Na veel Scandinavië besproken te hebben op GlobeGirl de laatste tijd gaan we weer wat naar het zuiden van Europa. En wel naar het prachtige eiland Kos in Griekenland. Op Kos valt super veel te beleven, vandaag vertel ik jullie alles over alles wat je kunt doen op Kos.

Aangezien Kos een eiland is, vind je aan alle kanten het prachtige water van de Middellandse Zee. Zoals je op de foto’s kunt zien, is het water azuur blauw. Veel tijd op het eiland heb ik dan ook doorgebracht aan het strand of langs de zee. Het water is een goede temperatuur omdat het geen oceaan water is maar van de Middellandse Zee. Zonnen is dus geen probleem op het eiland! Maar je kunt ook genieten van bijzondere natuurverschijnselen.

Zoals het vulkanische eiland Nissyros ten zuiden van het eiland. Met een bootje ga je naar het eiland en vanaf de kade wordt je met een bus naar de krater gebracht. Je moet wel tegen een zwavel lucht kunnen maar het is super indrukwekkend om zo dichtbij een vulkaan te komen. Aangekomen bij de krater kun je een wandeling van ongeveer een halfuur naar de bodem maken. Op de bodem van de krater zie je allemaal opborrelend water en merk je dat de bodem erg warm is.

Heb je geen zin om een boot te nemen en de vulkaan te bezoeken? Dan kun je ook op Kos zelf naar de warm waterbronnen gaan. Op een prachtig afgelegen plek kun je heerlijk baden in het vulkanische water.

De meeste zullen ook gelijk aan de Griekse cultuur denken. Gelukkig is deze ook nog op het eiland terug te vinden. Verschillende tempelcomplexen zijn bewaard gebleven en kun je nog bezoeken. In het centrum van de stad Kos of meer aan de rand van het eiland, je vindt ze overal. Vaak kun je deze complexen zelfs gratis bezoeken! Bij alle tempels vind je uitleg en kun je ook rondgeleid worden door een gids. Alleen zou ik aanraden gewoon zelf op stap te gaan, alle benodigde informatie kun je vinden op de informatie bordjes. Zo kun je op jouw eigen tempo het complex verkennen.

Naast cultuur kun je op het eiland ook goed shoppen. In vrijwel elke straat vind je leuke souvenirwinkels waar je van alles kunt komen voor het thuisfront.

Disclaimer: Dit artikel bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks meer dan mijn persoonlijke mening.

Ben jij wel eens op Kos geweest? Of heb jij de omliggende eilanden bezocht? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Griekenland?

~ Kreta, het prachtige eiland

~ Fotogenieke plekken op Halkidiki

Bewaren op Pinterest?

2 gedachten over “Het zonnige Kos in Griekenland – De leukste tips!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge