Ben je op zoek naar een manier van ultiem genieten in eigen land? Dan is de aanschaf van een eigen chalet een aanrader! Je kunt er altijd naartoe gaan en genieten van de fijne omgeving in eigen land. Het is een goede investering als je geregeld een weekendje weg wilt om er even tussenuit te gaan.

accommodatie tip Ameland - eigen stacaravan eigen chalet

De voordelen van een eigen chalet

Het grootste voordeel van een chalet kopen is natuurlijk dat je er zelf altijd naartoe kunt gaan. Je hebt op die manier altijd een vakantieadres waar je gek op bent. De accommodatie of locatie kan niet tegenvallen want het is je eigen chalet en locatie. Daarnaast is het prettige dat je een hoop spullen gewoon in het huisje kunt laten, zo hoef je niet altijd met een volle auto op pad te gaan. Verder kun je zelf bepalen wat jouw stijl is en daar het huisje op inrichten, genieten toch? Het lijkt mij helemaal geweldig om het helemaal naar mijn hand te zetten. Het is daarnaast ook leuk om je vrienden en familie te laten meegenieten van het chalet en zo iedereen een fijne vakantie te kunnen bezorgen.

De andere momenten kunnen natuurlijk gevuld worden met verhuurders, een vorm van inkomsten tijdens jouw afwezigheid.

accommodatie tip ameland

Een chalet kopen

Bij het aanschaffen van het vakantiehuis is het belangrijk dat je kijkt naar jouw wensen maar ook naar het aanbod. Welke chalets te koop zijn en hoeveel deze kosten is belangrijk om eerst uit te zoeken. Op deze manier kun je een beeld krijgen van het aanbod. Ga je voor een direct klaar model of voor een op maat gemaakt model. Daarbij is het ook belangrijk om alvast te kijken naar de grootte van het vakantiehuis. Heb je vier bedden nodig of heb je een gezin van zes en moet je dus een extra slaapkamer hebben? Dit zijn allemaal belangrijke zaken om van te voren te bepalen.

wat te doen op de Veluwe - eigen chalet

De locatie bepalen

Na het aanschaffen van een vakantiehuis is het belangrijk om de locatie te bepalen. Je kunt hier natuurlijk ook al naar kijken tijdens de zoektocht. Je moet voor een locatie gaan waar je zelf enthousiast van wordt, bijvoorbeeld de Veluwe. Zelf ben ik dol op de Veluwe en zou ik daar wel iedere week naartoe kunnen gaan. Maar je kunt ook kiezen voor een strandbestemming of een Waddeneiland. Het is helemaal aan jou! Belangrijk is wel om te bekijken hoe de chalet op de locatie komt en of er plek is voor een nieuwe chalet op het park. Ga je voor een locatie binnen één uur rijden of juist voor een locatie waar de natuur totaal anders is dan op jouw thuisadres.

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Zou jij een eigen chalet willen hebben? Welke locatie zou jij dan kiezen? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Nederland?

~ Ameland

~ Veluwe

4 gedachten over “Ultiem genieten: een eigen chalet om altijd naartoe te gaan!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge