt door skiën tot acht uur ’s avonds. Je moet je wel heel goed aankleden als je dat wilt doen want het is gigantisch koud!

Sowieso is het in Säfsen erg koud, en is het zeker van belang om twee paar handschoenen en sokken aan te doen. Ook is het skiën met een bivakmuts handig omdat anders je neus, wangen of mond bevriezen. Het is zeker een bijzondere ervaring om te skiën met zulke omstandigheden.

Wil jij naar Scandinavië op wintersport? Dan is een wintersport Säfsen de oplossing! Ben jij al eens op wintersport geweest naar Scandinavië ? Laat het ons weten in de reacties!

Meer wintersport?

~ Winterparadijs Åre

– Waarom wintersporten in Scandinavië?

~ Winter Värmland

4 gedachten over “Wintersport Säfsen in Zweden: rustig en adembenemend”

  1. Ik ben meer van de warmte, maar als ik foto’s van wintersportgebieden zie dan denk ik wel altijd ‘wat mooi!’. Lekker bij een haardvuur heerlijk eten en drinken terwijl het buiten koud is spreekt me ook wel aan….misschien toch gewoon een keer proberen, maar tot nu toe gaat de keuze altijd naar warmere plekjes!
    Martin onlangs geplaatst…Rosbief met Thaise dressingMy Profile

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge