Het Noorden van Thailand staat helemaal vol met tempels, zeker in de binnenstad van Chiang Mai vind je op elke hoek van de straat wel een tempel. Maar de mooiste en meest indrukwekkende tempel van Chiang Mai en omgeving? Doi Suthep! Deze tempel in de bergen is het bezoeken meer dan waard en ik vertel in deze blog waarom.

De rit naar de tempel toe is alleen al gaaf. Wij werden opgehaald door de taxi bij ons hotel en het begon meteen te stortregenen, welkom in het regenseizoen. Tijdens de rit heeft het aan één stuk door geregend, we waren dan ook bang dat we eenmaal boven niks zouden zien.

De rit is zo’n 40/50 minuten met de taxi, dit hangt een beetje van het weer af. Onderweg rijd je midden door de jungle en zeker als het regent heb je meteen door dat je midden in het tropisch regenwoud bent.

Op zoek naar meer tips voor wat te doen in Chiang Mai? Lees de blog van Noëlle en Leon.

Doi Suthep

Eenmaal aangekomen was het vrij rustig bij de entree en konden we meteen met de eerste lift naar boven. Je kunt ook lopen, maar wij kozen voor de makkelijke manier en gingen met de lift omhoog, terug zijn we wel met de trap gegaan. De lift is binnen een aantal minuten boven en je komt meteen terecht in een prachtige bloementuin. Het complex is vrij groot en dus zijn er meerdere plekken waar je bijvoorbeeld van het uitzicht kunt genieten.

Doi Suthep
Doi Suthep

De tempel zelf is prachtig en volledig met goud bekleed. Je vindt er de mooiste boeddha’s en het is dan ook voor boeddhisten een fijne plek om te komen. De tempel is erg oud want deze dateert uit de 14de eeuw. Het verhaal achter de locatie is er wel eentje om te delen.

Koning Nu wilde een nieuwe tempel bouwen en hij stuurde zijn witte olifant op pad, de koning in Thailand rijdt altijd op een witte olifant. De olifant had een relikwie op zijn rug en begon ineens de berg op te rennen, bovenop de Doi Suthep berg begon hij te trompetteren en draaide hij drie rondjes. Daarna viel de olifant neer en wist Koning Nu dat dit de plek moest worden van de nieuwe tempel.

Doi Suthep

De tempel ligt meer dan 1.000 meter boven zeeniveau en het uitzicht is daardoor prachtig. Gelukkig was de lucht mooi opengetrokken, waardoor we toch nog mooie foto’s konden maken. Er zijn meerdere uitzichtpunten, dus loop even rond en vind de mooiste plek voor een foto. Het hangt erg van het weer af welke plek het mooiste is en waar je het meeste kunt zien.

Terug naar beneden namen wij de Nagatrap, deze trap telt 304 treden en brengt je weer beneden bij de weg. Het is helemaal geen zware klim dus je kunt makkelijk naar boven lopen. Wij waren die dag net aangekomen en hadden na de vliegreis geen zin meer in de trap, dus kozen wij voor de lift. Omdat we de beroemde Nagatrap wel wilden zien, besloten we uiteindelijk met de trap naar beneden te gaan.

Praktische informatie:

  • Entree is 30 bath per persoon als je met de trap naar boven gaat. De entree is 50 baht per persoon als je met de lift naar boven gaat.
  • De tempel is geopend van 06.00-17:00
  • Zorg dat je een lange broek en T-shirt met mouwen tot over de schouders aan hebt.

Zou jij Doi Suthep willen bezoeken? Heb jij een andere gave tempel ontdekt? Laat het zeker weten in de reacties!

Meer Thailand?

~ Tiger Cave Temple

– Koh Phi Phi: doen of niet?

~ Wat te doen in Bangkok 8x

Bewaren op Pinterest?

10 gedachten over “Doi Suthep: tempel met uitzicht over Chiang Mai”

  1. Wat een leuke foto van jou Gabriëlle! Er zijn inderdaad mega veel tempels te vinden in Chiang Mai, maar dit was ook wel een van mijn favorieten. Wij gingen destijds met de scooter omhoog en dan kun je bij een paar uitzichtpunten en watervallen stoppen, ook erg leuk 🙂

  2. Ik ben er vorig jaar geweest en vond het ook erg mooi. Het was wel erg druk. Persoonlijk vond ik Wat Umong mooier…geen pracht en praal en ik was de enige bezoeker 🙂 .

  3. Ik vond dit ook een mooie tempel en inderdaad vooral het uitzicht. Het is voor ons alweer bijna 10 jaar geleden.. ik kan ’t niet eens geloven. Tijd om weer eens terug te gaan! Leuke foto van jou trouwens!

  4. Wat een mooi verhaal om daar een tempel te bouwen. Altijd interessant om zulke dingen te weten. Goed dat je de trap naar beneden hebt genomen, de trap is prachtig! Mocht ik ooit die kant op gaan, dan ga ik dit zeker onthouden.

  5. Ik ben nog nooit in Thailand geweest. Ik weet dat er vele temple zijn om te bezoeken. Volgens mij is het net een sprookje, als ik de details en het bouwwerk zie. Echt schitternd! Handige tips trouwens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge