Wij zijn gek op uitzichten en op reis gaan we dan ook vaak op pad om van een mooi uitzicht te genieten. In het zuiden van Thailand waren we vooral aan het relaxen maar de Tiger Cave Temple wilden we niet missen! Er moest een beetje actie in de tent komen. Er werd ons aangeraden om de zonsopgang te gaan bekijken en zo gezegd zo gedaan, de volgende ochtend werden we om 05:00 bij de receptie opgehaald.

We verbleven in Ao Nang en de tempel bevindt zich in Krabi, dit is zo’n 30 minuten rijden. In het donker rijden we richting de tempel en hebben we zin in de zonsopgang. Omdat het pas 05:00 was, hadden we besloten om niet te ontbijten en na de beklimming naar het ontbijt in het hotel te gaan. Dit was echt de grootste fout ooit, maar daar later meer over.

Aangekomen bij het complex is het nog steeds helemaal donker, gelukkig hadden we gehoord dat een zaklamp nodig was en die hadden we dan ook bij ons. Het complex was druk met monniken en andere boeddhisten, alleen niemand ging de trappen op naar de tempel. Iedereen bleef beneden en wij waren de enige toeristen. Het was pikdonker en het enige wat je hoorde was het geluid van krijsende apen, niet fijn! Ik was dan ook bang en durfde in eerste instantie niet naar boven. Gelukkig kwam er na een minuut of 5 ook een groepje Duitse jongens.

Omdat het op de heenweg donker was, kon ik niet vastleggen hoe steil en lang de trappen waren. De klim is 1237 treden en de berg is in hoogte zo’n 600 meter, een pittige klim dus. Ik was na de eerste 200 treden al helemaal kapot en wilde eigenlijk terug gaan. Het lastige is ook dat elke tree een andere hoogte heeft, dus je moet constant blijven opletten om niet te struikelen of te vallen. Omdat ik niet had ontbeten stond ik ook te trillen op mijn benen maar ik heb doorgezet en na meer dan 45 minuten bikkelen kwamen we nog net op tijd boven aan.

Het bijzondere was, dat er naast de drie Duitse jongens niemand anders was bij de Tiger Cave Temple. De zon kwam op, het land werd steeds mooier en je kreeg steeds meer te zien. Ik heb zo’n 30 minuten gezeten en gekeken, ik kon geen stap meer zetten. Gelukkig hadden we wel water bij ons en heb ik dat kunnen drinken. Nadat we waren bijgekomen van de klim, zijn we pas echt de tempel in gegaan. De zonsopgang hebben we bekeken van de onderkant van de tempel.

Eenmaal bovenop de Tiger Cave temple drong het pas echt tot mij door op wat voor een prachtige plek wij waren. De blauwe lucht steekt prachtig af tegen de mooie gouden Boeddha. En je kunt echt kilometers ver kijken. Aan de ene kant het Thaise platteland en aan de andere kant de mooie bergen van Krabi. Het is echt een magische plek! Vanaf hier zie je “heel” Thailand. Eerlijk is eerlijk, de klim was echt loodzwaar maar het uitzicht is het meer dan waard! Ik zou het echt iedereen aanraden, maar zorg dat je goed bent voorbereid.

Toen we alles gezien hadden begonnen we aan de afdaling. De afdaling is relaxed en supermooi. Onderweg kom je apen tegen en kunt je op elke hoek genieten van een ander uitzicht. In het begin was ik een beetje bang voor de apen, maar ze deden niks. Ze waren lekker met elkaar aan het spelen en hadden totaal geen aandacht voor ons. Hoe leuk is het om op zo’n 10 centimeter van wilde apen te lopen?! Ik vond het echt geweldig.

De hele ervaring is er eentje om nooit te vergeten, toen we terug waren in het hotel hebben we meteen goed ontbeten en de rest van de dag lekker aan het zwembad gelegen. Dat hadden we wel verdient vonden we! Dit soort avonturen deel ik ook altijd op Instagram.

Praktische informatie:

  • Zorg dat je op tijd bent, de klim duurt ongeveer 45-60 minuten.
  • Neem genoeg eten en drinken mee want dat heb je zeker nodig.
  • Ga niet weg zonder een goed ontbijt!
  • Zorg dat het eten wat je mee hebt goed is opgeborgen voor de apen.
  • Neem natuurlijk je camera mee en geniet!
  • Als je voor de zonsopgang komt, neem een zaklamp mee.

Zou jij de Tiger Cave Temple beklimmen? Wat is de mooiste zonsopgang die jij ooit hebt gezien? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Thailand?

~ Onze reis door Thailand in 10 foto’s

– De ultieme route door Thailand

~ Koh Phi Phi doen of niet?

2 gedachten over “Tiger Cave Temple, het mooiste uitzicht van Thailand!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge