Tijdens onze reis door Thailand waren wij de laatste 6 dagen in het zuiden. We verbleven in Ao Nang, een mooi kustplaatsje. Veel mensen gingen vanuit daar naar één van de eilanden voor de kust en verbleven daar of gingen voor een dagje. Na veel wikken en wegen besloten wij ook voor één dag te gaan en wel naar Koh Phi Phi. We hadden veel gelezen en verhalen gehoord, dus vol goede moed gingen we die kant op.

Koh Phi Phi

Met de veerboot is het zo’n 2 uur varen van Ao Nang naar Koh Phi Phi, de boot vertrekt slechts één keer per dag om 09:30. Tijdens de boottocht kom je langs Railay Beach, verkozen tot mooiste strand van Thailand. Ik moet eerlijk zijn, dit strand zag er ook wel prachtig uit. Nadat er in Railay Beach meer mensen waren opgestapt, begon het laatste stuk van de tocht.

Toen we aankwamen op Koh Phi Phi moesten we meteen 20 bath (€0,50) betalen voor de vervuiling van het eiland. Oké, kan ik begrijpen maar dan verwacht ik toch dat het eiland er goed opgeruimd en verzorgd uit ziet. Helaas moet ik concluderen dat dit niet het geval was! De straten waren krap en gaven mij geen fijn gevoel, iedereen spreekt je aan en trekt je nog net niet hun winkel in. Nu hoor ik je denken, dat is toch Azië? Ja! Dat is natuurlijk vaak zo in Azië, maar meestal op een vriendelijke manier en hier vond ik het meer opdringerig dan ergens anders.

Koh Phi Phi

We hadden gelezen over een prachtig uitzichtpunt en besloten meteen het dorpje uit te gaan, dit was een goede keus. Na zo’n 40 minuten omhoog lopen kwamen we bij het Koh Phi Phi viewpoint en dat was prachtig. Later zal ik hier een aparte blog over schrijven, want het viewpoint vond ik echt een aanrader. Na het viewpoint besloten we om nog naar het strand te gaan en daar lekker te relaxen.

Voordat we naar Koh Phi Phi gingen had ik wat onderzoek gedaan naar plekken om te kunnen snorkelen en Loh Dalam Bah sprong eruit. We liepen naar het strand toe en meteen wilde ik eigenlijk al weg. Het hele strand lag vol met afval, absoluut niet zoals ik had gelezen en op foto’s had gezien. Nu begrijp ik steeds meer waarom we die 20 baht moesten betalen. Door al het afval was het ook lastig om een plekje op het strand te vinden, tenzij je graag tussen het plastic ligt.

Het ergste van alles vond ik de zee! In de zee dreef plastic, hout, kleding en allerlei andere troep. Je denkt dat je komt voor een mooi strand en prachtig blauwe zee, maar je moet gewoon uitkijken in de zee dat je niet ergens tegen aan zwemt of instapt. Dat is toch niet echt wat je van een tropisch eiland verwacht. Verder zijn de prijzen hoog in vergelijking tot het vaste land (Ao Nang of Krabi).

Mijn advies: sla Koh Phi Phi lekker over! Het viewpoint vond ik prachtig maar buiten dat vond ik het echt een vervuild en onaangenaam eiland.

Ben jij wel eens op Koh Phi Phi geweest? Zou jij naar dit eiland willen? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Thailand?

~ Wat te doen in Bangkok (8x)

– Onze reis door Thailand in 10 foto’s

~ Het mooiste uitzicht van Thailand: Tiger Cave Temple

Bewaren op Pinterest?

34 gedachten over “Koh Phi Phi: doen of niet doen? Mijn ervaring!”

  1. Ik ben er vorig jaar geweest. Ik heb even getwijfeld of ik er wel naartoe wilde vanwege de negatieve verhalen maar ik vond het er heerlijk! Ik vond die smalle straatjes wel wat hebben en heb geen last gehad van opdringerige verkopers. Heb er heerlijk gegeten en ’s avonds genoten van een bucket en de vuurshows op het strand. De klim naar en het uitzicht vanaf het viewpoint waren ook wel mij hoogtepunt. De zee ben ik niet in geweest dus daar kan ik niks over zeggen.

  2. Ik ben er nooit geweest.

    De zee is een lastig iets. Het ene moment ziet ie er helder en schoon uit, en dan ineens draait de wind en komt er allemaal zooi voorbij drijven. Weinig aan te doen…. (Al moeten ze sowieso geen plastic dumpen.)

  3. Wat jammer (en erg!) dat de zee zo vies is geworden! Ik was er 16 jaar geleden en vind het schítterend! Ik heb ook de berg naar het viewpoint beklommen (in mijn herinnering was je er zó) en dat was erg mooi inderdaad! Het was nog voor de tsunami. Ik ken iemand die is omgekomen tijdens de tsunami, op het rechter strand dat je ziet (daar zat ze met haar vriend in een bungalow), en als ik nu naar de foto’s kijk moet ik daar toch nog vaak aan denken…
    Denise onlangs geplaatst…Paradijselijk strand San Vito lo CapoMy Profile

  4. Wij waren hier in 2008 en toen vond ik het al dramatisch (maar ja, we wilden het toch gezien hebben he?! 🙂 ) en zijn we niet lang gebleven. Maar als ik jouw verhaal zo lees is het alleen maar erger geworden. Destijds dreef er nog niet heel veel troep in het water… wat verdrietig dat het er zo aan toe is!

  5. Jammer dat het zo tegenviel maar goed om er over te schrijven. Toch apart om geld te betalen en erachter te komen dat het eigenlijk niet helpt, want schoon was het niet. Ik kan me voorstellen dat het allemaal een beetje teleurstellend was en dat je liever verder was gegaan. Maar dit soort plekken hebben ook iets. Het laten de minder leuke kant van reizen zien en die moet je helaas ook soms onder ogen zien. Niet alles is perfect 😉

  6. Ow ik herken dit zo goéd. Ik keek echt uit naar Koh phi lui en wat viel het tegen. Wij hebben wel de 3 eilanden privetoer gedaan, de eilanden waren ook druk bezocht maar onze gids wist elke keer mooie plekjes te vinden waar geen hond kwam en je heerlijk kon snorkelen. Maar koh phi phi zelf had ik graag overgeslagen, al was het wél gezellig op het strand toen het donker werd, overdag vond ik het een benauwd en ontzettend smerig eiland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge