Fez is de op één na grootste stad van Marokko, na Cassablanca. Het ligt in het noorden van Marokko en was voor ons de leukste stad die wij bezochten. De stad kent zo’n 1,2 miljoen inwoners maar toch vond ik de sfeer in Marrakesh een stuk drukker en chaotischer. Al eerder schreef ik een artikel over de leukste bezienswaardigheden en tips voor Fez. Maar vandaag deel ik alle praktische informatie Fez zoals het vliegen naar de stad, accommodaties of betalen.

vlucht vertraagd

Vliegen naar Fez

Wij begonnen onze reis in Marokko in Marrakesh en zijn vanuit daar naar Fez gereden. Maar wil je vanuit Nederland naar Fez gaan, dan zijn er twee opties. Je kunt vanaf Eindhoven met Ryan Air drie keer per week rechtstreeks naar de stad vliegen. Zelf ben ik geen fan van Ryan Air dus zou ik al helemaal niet aanraden om 3 uur en 15 minuten met de maatschappij te vliegen. De beste optie is dan ook Air Arabia, die van Amsterdam naar Fez twee keer per week vliegen. De kosten hiervan liggen meestal rond de €140 tot 160 euro per persoon. Mocht je kort van de voren willen of in het hoogseizoen dan moet je rekening houden met €200 euro per persoon. Een andere optie is vliegen vanaf Weeze. Dit kost ongeveer €80 euro per persoon, een stuk voordeliger dus. Ook het parkeren op Weeze airport is goed geregeld.

Praktische informatie Fez

Vervoer vanaf de luchthaven

De beste manier om naar de stad te komen vanaf de luchthaven is de taxi. Het is in Marokko heel gebruikelijk dat er meerdere keren wordt gevraagd of je een taxi wilt hebben. Wees dus voorbereid op veelvuldige vragen. De prijs moet je altijd afspreken voordat je een taxi in stapt. In dit geval moet een rit vanaf de luchthaven naar het centrum niet meer kosten van €10 euro. Belangrijk is om het adres van het hotel of de Riad waar je verblijft alvast bij de hand te hebben. Je kunt het adres ook in het Marokkaans op een briefje meenemen zodat de chauffeur het meteen snapt.

Praktische informatie Fez

Accommodaties in Fez

Het centrum van de stad is druk en de straatjes zijn onoverzichtelijk. Het is daarom handig om een accommodatie te vinden. Wij verbleven in Riad Jardin Chrifa. Je kunt hier verblijven voor €45 euro per nacht inclusief ontbijt. Dit is een relatief hoge prijs voor Fez, je kunt ook ergens verblijven voor €25 tot 30 euro per nacht. Onze accommodatie lag op nog geen vijf minuten lopen van de blauwe poort en daarmee in het oude centrum. Mocht je voor iets meer luxe willen gaan met een uitgebreid ontbijt en een airco op de kamer dan moet je al gauw op €45 tot 50 euro per nacht rekenen.

Praktische informatie Fez rond het betalen

In Marokko betalen ze met de Marokkaanse dirham . Je kunt het best meteen bij aankomst op de luchthaven contant geld opnemen. In de meeste winkels en restaurants kun je namelijk alleen met contant betalen. Het handigst is om dan meteen de maximale limiet van 5.000 Dirham op te nemen. Dit is in het geval dat je nog in ieder geval 5 of 6 dagen in het land blijft. Dan maak je dit bedrag makkelijk op.

5.000 Dirham is ongeveer €480 euro. (Anno februari 2020)

Je betaalt namelijk per transactie, door de andere valuta. In Marrakesh kun je in het centrum wel op enkele plekken pinnen maar vaak worden daar enorme bedragen gerekend voor het omrekenen van de valuta.

Heb jij iets gehad aan deze praktische informatie Fez? Welke tips neem jij mee als jij naar Fez gaat? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Fez?

~ Wat te doen in Fez

Meer Marokko?

~ Rondreis Marokko 14 dagen

~ Kamelentocht door de woestijn

Bewaren op Pinterest?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge