Veel mensen hebben een standaard plek die ze geweldig vinden, de een gaat ieder jaar naar Texel, de ander gaat ieder jaar naar een camping in Italië. Ik had dat nooit, maar sinds een tijdje ben ik fan van Zeeland! In Zeeland kun je echt perfect op vakantie gaan en genieten van deze mooie provincie.

Verliefd op de stranden van Zeeland

Misschien wel de mooiste plekken van Zeeland, de uitgestrekte stranden. Vanaf de meeste dorpen en steden in Zeeland hoef je niet ver te fietsen of rijden om bij het strand te komen. Wakker worden met een heerlijke ochtendduik of lekker wandelen over het strand. Het voordeel? Het is zo rustig! Waar je in de Randstad moet zoeken naar een plekje kun je hier gewoon heerlijk neerploffen en heel de dag blijven liggen. Tenzij het natuurlijk vloed wordt 😉

Verliefd op de authentieke dorpjes van Zeeland

Naast de prachtige stranden heeft Zeeland natuurlijk veel meer te bieden. De authentieke dorpjes waar je doorheen rijdt, maken je eventjes stil. Een mooie oude dorpskern met een kerk, een muziektent en de mooiste herenhuizen. Alle typische schoonheid van een Nederlands dorp, maar dan ben je de enige die er van staat te genieten. Dorpjes als Groede, Sluis of Nieuwvliet zijn zeker de moeite waard. Een leuke toevoeging is dat je er ook veel molens vind, natuurlijk ook een typische Hollands beeld. Op zoek naar vakantieparken Zeeland? Bekijk hier alle vakantieparken op een rij!

Verliefd op de rust in Zeeland

Als je op zoek bent naar rust, dan zit je in Zeeland helemaal goed. Op het strand ben je 9 van de 10 keer alleen en op het fietspad wordt je niet van de weg gereden door alle wielrenners. Rustig aan, het komt allemaal wel goed. Je kunt echt geweldig tot rust komen, mede daardoor ben ik fan van Zeeland! Een goede plek om te verblijven als je de rust wilt opzoeken is Landal Nieuwvliet-Bad, op dit park kun je helemaal tot rust komen. En je zit op zo’n 500 meter van het strand, ideaal toch?

Verliefd op de eetgelegenheden in Zeeland

Natuurlijk staat Zeeland bekend om zijn mosselen en die kun je dan ook overal krijgen. Maar ook voor de niet-mossel-liefhebbers zoals ik, is er genoeg lekkers te eten. Een leuke tip is Hart van Sluis, waar je de lekkerste tapas kunt eten in het zonnetje. Je zit middenin het stadje en kunt genieten van alle mooie gebouwen en mensen die langs lopen. Na een heerlijke dagje op het strand kun je goed terecht bij Beachhouse 25 in Groede, een hippe strandtent waar je geweldig kunt eten.

Verliefd op de vlakte van Zeeland

Dit klinkt misschien gek, maar het is zo fijn tijdens het fietsen of wandelen. Je kunt veel meer zien dan in een provincie met veel heuvels. En ook bij bijvoorbeeld een uitzichtpunt, je kunt echt kilometers ver kijken. Zeeland is plat, maar dat vind ik juist een voordeel! Als je bijvoorbeeld in het Zwin bent, kun je vanaf een hoge duin de hele omgeving zien. Wil je meer weten over het Zwin? Dat kun je lezen in de blog die ik eerder schreef over drie sportieve activiteiten in Zeeland!

Natuurlijk zijn er veel meer redenen om verliefd te worden op Zeeland en uiteindelijk fan van Zeeland te worden. Wat zijn voor jouw redenen om verliefd te worden op een plek? In Zeeland heb je echt het gevoel dat je niet in Nederland bent en op een gave vakantie maar dan op zo’n 2 uur rijden, perfect toch?!

Disclaimer: Ik bezocht Zeeland op uitnodiging van VVV Zeeland en Landal Nederland. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Ben jij al fan van Zeeland? Zo niet, wanneer ga je naar Zeeland om verliefd te worden? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Zeeland?

~ Drie sportieve activiteiten in Zeeland

~ Kom tot rust in Burgh Haamstede

Bewaren op Pinterest?

12 gedachten over “Ik ben fan van Zeeland: vijf keer verliefd op Zeeland”

  1. Ja daar kan ik als geboren Zeeuwse alleen maar jaaaa tegen zeggen. Love Zeeland. Je moet echt een keer naar Walcheren komen want Zeeuws Vlaanderen is natuurlijk niet echt Zeeland. Da’s d’n overkant. Oftewel halve Belgen haha. Zonder gekheid. Middelburg, Veere zijn supermooi. Ik woon hier heel erg graag ?

  2. Ik wil zo graag nog een keertje naar Zeeland. Als ik foto’s voorbij zie komen dan wil ik direct m’n tas in pakken. Groot contrast met het hoge noorden haha. Mijn vriend is geboren in Zeeland en hij heeft er niet zo veel behoefte aan (‘er is daar niks’). Doe mij maar een mooie rustige omgeving hoor <3.

  3. Wij wonen in België vlakbij Zeeland en gaan er heel vaak heen om te wandelen of om eens lekker uit te waaien aan de mooie stranden. Een heerlijke plek vol gezellige dorpjes!

  4. Hier ook een echte Zeeland fan! Wij hebben een vakantiehuisje in Cadzand Bad en ondanks het feit dat hier tegenwoordig steeds meer (Duitse) toeristen op afkomen, blijft het een heerlijk plekje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge