De tweede blog over Ghana gaat alweer over een national park, namelijk Kakum National Park. Dit park gaan wij alleen op een hele andere manier bekijken als het Mole National Park. Dit park is iets kleiner met een oppervlakte van 375 vierkante kilometer. Verder is het hier een stuk groener omdat het in een tropisch regenwoud ligt. In het park zijn er ook bosolifanten te vinden, helaas hebben wij die niet gezien. Verder is het een toeristische trekpleister om via de touwbruggen het park te bekijken.

Vanuit het bezoekerscentrum is het een aardige klim om bij de touwbrug te komen. Wil je naar de boomhut moet je helemaal veel water meenemen want het is gigantisch warm in het regenwoud. Na ongeveer 10 minuten erg stijl naar boven lopen en overal zweet kwamen we aan bij deze wegwijzer. De gids die mee was heeft ons uitleg gegeven over het regenwoud en ook hoe we over de touwbruggen moesten lopen. Was je bang dan kon je na de eerste brug altijd nog links afslaan dan was je zo weer terug. Natuurlijk zijn wij stoer en hebben wij allemaal de lange route genomen. Verder mocht je niet springen op de bruggen (wat sommige studiegenoten toch leuk vonden te doen).

Kakum National Park
reisdagboek - Kakum National Park

Eenmaal gekomen bij de touwbruggen vond ik het toch wel hoog. Ik heb geen hoogtevrees maar aangezien alles er lekker op zijn Ghanees uitziet kreeg ik toch een beetje de angst. Ik ben gewend van mijn boomhutten ervaringen dat ik altijd gezekerd zit wanneer ik in een boom klim. Het was wel even spannend om dat los te laten en zonder zekeringen gewoon te lopen over touwbruggen van 40 meter hoog. De touwbruggen zijn totaal 350 meter lang, verdeelt over 7 verschillende bruggen. Iedere afzonderlijke brug kan twee olifanten houden dus no worries. Met die gedachte ben ik lekker over die bruggen heen gelopen. Je kunt genieten van het prachtige uitzicht.

Kakum National Park

Na het lopen van de touwbruggen kun je er voor kiezen om een lekkere kokosnoot te nuttigen. Wij hebben dit niet gedaan maar op een ander moment wel genoten van heerlijke kokosnoten. Kakum National Park is echt een aanrader wanneer je in Ghana bent. Ben je angstig voor hoogtes dan zou ik het natuurlijk afraden.

Heb jij een adrenaline kick gekregen van deze gigantisch hoge bruggen in Kakum National Park? Of zou jij voor geen goud die bruggen op gaan? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Ghana?

~ Indrukwekkend bezoek aan Nyame Ben

– Wandelsafari door Mole National Park

~Jurk laten maken

Bewaren op Pinterest?

3 gedachten over “Kakum National Park: Lopen door de boomtoppen”

  1. Jaaa Kakum is leuk he! Ik vond het ook een beetje spannend in het begin, en ook echt een lange klim joh. Maar uiteindelijk was het heel leuk, mooie foto’s kan je daar maken. De dieren waarvan ze zeggen dat ze er zijn komen trouwens bijna nooit. Volgens mij zeggen ze ook apen, die zijn er niet. Alleen veel vogels en vlinders haha. En je kan ook in een boomhut overnachten. Lijkt me ook nog leuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge