Het paradijselijke eiland Isla Holbox is een plek die veel mensen bezoeken tijdens een rondreis in Yucatan. Ik ben dol op paradijselijke eilanden dus ook Isla Holbox mochten wij niet overslaan. Op het eiland is het verstandig om minimaal één en het liefst zelfs drie nachten te verblijven. Daarom deel ik mijn hotel tip Isla Holbox namelijk Maya Hotel Residence.

hotel tip Isla Holbox

Bereikbaarheid

Isla Holbox is een eiland in de provincie Quintana Roo, op het schiereiland Yucatan in Mexico. Je kunt hier komen door naar het dorpje Chiquilá te rijden vanuit bijvoorbeeld Cancun. Het eiland is auto vrij voor toeristen dus de auto zul je aan wal moeten laten staan. Vervolgens zijn er twee boten die je kunt nemen namelijk de Hoblox Express en 9 Hermanos. De boten varen elk half uur. De boot duurt ook ongeveer 25-30 minuten en eenmaal aangekomen in de haven is deze hotel tip Isla Holbox nog maar 1 minuut lopen.

Hotel tip Isla Holbox

De kamer

Wij kozen voor de standaard kamer die al enorm groot is. De kamer is ruim en beschikt over een koelkastje, bureau, nachtkastje en een kast om kleding op te bergen. Je kunt kiezen uit een twee persoonsbed of twee enkele bedden. Verder lag onze kamer aan de voorzijde tegen het zwembad aan. Er zijn meerdere opties dus het uitzicht kan ook anders zijn. Op de kamer waren naast handdoeken ook strandhanddoeken aanwezig waarmee je lekker op het strand kunt gaan liggen.

De badkamer

De badkamer is ontzettend groot en netjes. Er is een inloopdouche, toilet en een wastafel. In de douche zijn ook shampoo’s aanwezig en hoewel het in Mexico niet overal zo is, komt hier warm water uit de douche. Hoewel het een Westers toilet is, mag je hier het toiletpapier niet doorspoelen maar dat geldt in heel Mexico.

hotel tip Isla Holbox
Hotel tip Isla Holbox

Het hotel

Het hotel is kleinschalig en gezellig, de receptie is open van 08.00 tot 20.00 en het personeel is erg behulpzaam. In de receptie staat ook een watertap, waar je drinkwater kunt pakken, erg handig. Verder geeft het personeel veel informatie over de mogelijke activiteiten op het eiland en geven ze goede tips als het gaat om eten, drinken, feesten en bezienswaardigheden. Daarnaast mag je op dag van vertrek ook gewoon bij het zwembad blijven en de bagage in de receptie achterlaten, ideaal.

De omgeving van deze hotel tip Isla Holbox

Zoals eerder vermeld ligt deze hotel tip Isla Holbox, direct aan de haven. Dit is ideaal wanneer je van de boot komt of weer naar de boot moet. Maar naar het centrale plein is het wel 10 minuten lopen, voor ons geen probleem. De fijne stranden liggen ook aan de andere kant van het eiland, wat ongeveer 10 minuten lopen is. Je moet dus wel rekening mee houden dat je voor een aantal bezienswaardigheden eventjes moet lopen. Gelukkig kun je bij het hotel ook fietsen huren en kun je op die manier het eiland nog beter ontdekken.

Prijs voor twee personen exclusief ontbijt per nacht: vanaf €45 euro.

Disclaimer: In dit artikel heb ik affiliatie links geplaatst. Als je boekt via zo’n link, krijgt GlobeGirl daar een kleine bedrag voor. Dit gaat niet ten koste van de prijs die jij betaalt. Zo kan GlobeGirl zich blijven ontwikkelen.

Zou jij de hotel tip Isla Holbox opvolgen en het hotel boeken? Ben jij wel eens in dit gedeelte van Mexico geweest? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Mexico?

~ Chichén Itzá & Ik Kil cenote

Bewaren op Pinterest?

2 gedachten over “Hotel tip Isla Holbox – Maya Hotel Residence [Mexico]”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge