Ben je op zoek naar een leuk uitje aankomende zomer voor jou (en jouw gezin of partner)? Dan zijn de ARTIS Zoomeravonden echt een aanrader! Afgelopen zaterdag 9 juli was de eerste Zoomeravond en daar was ik samen met vriendinnetje Sylke voor uitgenodigd. Wij hebben een heerlijke avond gehad en daarover vertel ik in dit artikel meer.

ARTIS in Amsterdam

Omdat ik uit de buurt van Rotterdam kom, ben ik niet vaak in ARTIS geweest. Dit was de tweede keer dat ik er was. Het is een mooie dierentuin, midden in Amsterdam. Ondanks dat het midden in het centrum ligt, is het goed te bereiken met de auto. ARTIS heeft een eigen parkeerterrein maar ook met het openbaar vervoer kun je hier eenvoudig komen. Het voordeel is dat de Zoomeravonden op zaterdagavond plaats vinden en dan het openbaar vervoer nog lang doorrijdt dus daar hoef je je geen zorgen om te maken.

ARTIS zoomeravonden

De Zoomeravonden

De Zoomeravonden van ARTIS vinden plaatsen op: 9 juli, 16 juli, 23 juli, 30 juli, 6 augustus, 13 augustus, 20 augustus, 27 augustus en 3 september. De hele zomer door op zaterdagavond kun je dus een leuk uitje beleven in ARTIS. De avond begint om 16.30 en eindigt met zonsondergang. De sfeer in het park is heel fijn, iedereen is vrolijk en overal speelt muziek. Het hoogtepunt van de avond is dat er een opkomende artiest in de koepel optreedt, in ons geval was dit Power to the Pipo. Bezoekers hebben kleedjes of stoelen bij zich en ploffen neer voor het optreden. Hoe langer de avond duurt, hoe meer mensen opstaan en gaan dansen. Het is een gezellige aangelegenheid. Verder zijn er verschillende kraampjes met bijvoorbeeld pizza of Aperol Spirtz. Kortom, in mijn ogen is het meer een soort klein gemoedelijk festival in een dierentuin.

ARTIS zoomeravonden

Leuk is daarbij ook dan je ook een avondrondleiding kunt krijgen door het hele park. Je krijgt dan informatie van de gids en loopt ondertussen het grootste gedeelte van het park door. Natuurlijk kun je ook zelf het park bezoeken tijdens de Zoomeravonden. Zelf ben ik altijd dol op de Stokstaartjes, een attractie op zichzelf. Ik kan hier de hele avond naar blijven kijken. Fijn aan de Zoomeravonden is dat iedereen zich chill voelt en lekker aan het picknicken, dansen of wandelen is.

Praktische informatie ARTIS Zoomeravonden:

  • Entreeprijs is €15,- per persoon voor 13+, voor kinderen van 3-12 jaar is het €10 en onder de 3 jaar is het gratis. Kaartjes kun je online kopen!
  • Het park is geopend van 16:30 t/m 21:30. Officieel tot zonsondergang dus dat verschilt per avond.
  • Geen avond is hetzelfde dus laat je vooral bij de ingang informeren over het programma van de Zoomeravond waar jij naartoe gaat.
  • Vergeet geen warme kleding, ook op zwoele zomeravonden koelt het ’s avonds flink af.

Disclaimer: Ik bezocht de Zoomeravonden op uitnodiging van ARTIS. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Zou jij ook graag naar de ARTIS Zoomeravonden gaan? Welke dieren vind jij altijd leuk om te bezoeken in een dierentuin? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Amsterdam?

~ Bezoek het Moco museum

Bewaren op Pinterest?

8 gedachten over “ARTIS Zoomeravonden – het uitje voor deze zomer”

  1. Al jaren niet in Artis geweest, maar deze zoomeravonden zijn een mooie gelegenheid om de dierentuin weer eens te bezoeken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge