Zoals de meeste wel weten ben ik drie weken op reis geweest door Ghana en eindelijk is hier dan de eerste blog. Ik had gehoopt om in Ghana af en toe een korte update te kunnen schrijven maar helaas. Mijn telefoon heeft maar zelden bereik gehad, moet je nagaan dat ik even op internet kon. Ik heb drie fantastische weken gehad in Ghana, de komende weken kun je veel blogs verwachten over Ghana. De aftrap is Mole National Park. Het grootste wildreservaat van Ghana met zijn 4557 vierkante kilometer oppervlakte. En zeker de moeite waard om te bezoeken.

Mole National Park

Het park bestaat voor uit Savanne gebieden en aangezien wij in Ghana waren tijdens de droge tijd was er niet veel groen te vinden. Gelukkig waren er wel veel wilde dieren te vinden. We moesten om 7 uur opstaan om een ochtend wandelsafari door het gebied te doen.

Mole National Park

Natuurlijk mochten wij niet alleen door Mole National Park lopen en kregen wij een gids mee. De gids nam ons eerst mee naar een klein dorpje waar wij verschillende bavianen en everzwijnen aantroffen. Iedereen was enthousiast maar dacht zolang we huizen zien voelt het niet als een echte safari. Gelukkig beantwoorden de gids onze verlangens naar de wildernis en trokken we al snel de savanne op.

De gids vertelde ons dat we niet dichterbij dan 50 meter mochten komen bij de wilde dieren. Na zo´n vijf minuten lopen stuitten wij al op een olifant! Eerst schrok ik erg omdat we ineens op een meter of 10 stonden met de olifant. De gids vertelde dat het veilig was en iedereen sloeg toe met zijn of haar camera. Na deze olifant was ik al super blij, zoiets maak je niet dagelijks mee. De olifant bleef rustig eten en daarom hebben we zo´n 15 minuten rustig foto´s kunnen maken van hem.

Mole National Park
mole national park

Keer op keer geluk

De gids wilde graag verder lopen en na weer een minuut of 5 lopen hadden we weer geluk. Alleen vertelde de gids dat we deze keer niet zo dichtbij konden komen. De olifant die we daar zagen, was zijn slagtanden verloren en wanneer olifanten hun slagtanden verloren zijn worden ze erg agressief. Ze hebben niet het gevoel dat ze zichzelf meer kunnen verdedigen dus vallen snel aan. We gingen vrij snel verder en kwamen bij een prachtig typisch savanne meertje. Antilopen die aan het drinken zijn, krokodillen die wachten om toe te slaan en prachtige vogels die rondcirkelen boven het meertje. Na een aantal foto´s gemaakt te hebben, vertelde de gids ons dat we even naar de andere kant van het meer moesten gaan. Hij had een olifant gezien die wilde komen drinken maar die zou ons hebben geroken. Wanneer we aan de andere kant van het meer zouden staan zou hij ons niet meer ruiken en komen drinken. Althans dat hoopte we!

Mole National Park

En de gids had gelijk! Het waren zelfs twee olifanten die dorst hadden. We hebben zo enige tijd gekeken naar de drinkende en spelende olifanten. We moesten na een tijdje van de gids beginnen aan de terug weg. Hij beloofde ons op de terug weg nog langs een krokodillen meertje te lopen waar we grote krokodillen zouden kunnen zien.

Zoals je al verwacht had de gids wederom gelijk! Een meer met een stuk over 5 gigantische krokodillen was ons laatste cadeautje op deze wandelsafari… Of toch niet?

Mole National Park
Mole National Park

Mooie afsluiting

Tijdens onze wandeling door Mole National Park toen we de heuvel op liepen naar onze accommodatie hadden we weer geluk… Nog zes olifanten die gingen badderen in het krokodillenmeertje. Zo hebben we nog even op de heuvel gezeten om dit prachtige wild te bekijken. Helaas was de tijd van de gids toen echt over en moesten we terug naar onze accommodatie. Het was 9 uur ’s ochtends en wij hadden al zo’n fantastische ochtend beleefd! Het was het zeker waard om zo vroeg uit bed te gaan want wat was deze wandelsafari geweldig!

Ben jij nou ook helemaal enthousiast om op zoek te gaan naar wilde dieren? Of ben jij al eens in een wildreservaat geweest? Zou jij ook rond willen lopen in Mole National Park? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Ghana?

~ Klimmen in Ghana

– E-waste in Accra

~ Kakum National Park

Bewaren op Pinterest?

8 gedachten over “Wandelsafari door Mole National Park [Ghana in Afrika]”

  1. Prachtige plaatjes! Ik had dit niet verwacht, maar ik vond in Zuid-Afrika onze safari’s (met huurauto) ook super, hoe bijzonder om die dieren zo in hun eigen omgeving te zien, vond het soms ook best spannend. Om lopend op safari te gaan, zoals jij, lijkt me nog spannender.

  2. Gaaf dat je zoveel wilde dieren hebt gezien tijdens de wandeling, mooie foto’s! Ik ben zelf nog nooit op safari geweest naar geniet er onwijs van om dieren in de natuur te zien. Juist wandelend dieren spotten is leuk en ook spannend. Wilde dieren blijven tenslotte wilde dieren, je weet nooit wat ze in petto hebben 😉

    1. Het was voor mij ook de eerste safari die ik ooit gedaan heb. Ja het was zeker spannend, de dieren waren gelukkig allemaal rustig. Hopelijk kun jij ook een keer op safari gaan om deze prachtige dieren te spotten!

    1. Hoi Jennifer, bedankt voor al je leuke reacties! De dieren in Kakum hebben wij inderdaad ook niet gezien. Het overnachten in de boomhut daar lijkt me inderdaad gaaf. Mole moet je echt een keer doen, vond ik zeker één van de highlights van de reis. Het arme dorpje was zeker confronterend met al die lieve kinderen. De klim activiteiten zou je echt eens moeten doen, is erg leuk! Bedankt voor al je leuke reacties!!

  3. Leuk om dit weer eens te zien! Ik ben er zo’n 10 jaar geleden geweest toen ik vrijwilligerswerk deed in Ghana. Ik had toen nog geen goede camera dus heb ik maar een paar foto’s. Wel heel goede herinneringen aan deze safari!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge