Naar aanleiding van onze reis naar de Faeröer eilanden kreeg ik veel vragen over de kosten. Daarom heb ik hierbij een heel uitgebreid artikel over de Faeröer eilanden on a budget, met alle kosten op een rijtje. Lees onderaan de disclaimer waarom ik praat over on a budget. De Faeröer eilanden zijn geen budget bestemming, maar je kunt het wel een stuk goedkoper regelen dan waarvoor de meeste reizen worden aangeboden. Per kostenpost heb ik uitgelegd hoe wij het hebben aangepakt en wat de kosten zijn geweest.

Belangrijk is dat wij met vier personen hier waren dus kostenposten als de huurauto, accommodaties en benzine ook door vier personen is gedeeld. Met vier mensen zijn de Faeröer eilanden het meest budgetvriendelijk.

De vluchten – €289 euro per persoon – budget vlucht naar Faeröer eilanden

De vlucht naar de Faeröer eilanden kun je het beste boeken via de KLM. Je kunt vanuit Nederland niet rechtstreeks naar de eilanden vliegen dus je zult moeten overstappen in Denemarken. Wij hadden op de heenreis een overstap in Kopenhagen en op de terugreis in Billund. De gehele reis kun je met de KLM boeken voor een goede prijs. Wij hebben per duo één koffer meegenomen wat in de zomermaanden meer dan genoeg is voor de eilanden. Door de coronacrisis hebben wij de vlucht maar vier maanden van te voren geboekt. Momenteel is het ook nodig om een Covid test doen bij aankomst en op dag 4, de kosten hiervan zijn €42.

Huurauto – €303 per auto voor 11 dagen

Een huurauto is een must, zonder kun je weinig van de mooie eilanden ontdekken. De prijzen van een huurauto zijn hoog, er zijn ook maar een aantal verhuurbedrijven op de eilanden. Na veel vergelijken zijn wij gegaan voor Budget Car, net als op IJsland. We kozen voor de grootste station auto omdat we met zijn vieren waren met twee grote en vier kleine koffers. De kosten waren niet mals, namelijk €1.120 voor 11 dagen, gelukkig was dat wel inclusief verzekeringen, twee bestuurders en ongelimiteerd aantal kilometers. Er zijn op de Faeröer eilanden verschillende tolwegen, met name tunnels. Deze kosten worden achteraf door de verhuurmaatschappij verrekend. Wij waren €22 per persoon kwijt aan tol. Hierbij hebben we wel opgelet en zijn dus niet onnodig vaak door de toltunnels heen gegaan en hebben er goed opgelet. Mocht je hier niet op letten dan zullen deze kosten nog hoger zijn.

Faeröer eilanden on a budget

Benzine – €20 euro per persoon

Benzine is misschien wel één van de weinige kostenposten waarop je niet perse hoeft te besparen. De afstanden zijn kort dus je rijdt relatief weinig kilometers, daarnaast is de benzine op het eiland een stuk goedkoper dan bijvoorbeeld in Nederland. Let op: wij waren met vier personen dus dan kun je ook de benzinekosten door vier delen. Dit is natuurlijk een groot voordeel in vergelijking met twee personen.

Accommodaties – €303 euro totaal per persoon

Mijn belangrijkste tip voor het vinden van betaalbare accommodaties op de Faeröer eilanden is, begin op tijd! De prijzen van accommodaties zijn hier sowieso erg hoog. Goedkoper dan €120 per nacht ga je niets vinden, de gemiddelde prijzen liggen rond de €200 tot 250 euro per nacht. Het uit eten gaan is erg duur dus wij hebben onze zinnen gezet op accommodaties met een keuken. Wij verbleven in drie verschillende accommodaties, daarover zal ik later nog uitgebreid een artikel schrijven. Je kunt de meeste opties vinden op Airbnb! De meeste verblijven zijn gewoon bij mensen thuis die nog een extra kamer of verdieping over hebben.

Helikoptervlucht op de Faeröer eilanden

Activiteiten – €66 euro per persoon

Qua activiteiten hebben we met name veel gewandeld, wat op de meeste plekken gewoon gratis is. Je kunt hier echt de mooiste hikes maken! De activiteiten die wel geld kosten zal ik hier bespreken. Allereerst onze helikoptervlucht, de kosten hiervan zijn €28 per persoon voor een enkele reis. Wij zijn naar Tórshavn gevlogen en vervolgens met de bus €12 pp terug gegaan. Daarnaast moet je voor de wandeling bij Sørvágsvatn entree betalen van €26 per persoon. Dit zijn de enige twee activiteiten die ons geld hebben gekost.

Faeröer eilanden on a budget

Eten & drinken – €184 euro per persoon

Hoewel het één van de grotere kostenposten is, is dit ook een post waar we flink op bespaard hebben. Het uit eten of lunchen is erg duur op de eilanden dus probeer dit te vermijden. Wij hebben in de 11 dagen, 1 keer buiten de deur gedineerd en twee keer geluncht. De rest hebben we zelf gekookt en boodschappen gedaan. Ik moet zeggen dat wij graag wel buiten de deur koffie met wat lekkers halen dus dat zit ook bij deze kostenpost inbegrepen. Gelukkig zijn de cafes niet heel duur maar je kunt hier dus nog op besparen. De supermarkten zijn over het algemeen ook iets duurder dan in Nederland.

Faeröer eilanden on a budget

Veerboten – €33 euro per persoon

De Faeröer bestaat uit 18 eilanden, tussen enkele eilanden zijn bruggen of tunnels te vinden, maar sommige kun je alleen per boot bereiken. Wij hebben drie keer een veerboot genomen, daarover lees je hier alles. We namen de boot naar Kalsoy voor €9 per persoon, hier kun je met auto op en dus met de auto het eiland ontdekken. Overigens betaal je in het hele gebied altijd alleen op de heenreis, het is dus altijd een retourtje. Ook de veerboot naar Sandoy kun je met de auto op gaan en kost €8 per persoon. De laatste boot is die naar Mykines, hier kun je alleen te voet op en dit is de duurste veerboot die wij namen. De tocht is €16 per persoon.

Op de meeste veerboten kun je alleen met contant geld betalen dus zorg dat je altijd voldoende bij je hebt.

Faeröer eilanden on a budget

11 dagen naar de Faeröer eilanden on a budget kost maar €1.198 euro per persoon! 

Let op: Voor de vergelijking worden reizen naar de Faeröer eilanden met vlucht en huurauto aangeboden voor ongeveer €2.150 pp. Dit is dan niet inclusief eten & drinken, veerboten en activiteiten. Vandaar dat ik spreek over Faeröer eilanden on a budget, het is alsnog een relatief hoog bedrag per persoon.

Faeröer eilanden on a budget kan dus echt! Zou jij naar de Faeröer eilanden willen? Laat het ons dan weten in de reacties!

Meer Faeröer eilanden?

~ Helikoptervlucht boven de eilanden

~ Wandelen bij Sørvágsvatn

Bewaren op Pinterest?

12 gedachten over “Faeröer eilanden on a budget [alle kosten op een rijtje]”

  1. Ik ben alles aan het uitzoeken om in de zomer van 2024 naar daar te gaan. Heel duidelijk artikel dat me zal helpen!
    Heb je nog concretere tips voor verblijven? Op sites zoals booking.com kan je maximaal 1 jaar op voorhand boeken. Toen ik afgelopen september voor de zomer van 2023 een verblijf zocht, bleek alles wat een beetje betaalbaar was al volgeboekt …

    1. Goedenavond Elyne, wat leuk dat je naar deze mooie bestemming gaat! Wij hebben het grootste gedeelte via Airbnb geboekt. Helaas is het allemaal erg duur inderdaad, hopelijk kun je via Airbnb nog wat vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge