Mallorca staat natuurlijk bekend als een fijn Spaans eiland waar je heerlijk tot rust kunt komen. Je kunt genieten van het lekkere weer, de mooie stranden en de verschillende plekken waar je lekker cocktails kunt drinken. Maar daarnaast heeft het eiland veel meer te bieden. Zoals de trein van Soller naar Palma de Mallorca, een mooie en unieke ervaring op een Spaans eiland. Ik vond dit het letterlijke hoogtepunt van onze vakantie op Mallorca dus ik deel graag mijn ervaring.

Trein van Soller naar Palma de Mallorca

Voorbereidingen

Wees goed voorbereid voordat je op pad gaat, er zijn namelijk een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Ga het liefst op een heldere dag. Je hebt onderweg namelijk een prachtig uitzicht, alleen als het bewolkt is komt dit heel anders over. Verder is het belangrijk dat je de trein alleen met contant geld kunt betalen, zorg dus voor voldoende contanten. Ook de tijden van de trein kunnen erg verschillen per seizoen dus zorg dat je niet zonder de terug tijden ook te bekijken, de trein in stapt. Wij namen de trein van 08.30 in Sóller en de trein van 17:30 weer terug uit Palma. Let op: wij verbleven in Sóller dus dan is het eenvoudig om de eerste trein te halen.

Wat te doen op Mallorca / Trein van Soller naar Palma de Mallorca

De treinrit van Soller naar Palma de Mallorca

De treinverbinding tussen Soller en Palma de Mallorca stamt al uit 1914, zo konden de olijven en andere vruchten naar de haven van Palma de Mallorca gebracht worden. De wagons zijn bewaard gebleven en momenteel wordt het gebruikt als een toeristentrein, ontzettend leuk. De rit duurt ongeveer 50 minuten tot één uur. Onderweg kom je langs de mooiste uitzichtpunten en kun je echt even proeven van het binnenland van Mallorca. Aangezien Soller achter een bergketen ligt stijgt de trein veel en heb je daardoor een mooi uitzicht. Onderweg kom je ook meerdere tunnels tegen dus het meenemen van een vest kan handig zijn.

Wat te doen op Mallorca

Palma de Mallorca ontdekken

Na een prachtige rit kom je aan in Palma de Mallorca, de hoofdstad van het eiland. In de zomermaanden is het hier vrij druk dus houd hier rekening mee. Toch vond ik de stad heel mooi, zeker door de ligging aan zee. De grote Kathedraal en het kasteel zijn zeker een bezoek waard. Alles is op loopafstand vanaf het treinstation dus je hoeft geen gebruik te maken van het openbaar vervoer of iets dergelijks. Vanaf het middaguur wordt het druk in de stad dus hoe eerder je hier bent hoe beter. Hier kun je overal wel met pinpas betalen, echter kun je ook hier geen treinkaartje kopen met een pinpas of creditcard. Ik zou aanraden om twee tot drie uur de tijd te nemen om Palma de Mallorca te ontdekken.

Trein van Soller naar Palma de Mallorca

Terugrit met de trein

Ik vind het altijd leuk om dezelfde route weer terug te rijden met een trein. Zo ontdek je weer hele andere plekken. Het is leuk om alles vanaf de andere kant te zien. Onderweg merk je dat je snel de drukke stad verlaat en het platteland in gaat. Hoewel het eiland toeristisch is, vind je hier voldoende dorpen die geen enkel hotel kennen. Het is bijzonder om op deze manier het traditionele leven nog te kunnen zien. De klim richting de bergketen is ook hier weer het hoogtepunt. Aan het einde van de tunnels kom je snel weer in Soller en zit de mooie treinrit er helaas weer op.

Trein van Soller naar Palma de Mallorca
De tram naar Port de Soller

De dag afsluiten in Port de Soller

Vanaf Soller is het ongeveer vijf kilometer naar Port de Soller een fijne havenstad. Je kunt vanaf de trein in Soller met de Orange Express, de tram, naar Port de Soller gaan. Maar je kunt ook, als je een huurauto hebt het laatste stukje rijden. De boulevard van Port de Soller is een fijne plek om neer te strijken voor een lekkere avondmaaltijd. Het blijft vaak nog lang gezellig in de restaurants, bars en cafés langs de boulevard van Port de Soller.

Trein van Soller naar Palma de Mallorca

Praktische informatie over de trein van Soller naar Palma de Mallorca

  • Kosten: van Soller naar Palma de Mallorca retour is €25,00 per persoon. Je kunt de exacte kosten vanaf andere stations ook op de website van de Ferrocarril de Sóller vinden.
  • Mijn tip is om zo vroeg mogelijk de trein vanuit Soller te nemen, dan is het nog rustig. Wij zagen andere treinen die helemaal afgeladen vol zaten. De vertrektijden kun je hier vinden.
  • Van Soller naar Palma de Mallorca kun je het beste aan de rechterkant zitten. En van Palma naar Soller kun je het beste aan de linkerkant zitten. Als je een retour doet kun je één van de twee keren een andere kant kiezen.
  • Neem voldoende contant geld mee want je kunt niet pinnen bij de trein of tram.

Zou jij ook met de trein van Soller naar Palma de Mallorca willen gaan? Welke plaats lijkt jou het leukst? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Mallorca?

~ Wat te doen op Mallorca 5 tips

~ Hotel tip Mallorca

Bewaren op Pinterest?

10 gedachten over “Trein van Soller naar Palma de Mallorca – must do!”

  1. De info is maar halfgaar.
    In plaats van te zeggen dat de trein s’morgens maar twee keer vertrekt en dan pas terug s’avonds om 8/30 respectievelijk 9/30h. En als je niet vroeg op tijd bent kan je het vergeten want er is maar een beperkt contingent zitplaatsen en op is op. Dan moet je de trein in de namiddag nemen of mag de volgende dag terugkomen. Leuk, als je al anderhalve uur met de auto naar Soller nodig hebt.

    1. Bedankt Jörg voor je kritische noot. Zoals er in mijn artikel al staat, check zelf de tijden. De tijden verschillen ieder seizoen, hierdoor kunnen wij niets zeggen over de drukte of de treintijden die aangeraden zijn. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge