Het Spaanse eiland Mallorca is een populaire plek om te bezoeken, toch zijn er plekken waar je ook in augustus rustig kunt rondlopen. Wij gingen namelijk naar Mallorca afgelopen augustus en hebben hier goed tot rust kunnen komen. Het leukst is om unieke plekken te bezoeken en die wil ik dan ook graag delen, want wat te doen op Mallorca? Dat lees je hier!

Wat te doen op Mallorca

Port de Soller

Wij verbleven in het plaatsje Port de Soller, een gezellig stadje waar het zelfs in augustus nog relatief rustig is. Je kunt zonder enige problemen en plek op het strand vinden en de prijzen zijn hier goed. De boulevard hier is heerlijk, je kunt lekker langs de winkeltjes struinen en ondertussen genieten van het uitzicht over de baai. Het is dan ook erg fijn vind ik, dat je niet zwemt in open zee maar in de baai. Dit zorgt ervoor dat het water bijna geen stroming kent en dat het water een stuk warmer is. Verder vond ik vooral de sfeer erg fijn, de feestende jongeren blijven bij Palma en El Arnenal.

Wat te doen op Mallorca

Cala Mitjana

Naar mijn mening het mooiste strand van het hele eiland. Cala Mitjana ligt aan de oostkust en is vanuit Palma ongeveer één uur rijden. Je moet er wel wat voor over hebben want vanaf de plek waar je moet parkeren is het nog zo’n 10 tot 15 minuten lopen over rotsen en door bossen. Het pad is makkelijk te vinden, voornamelijk doordat je steeds mensen terug ziet komen of er ook naartoe ziet gaan. Eenmaal aangekomen op het strand zijn hier geen faciliteiten dus houd daar rekening mee. Het zandstrand is klein maar fijn en er zijn weinig mensen. Je kunt hier goed snorkelen en een snorkel zou ik dus zeker niet vergeten. Het water is hier extreem helder en er liggen ook vaak boten in de mooie baai.

Wat te doen op Mallorca

Trein van Soller naar Palma de Mallorca

De trein van Soller naar Palma de Mallorca vond ik misschien wel het hoogtepunt. Aangezien Soller achter een grote bergketen ligt, rijdt de trein een prachtige route midden door de bergen. Er zijn ook veel tunnels onderweg maar er is ook genoeg tijd om het uitzicht te bekijken. De trein rijdt niet hard en daardoor kun je er echt van genieten. Doordat wij in Soller verbleven, namen wij de eerste trein vanuit daar, dan is het relatief rustig. We zagen de treinen vanuit Palma namelijk helemaal afgeladen vol aankomen. Je kunt dus het beste vanuit Soller de trein nemen en niet andersom. Belangrijk om te weten is dat je de treintickets alleen contant kunt betalen. Op de website kun je de prijzen terug vinden.

Wat te doen op Mallorca

Palma de Mallorca

Hoewel het hier ontzettend druk was en eigenlijk qua drukte niet echt leuk. Zou ik het toch aanraden om de hoofdstad te bezoeken. Er zijn namelijk ontzettend veel mooie plekjes en gebouwen te vinden in de stad. Zoals de grote kathedraal en het mooie kasteel op de heuvels rond de stad. In het centrum zijn veel authentieke gebouwen te vinden waar je tijdens een wandeling goed van kunt genieten. Het beste is om hier vroeg op de dag te komen want later op de dag wordt het steeds drukker. En zoals al gezegd, wees voorbereid op drukte want het is hier wel drukker dan op de rest van het eiland.

Wat te doen op Mallorca

Cala Banyabufar

Hier is voornamelijk de onderwaterwereld adembenemend. De duizenden vissen die hier gewoon langs je zwemmen zijn erg gaaf om te zien. Je hebt voor dit strand wel echt waterschoentjes nodig omdat er veel rotsen te vinden zijn. Op de rotsen zitten op sommige plekken ook zee-egels dus daar wil je helemaal niet in staan. Het asfalt is misschien een vreemde plek maar je kunt hier goed alle spullen neerleggen. Daarbij geldt dat je toch het grootste gedeelte van de tijd in het water bent, want dat is gewoon het mooiste hier. Ook hier zijn geen faciliteiten dus zorg dat je voldoende eten, drinken en zonnebrand meeneemt.

Je kunt de prachtige MA-10 route rijden langs de noordkust. Judith vertelt over deze mooie autoroute op Mallorca.

Wat te doen op Mallorca? Welke plekken zou jij graag bezoeken? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Spanje?

~ Rondreis Andalusië

~ Ontdek de Costa Brava

Bewaren op Pinterest?

4 gedachten over “Wat te doen op Mallorca? Mijn 5 leukste tips!”

  1. Nog niet geweest. Palma is ook niet echt mijn ding, te druk, maar wil het dan wel een keer zien. Goed om te weten dat op andere plekken het zoveel rustiger is. Krijgt een plaatsje op mijn verlanglijstje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge