Srprs.me, oftwel Suprise Me..

Zo simpel mag het soms gewoon zijn. Je boekt via de website van Srprs.me een toffe vakantie naar onbekende bestemming. Voor de meeste control freaks onder ons een complete nachtmerrie waar het zweet je uitbreekt bij de gedachte dat een onbekende bestemming op de loer ligt. Maar voor de avonturiers onder ons het beste cadeau wat jij jezelf kan geven. De kunst is om je te laten verassen, ze willen via deze manier de spontaniteit terug brengen in het reizen. Je boekt een datum, geeft je voorkeur aan (of het tegenovergestelde zoals een stad die je recent hebt bezocht), en Srprs.me verzocht jouw gehele reis. Ondertussen heb je de keus uit meerdere mogelijkheden zoals: Stedentrips, Multy-City trips, Avonturen trips, de Broke tour en specials. Samen met een vriend, Eric heb ik de Broke tour gekozen en hebben ons laten verassen.

srprs.me

Voorbereiding

De enige voorbereiding die ons te wachten stond was of we een korte broek, hemdjes en slippers naar onze reis mee moesten nemen of dat we konden rekenen op driedubbele lagen aan wollen truien en een dikke jas. Op je eigen persoonlijke pagina krijg je een week voor je bestemming een dagelijkse update van het weer. Aan de hand daarvan kan je met een gerust hart je tas pakken met de juiste spullen. Vervolgens krijg je een zwarte envelop thuisgestuurd met je benodigde informatie. De control freaks scheuren dit binnen een paar dagen open maar de echte die hards bikkelen natuurlijk door tot op de dag van vertrek. Via een link op je telefoon kun je met een persoonlijke code je bestemming onthullen. Aan het weerbericht hadden we stiekem wel al een klein idee in welke richting we zouden reizen. Maar je weet het pas echt zeker zodra het op je scherm staat, voor ons was dat Dublin!

Broke tour van Srprs.me

Het voordeel van de Broke tour is dat je overnacht in een Hostel. Wij verbleven in het Isaacs hostel, een aanrader. Aangezien je weinig tot geen voorbereidingstijd heb om de perfecte route uit te stippelen ben je toch aangewezen op de locals. Het voordeel van een hostel zijn de vriendelijke medereizigers die je maar al te graag willen helpen. Daarnaast natuurlijk ook de behulpzame medewerkers van het hostel. Dit doet een een klein beroep op de sociale kwaliteiten maar dit brengt je uiteindelijk op fantastische plekken. In de al eerder geschreven blog over Dublin worden al de fantastische gebouwen en bezienswaardigheden besproken. Eric en ik hebben daarnaast ook de vele kroegen en pubs bezocht. De pub crawl van het hostel is dan ook een echte aanrader. Je ontmoet enorm veel mensen, ziet gelijk een aantal toffe pubs en de avond is goed begonnen! In het hostel zitten veel internationale jongeren wat altijd weer een interessant gesprek oplevert. Zo hebben we uiteindelijk de zaterdag en zondag besteedt met Eric, een amerikaan die voetbalt in Duitsland. Eerlijk gezegd hadden we zonder deze spontane trip dit nooit kunnen meemaken.

Bezienswaardigheden

Tot slot nog een aantal niet te missen bezienswaardigheden als je “toevallig” in Dublin terecht komt. Het Guinness storehouse is een beleving die je niet mag overslaan. Of je nu wel of niet van Guinness houdt is het enorm interessant om meer van dit speciale bier uit Ierland te weten te komen. En voor de echte liefhebber, wat is er nou beter als je eigen getapte Guinness! Daarnaast zijn we ook naar Croke Park geweest. Het drie na grootste stadion van Europa waar de nationale sport Gealic Footbal en Hurling wordt gespeeld. Zeer indrukwekkend met een enorm enthousiaste gids voor de rondleiding!
Aan laatst kunnen wij alleen maar zeggen dat het een enorme toffe ervaring was die wij van te voren niet hadden verwacht. Soms is het fijn om dingen voor te bereiden, maar dat maakt jezelf in het diepen gooien des te leuker. Begin klein met de Broke tour en misschien is de rest ook wel iets voor jou!

Disclaimer: De rechten van deze foto’s behoren niet tot GlobeGirl. De rechten behoren tot Guus, de gastblogger van dit blogbericht. Lees de disclaimer voor meer informatie.

Wil jij nou ook een verassingsreis met Srprs.me ? Kijk dan even op de site en laat ons natuurlijk weten hoe het is geweest!

De Guy’s Choice van deze week is geschreven door: Guus

Guus’ favoriete land is met stipt Italië, hij houdt van het eten en de prachtige steden. Zuid-Amerika lijkt hem geweldig om eens naar af te reizen. In een restaurant probeert hij het liefst iets lokaals waarvan hij geen idee heeft wat het is. Tot slot gaat hij nooit op reis zonder zijn geliefde iPhone om foto’s mee te maken en natuurlijk in contact te blijven met het thuisfront.

Meer Guy’s Choice?

~ Frank in Suriname

– Teun in India

~ Kevin op Sumatra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge