Mijn persoonlijke hoogtepunt tijdens een paar dagen op Ibiza in januari was het wandelen naar Punta Moscarter. Het is een verlaten vuurtoren aan de noordkant van het eiland. Op internet lazen we dat je hier naartoe kon wandelen en met weinig instructies besloten we die kant op te gaan. Uiteindelijk was het een geweldig mooie wandeling en wil ik deze tip daarom met jullie delen.

wandelen naar Punta Moscarter

Beginpunt: Portinatx

Het beginpunt ligt in het dorpje Portinatx, vanuit Ibiza stad ongeveer 35/40 minuten rijden. De route is mooi dus het is geen reden om de wandeling niet te gaan maken. Je kunt het beste navigeren naar Cala Portinatx. Je kunt daar (buiten het seizoen) gratis parkeren en vanuit daar beginnen met de wandeling. Belangrijk is wel dat dit waarschijnlijk in het hoogseizoen lastiger is. Je kunt dan het beste langs de Ctra. Vénda de Portinatx parkeren en dan naar Cala Portinatx lopen. Vanaf het beginpunt kun je de vuurtoren Punta Moscarter al zien liggen.

wandelen naar Punta Moscarter

Bewegwijzering voor het wandelen naar Punta Moscarter

Belangrijk om te weten is dat er bewegwijzering aanwezig is in de vorm van kalkverf. De verf is aangebracht op de rotsen maar is op sommige plekken versleten. De witte en gele strepen zijn soms even zoeken maar ga pas verder wanneer je de volgende bewegwijzering hebt gevonden. Staan de witte en gele streep als een kruis? Dan ben je verkeerd gegaan en moet je terug. Op de terugweg is de bewegwijzering anders en moet je de witte pijlen op de rotsen volgen. Over het algemeen is de weg makkelijk te vinden maar bij sommige lastige stukken is het erg belangrijk om de daadwerkelijke route te volgen.

vuurtoren Ibiza

Duur – hoelang wandelen?

Op de heenweg zijn wij een keer verkeerd gelopen en hebben we er totaal ongeveer 45/50 minuten over gelopen. Je stopt veel onderweg voor het mooie uitzicht en we hebben ook wat gegeten en gedronken onderweg. Op de terugweg hebben we er maar 30/35 minuten over gewandeld. Je kent de weg en hebt dan alle mooie foto’s al genomen. Verder zou ik ook ongeveer 20/30 minuten de tijd nemen om bij Punta Moscarter door te brengen dus totaal moet je op ongeveer twee uur rekenen. Ben je met iemand op pad die slecht ter been is? Dan zou ik wandelen naar Punta Moscarter helaas af raden.

vuurtoren Ibiza

Vuurtoren Punta Moscarter

De zwart-wit gestreept vuurtoren Punta Moscarter werd in 1978 gebouwd en is tot op de dag van vandaag in gebruik. De vuurtoren is altijd onbemand geweest en is daardoor niet te bereiken per weg. Punta Moscarter is maar liefst 52 meter hoog en staat op een 41 meter hoge klif. Hierdoor heb je vanaf dit punt een prachtig uitzicht over Ibiza en de Middellandse Zee. Wij namen boterhammen mee en hebben met dit uitzicht geluncht, een aanrader. Verder zijn er rond de vuurtoren verschillende informatie borden te vinden die je meer informatie geven over de vuurtoren en het gebied.

vuurtoren Ibiza
wandelen naar Punta Moscarter

Praktische informatie:

  • Zorg voor stevige wandelschoenen, sommige stenen liggen namelijk los. Verder is het in de zomermaanden erg stoffig dus kun je ook beter dichte schoenen dragen.
  • Neem voldoende water en eten mee, er zijn onderweg geen voorzieningen.
  • Bekijk altijd eerst de weersvoorspellingen, het kan op de kaap erg hard waaien.
  • De vuurtoren is niet toegankelijk.
  • Wees respectvol naar de natuur en neem alle afval mee.

Zou jij willen wandelen naar Punta Moscarter? Heb jij ooit een vuurtoren bezocht op Ibiza? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Spanje?

~ Fietsen in Valencia

~ Wat te doen op Mallorca?

Bewaren op Pinterest?

12 gedachten over “Wandelen naar Punta Moscarter op Ibiza – vuurtoren”

  1. Ik houd van die ongerepte stukken in Ibiza ver van alles feesten en toeristische locaties. Heerlijk zo even de natuur in, het is zo’n mooi eiland!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge