Het is een item dat al jaren op mijn bucketlist staat: de Transsiberië Express van Moskou naar Beijing. Het lijkt mij een magische reis en daarom ben ik er zo enthousiast over. Helaas is het tot op heden niet gelukt om deze droom werkelijkheid te maken maar het staat wel bovenaan mijn bucketlist. In dit artikel deel ik mijn droom met jullie!

De ultieme treinreis

Reizen per trein is genieten! Je hoeft zelf niets te doen, behalve naar buiten te kijken en het is ook nog een milieubewust. De laatste jaren maak ik steeds vaker gebruik van de trein en daar ben ik tevreden over. Als je praat over treinreizen dan is de Transsiberië Express een onderwerp dat vaak naar voren komt, het is namelijk de ultieme treinreis. Het reizen per trein is erg relaxt en zorgt voor weinig stress, je stapt gewoon in en het genieten kan beginnen. Het leukst is om te gaan voor de tweede klasse, dan heb je een afgesloten coupé met vier bedden. Dat betekent dat als je met zijn tweeën reist, dat je samen met een ander duo reist. Een leuke manier om contact te leggen met andere reizigers of locals. Dit lijkt mij erg gezellig en in het geval van locals ook nog eens erg leerzaam!

21 dagen op avontuur in drie landen

Wat mij het gaafst lijkt aan het reizen per trein is dat je in 21 dagen drie bijzondere landen kunt ontdekken. Je begint in Rusland en kunt op deze manier veel van de cultuur mee krijgen. Daarnaast reizen er ook veel Russen met de Transsiberië Express en kun je dus ook in contact met de locals komen. Onderweg heb je meerdere momenten om uit te stappen en prachtige plekken te ontdekken zoals het Baikalmeer en Listvianka, wat ook wel het Parijs van Siberië wordt genoemd. Verder droom ik al jaren van een reis naar Ulaanbaatar in Mongolië en ook hier stopt de trein. Overnachten in een yurt in het Terelj National Park maakt het helemaal af, dit is een optie die bij de 21 daagse reis is inbegrepen.

Transsiberië Express

Praktische informatie over de Transsiberië Express

  • Reis je in het hoogseizoen regel de reis dan enkele maanden van te voren, om te voorkomen dat er geen plek meer is.
  • Met het volledige pakket van Mevo reizen hoef je zelf geen tickets meer op het station te kopen en ben je volledig voorzien van alle praktische zaken.
  • Denk eraan dat je voor Rusland, Mongolië en China een visum nodig hebt. Het aanvragen van de visa duurt al snel zes weken, houd hier rekening mee!
  • Ga je in de winter? Zorg dan voor voldoende warme kleding. De beste reistijd is in de zomermaanden. Maar ben je dol op extreme dan is de winter echt iets voor jou.
  • Over het algemeen ben je minimaal twee weken weg als je de Transsiberië Express neemt, ga voor een reisschema dat perfect bij jou past.

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Zou jij de Transsiberië Express willen doen? Welke plekken zou jij dan graag bezoeken? Laat het ons weten in de reacties!

Meer treinreizen?

~ Van Oslo naar Bergen

~ Soller naar Palma de Mallorca

Bewaren op Pinterest?

4 gedachten over “Bucketlist: Transsiberië Express van Moskou naar Beijing”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge