Afgelopen zomer zijn wij in Thailand geweest en hebben we een prachtig rondreis gemaakt door het land van de glimlach. Alles van de route door Thailand heb ik helemaal zelf geregeld en uitgezocht dus dat wil ik vandaag met jullie delen. Het is een goede route om Thailand te leren kennen al is er natuurlijk nog veel meer om te ontdekken.

route door Thailand

route door Thailand

Startpunt: Bangkok – 3 tot 4 dagen

Wij zijn via Qatar naar Bangkok gevlogen en kwamen meteen terecht in de drukke hoofdstad van Thailand. In de hoofdstad hebben we drie volle dagen gespendeerd en hebben we genoeg leuks ontdekt. Zoals het uitzicht vanaf de Baiyoke Tower over de hele stad en de mooiste tempels in de binnenstad. De stad is heel druk en daarom gaan veel mensen er snel weg. Ik vond de stad daarentegen wel mooi en ben blij dat we hier drie volle dagen de tijd hebben gehad om alle bezienswaardigheden te ontdekken.

Tips in Bangkok: Wat te doen in Bangkok

Hotel in Bangkok: Woraburi Sukhumvit

Ayutthaya - route door Thailand

Ayutthaya – 1, 2 of 3 dagen

Met de bus zijn we vervolgens vanuit Bangkok naar Ayutthaya geweest, de oude hoofdstad van Thailand. Wij hebben hier helaas maar één dag de tijd gehad om alle prachtige tempels en ruïnes te bekijken. Als je meer tijd hebt, zou ik aanraden hier 2 of 3 dagen de tijd voor te nemen. Het is echt een prachtige stad waar je veel meer van wilt zien, dan je in één dag kunt zien.

Meer Ayutthaya: De mooiste foto’s

Doi Suthep - route door Thailand

Chiang Mai – 4 of 5 dagen

We zijn met de nachttrein naar het noorden gegaan, om precies te zijn naar Chiang Mai. De treinrit naar Chaing Mai was erg mooi en is zeker een aanrader. Wij hadden van te voren al treintickets geregeld via BM Air. Achteraf vonden wij dit beide de fijnste plek in Thailand, niet zo druk als Bangkok en de natuur is prachtig. Tijdens onze dagen in Chiang Mai hebben we vooral genoten van de tientallen tempels in de stad, die vrijwel allemaal gratis te bezoeken zijn. En zijn we ook naar Doi Suthep geweest, de tempel met een prachtig uitzicht over de hele stad. Doi Inthanon National Park is een prachtig natuurgebied met tropisch regenwoud, watervallen en traditionele ”hill tribes” die je kunt bezoeken. Meer inspiratie voor een leuke route voor Thailand? Yvonne heeft ook veel handige en fijne tips voor het bepalen van een route op een rijtje gezet.

Tip in Chiang Mai: Doi Suthep

Hotel in Chiang Mai: Chiang Thai House

Tiger Cave Temple

Krabi – 5 of 6 dagen

Tijdens een route door Thailand mag het mooie zuiden natuurlijk niet ontbreken. We vlogen van Chiang Mai naar Krabi en hebben de laatste dagen vooral genoten van zon, zee en strand. We besloten op het vaste land te blijven en de eilanden een volgende keer te bezoeken. Alleen Koh Phi Phi hebben we voor één dag bezocht, helaas viel dat erg tegen. In het zuiden van Thailand is de Tiger Cave Temple een echte aanrader. Je mag dat uitzicht echt niet missen!

Tip in Krabi: Tiger Cave Temple

Hotel in Krabi: Deevana Krabi Resort

Baiyoke Tower

Eindpunt route Thailand: Bangkok – 0 of 1 dag

We vliegen vanuit Krabi terug naar Bangkok en hebben nog één nacht in Bangkok en vliegen de volgende dag via Qatar weer naar huis. We hebben een prachtige reis gehad door het land van de glimlach.

Wat is jouw ultieme route door Thailand? Ben jij wel eens in Thailand geweest? Laat het weten in de reacties!

Meer Thailand?

~ Koh Phi Phi: doen of niet

– De nachttrein in Thailand

~ Onze reis in Thailand in 10 foto’s

Bewaren op Pinterest?

14 gedachten over “Onze route door Thailand, het land van de glimlach”

  1. Ik ben nooit in Thailand geweest maar je route ziet er erg mooi uit. Een van mijn favoriete bezigheden is routes uitstippelen voordat we op vakantie gaan. Heerlijk voorpret en lekker veel zien van een land!

  2. Wat fijn dat je tipt hoe lang je ergens het beste kunt verblijven! Ik ben zelf nog nooit in Thailand geweest, maar vooral het noorden trekt mij dan!

  3. Grappig, jullie route is 1 lange, rechte streep. Wat fijn dat jullie jezelf op 4 plekken geconcentreerd hebben en niet (zoals veel mensen doen) elke 2 dagen naar een nieuwe plek gingen racen. Ik houd er zelf ook van om een beetje rustig te reizen en me meer in 1 plek te verdiepen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge