Wil je naar Griekenland, dan is Kreta een mooie reisbestemming! Meer lezen over Kreta? Klik hier! Kreta heeft je namelijk echt wat te bieden. Niet alleen een heerlijke temperatuur en de mooiste stranden, maar ook veel activiteiten op het gebied van cultuur. En vergeet ook vooral de prachtige natuur niet, want de flora en fauna tieren daar welig. Alleen al aan de vele olijfbomen zul je je vergapen! Wij vertellen je graag meer over de hotspots van dit Griekse eiland, zodat je zoveel mogelijk kunt halen uit je vakantie naar Kreta.

Deze afbeelding komt van Pixabay

Samaría kloof

Een echt bijzondere plek is de Samaría kloof, die in het zuidwesten van het eiland te vinden is. Vind je het leuk om te wandelen, dan kun je door de kloof heen lopen voor een spectaculaire wandeltocht. Trek wel goede schoenen aan en neem wat proviand mee, want je loopt al met al best wat uurtjes. Maar dat is zeker de moeite waard.

Deze afbeelding komt van Pixabay

Knossós – Kreta

Veel toeristen bezoeken Knossós, met haar prachtige acheologische opgravingen. De echte eyecatcher is het paleis. Je gaat bij het zien van de opgravingen echt terug in de tijd. Om precies te zijn naar het Minoïsche tijdperk.

Kreta
Deze afbeelding komt van Pixabay

Spinalonga

Wil je een onvergetelijke ervaring, ga dan naar het eiland Spinalonga. Hier werden vroeger mensen met lepra naartoe verbannen om te leven, helemaal geïsoleerd van de rest van Kreta en Griekenland. Met een boot bezoek je het eiland, waar je de oude woningen, het ziekenhuis en de winkels van toen kunt zien. Het eiland is nu onbewoond, maar dat was tot 1962 anders. Leer van alles over het lepra eiland tijdens een rondleiding over het verlaten Spinalonga.

Kreta
Deze afbeelding komt van Pixabay

Vai

Houd je van een palmenstrand, dan kun je zeker het plaatsje Vai op je reislijstje zetten. Je vindt er een zandstrand met daarachter talrijke palmbomen. Een heerlijke plek om te vertoeven! Je kunt er ook prima allerlei watersporten beoefenen.

Lassithi hoogvlakte

Karakteristieke oude windmolens vind je op de Lassithi hoogvlakte, die zo’n 800 meter boven de zeespiegel ligt. Vergaap je aan het diverse landschap en bezoek de grot die op de hoogvlakte is te vinden.

Deze afbeelding komt van Pixabay

Agios Nikolaos

Erg leuk om te verblijven of om een dagje naartoe te gaan is Agios Nikolaos, een havenstadje dat in het oosten van Kreta ligt. De haven heeft talrijke restaurantjes en bars, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt op het water. De stad is gebouwd op vijf heuvels en wanneer je er rondkijkt, zie je die nog terug. Dat wordt genieten met een cocktail in je hand!

Chania op Kreta

Ben je op zoek naar een echt sfeervolle plaats, ga dan naar Chania. Hier is een heuse Venetiaanse haven te vinden, waar je heerlijk kunt flaneren over de promenade. Struin door de smalle straten en geniet van de bijzondere huizen met ook weer dat Venetiaanse tintje.

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks waar ik niet achter sta.

Lijkt Kreta jou ook een leuke bestemming? Laat het ons weten in de reacties!

Dit blogbericht is geschreven door Sofie van Reisfanaten.be. De links zijn daarom naar haar website. Wil je meer van Sofie lezen, bezoek dan haar website via deze link.

Meer zonvakanties?

~ Fotogenieke plekken op Halkidiki

~ Mount Athos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge