De meesten denken bij een rondreis aan een exotische landen of continenten. Men vergeet dat Europa veel verborgen schatten heeft en vaak zelfs heel dicht bij huis! Ik ben de uitdaging met mezelf aangegaan om te bewijzen dat je niet ver hoeft te reizen om datzelfde rondreis gevoel te krijgen. Mijn rondreis Andalusië begint langs de kust van Malaga in de stad Malaga en eindigt bij Puerto Banus langs de kust van Malaga tot een van de meest toeristische steden.

route door Andalusië

Waar ik naar op zoek was is een reis die zowel de afwisseling had alsmede een grote mate van comfort. Dus had ik een rondreis uitgedacht waarin van alle gemakken werd voorzien. De gehele reis is uitgevoerd met een huurauto. De mooiste uitstapjes langs de route heb ik voor jullie in kaart gebracht op geografische volgorde.

Route door Andalusië

Malaga

De reis start vanaf de stad Malaga naar Torremolinos. Het voordeel van een bezoek aan deze stad dat het op twintig minuten afstand is van Malaga. Hierdoor kun je dus direct beginnen met het verkennen van de stad Torremolinos, wat in een dag makkelijk te doen is. Ondanks de korte reistijd is het wel een goed plan is om vroeg in de ochtend te vertrekken. Mooie plekken voor een wandeling zijn Plaza de Europa en het Crocodile Park. Als het in de middag wat warmer begint te worden is de stad geschikt om wat tijd op het strand te besteden. Voor degenen die van een feestje houden heeft de stad ook mogelijkheden on het nachtleven te ontdekken. Clubs die ik kan aanraden zijn Disco Pub Frog of de Playa Miguel Beach Club.

Ervan uitgaande dat de vorige dag laat is geëindigd, zoals mijn avond toen, vervolg ik mijn reis in de middag naar Benalmadena. De afstand tussen Torremolinos en Benalmadena is met de auto maar 9 kilometer. Eenmaal aankomen in Benalmadena bracht ik de middag door in de zeehaven. Daarna loont het om richting het Kasteel Colomares en een bezoek te brengen aan het Parque De La Paloma daarna rustig af te zakken naar het strand. Uiteraard zijn ook alternatieven zoals een bezoek aan het SeaLife Aquarium. Zelf ben ik daar geen fan van omdat dit net zo goed in Scheveningen kan.

Fuengirola

De volgende stop is Fuengirola, ongeveer een kwartier rijden van Benalmadena. Fuengirola is een veel bezochte badplaats aan de Costa del Sol. Een uitstekende plek om te zwemmen en goed bij te bruinen tijdens een rondreis Andalusië. Je kunt er heerlijk lopen over de boulevard of door de straten van de historische oude stad. Voor culturele uitstapjes kun je naar de arena of naar het dierenpark Bioparc Fuengirola. Tegen de avond werd ik aangenaam verrast door de bruisende barretjes waar je terecht kunt voor diverse cocktails. De prijzen zijn zeer aangenaam te noemen waardoor je al gauw een volgende neemt.

Ik vervolg mijn rondreis Andalusië naar Marbella. De afstand tussen Fuengirola en Marbella is slechts een half uurtje rijden. Marbella is meer dan alleen een badplaats. Marbella staat bekend om zijn uitstekende golfbanen en zijn er in de directe omgeving van de stad maar liefst tien te vinden. Veel beroemdheden en kunstenaars komen hier jaarlijks waardoor de stad het ook wel het “Monaco” van Malaga wordt genoemd. Daarnaast kun je heerlijk winkelen in de binnenstad en is het klimaat uitstekend waardoor de plek ook prima geschikt is om te overwinteren.

Fietsen in Valencia

Mijn reis eindigt in Puerto Banús. Op nog geen kwartier reizen van Marbella. Puerto Banús is een stad die vergelijkbaar is met Benalmadena, voorzien van een fanatische haven met veel mooie jachten. Puerto Banús wordt geroemd om de beroemde boulevard. Na aankomst in Puerto Banus is het aan te raden daar heerlijk te eten. Om het cirkeltje rond te maken heb je mogelijkheid om met de auto in een uur weer terug te keren naar de stad Malaga. Malaga is zeker voor iedereen aan te raden. Vluchten vanuit Nederland naar Malaga zijn er genoeg en vaak met een interessante aanbieding. Zelf verbleef ik in een fantastisch vakantiehuis in Andalusië op een kleine 20 minuten afstand van de Spaanse kust.

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.
Gastblog geschreven door: Nina

Zou jij een rondreis Andalusië willen maken? Ben je wel eens in Spanje geweest? Laat het ons weten in de reacties!

Meer rondreizen?

~ Rondreis Florida

-Rijden over IJsland

~ Rondreis Thailand

8 gedachten over “Rondreis Andalusië: langs de kust van Spanje”

  1. Je hebt wel een paar mooie plekken overgeslagen in Andalusië, zoals Ronda en Cordoba. Misschien interessant voor een volgend tripje?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge