Een vakantie in Kroatië is genieten, het weer is lekker en de mensen ontzettend vriendelijk. Daarnaast is ook de natuur mooi en kun je veel historische gebouwen in het land vinden. Wij verbleven in Pula en hebben deze stad en omgeving ontdekt. Daarom deze tips voor wat te doen in Pula en omgeving. De acht leukste tips heb ik voor jullie verzamelt. We beginnen met een aantal tips in de stad zelf en vervolgens ook tips in de omgeving.

wat te doen in Pula

Amfitheater van Pula

Het amfitheater van Pula is zonde twijfel de bekendste bezienswaardigheid van de stad. De ring van het theater is maar liefst 132 bij 105 meter en dat is echt bizar. Wanneer je bij het gebouw aankomt, ben je gewoon even stil. Zelf ben ik nog nooit bij het Colosseum geweest maar de vergelijking wordt door veel mensen gemaakt. Het theater is in de 1e eeuw na Christus gebouwd en nog in goede staat. De entree bedraagt 70 kuna per persoon. Het vormt echt het centrum van de stad Pula, nog steeds en dus kun je het amfitheater echt niet missen.

wat te doen in Pula

Verlichte kranen bij Uljanik

Hoewel ik mij totaal iets anders had voorgesteld bij de lichtshow, vond ik het toch tof om dit te zien. In het havengebied van Pula staan verschillende hijskranen, deze geven op zaterdag en zondag avond om 21.00 uur een lichtshow. Dit betekent dat de kranen verlicht worden en dat de verlichting van kleur veranderd. Het is dus niet echt een lichtshow maar de kranen worden gewoon verlicht. Wanneer je gek bent op fotografie dan moet je hier echt naartoe gaan. Je kunt hier namelijk geweldig goed oefenen met het maken van foto’s.

Triomfboog van Sergii

Ook de triomfboog van Sergii herinnert aan de eeuwenoude geschiedenis in dit gedeelte van Kroatië. De boog werd namelijk in 27 voor Christus al afgerond en maakt sinds die tijd onderdeel uit van Pula. Het staat symbool voor de overwinning bij Actium een aantal jaar voor de bouw, in 31 voor Christus. De triomfboog werd bekostigt door ene Sergia en daar dankt de boog vandaag de dag zijn naam aan. Rond de boog zijn verschillende leuke restaurants en cafés te vinden.

wat te doen in Pula

Strand Ambrela: wat te doen in Pula als je wilt relaxen!

In Kroatië wil je natuurlijk ook naar het strand, strand Ambrela is een aanrader. Dit strand ligt net buiten Pula en is een heerlijke plek om tot rust te komen. Je kunt hier in 10-15 minuten naartoe rijden en dan in het heerlijke water van de Adriatische Zee zwemmen. Neem vooral een snorkel mee want de hoeveelheid vissen is bizar! Het is echt een heerlijke plek om een hele dag te genieten van zon, zee en strand. De kiezels op het strand vormen misschien een uitdaging maar daar kun je een oplossing voor bedenken; huur een strandbedje.

wat te doen in Pula

Rovinj

Het oude stadje van Rovinj ligt op een schiereiland, hierdoor kun je het echt prachtig zien liggen wanneer je aan komt rijden. De smalle steegjes en de leuke tussendoortjes mag je echt niet missen. Het stadje ligt op een heuvel dus het aantrekken van goede wandelschoenen is wel nodig. Vanaf verschillende plekken heb je een uitzicht over de hele omgeving en de Adriatische Zee. Overigens is Rovinj ook een goede plek om souvenirs te scoren want die vind je hier genoeg. De stad ligt om ongeveer 40 minuten rijden van Pula.

wat te doen in Pula

Boottocht maken

In Rovinj is het ook leuk om een boottocht te maken maar dit kan ook vanuit Pula of Poreč dus in principe maakt het niet uit waar je dit doet. Het is met name heerlijk om Kroatië ook vanaf het water te zien. De mooie steden en de prachtige natuur kun je op deze manier goed ontdekken. Ook dit is 40 minuten rijden vanuit Pula. Je kunt verschillende tochten maken met de boot, een rondvaart of een rondvaart inclusief snorkelen. Wij kozen alleen voor een rondvaart omdat we al voldoende hadden gesnorkeld. Dit was ontzettend leuk en we hebben veel van de mooie omgeving gezien.

wat te doen in Pula

Aquacolors – waterpark

Het grootste waterpark in Kroatië is Aquacolors vlakbij Poreč. Dit ligt op 50 minuten rijden van Pula maar is naar mijn mening zeker de moeite waard. De prijs van het park is afhankelijk van het seizoen waarin je het park bezoekt, wij betaalden €24 euro entree. In vergelijking met andere waterparken op de wereld is dat vrij goedkoop. Daarvoor krijg je maar liefst dertien grote glijbanen en daarnaast ook nog verschillende kleine. Wij hebben hier bijna een hele dag besteed om alles te kunnen zien en doen, genoeg te doen dus!

wat te doen in Pula

Poreč

Leuk om te combineren met het bezoeken van Aquacolors is het stadje zelf. Ook dit ligt op 50 minuten rijden van Pula. De havenstad is bijna 2000 jaar oud en dat kun je dan ook terugzien in de gebouwen. Het is een fijne plek om even doorheen te wandelen en te genieten van de smalle Kroatische straatjes. Ook hier kun je goed souvenirs scoren maar langs het water kun je ook heerlijke visgerechten bestellen.

Welke tips van wat te doen in Pula en omgeving zou jij willen bezoeken? Ben je wel eens in Kroatië geweest? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Kroatië?

~ Ambrela beach

~ Waarom je naar Kroatië zou moeten gaan

Bewaren op Pinterest?

2 gedachten over “Wat te doen in Pula en omgeving? 8 leukste tips”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge