Hoi, het strand Ambrela in Pula is echt een aanrader. In het noorden van Kroatië bezocht ik afgelopen zomer Pula. Deze mooie stad heeft veel te bieden en in de omgeving heb je mooie stranden. Mijn favoriet? Strand Ambrela! Vandaag vertel ik je waarom jij deze plek ook zeker moet bezoeken tijdens een bezoek aan deze regio, Pula.

Strand Ambrela

Kiezelstenen

Het strand ziet er heerlijk uit, ondanks dat het geen zandstrand is maar met kiezelstenen. In heel Kroatië vind je voornamelijk kiezelstranden. Hoewel ik daar normaal niet zo’n fan van ben, vond ik het hier geen probleem. Dit kwam voornamelijk omdat je voor €3 euro de hele dag een strandbedje kunt huren. Er zijn maar een beperkt aantal bedjes dus je moet daar wel op tijd voor zijn. Wij kwamen hier aan rond 10.00 uur en toen waren er nog voldoende bedjes beschikbaar. Een bedje maakt het bezoek aan het strand heerlijk. Verder kun je natuurlijk ook op een andere manier goed voorbereid op pad gaan, met bijvoorbeeld een matrasje of luchtbed waar je op kunt liggen.

Strand Ambrela

Snorkelen

Iets wat ik eigenlijk niet per se had verwacht is dat je hier goed kunt snorkelen. Belangrijk is dat je hier nergens een snorkel kunt kopen of huren dus je moet er zelf één meenemen naar strand Ambrela. De onderwaterwereld is prachtig hier, de mooiste vissen kom je hier gewoon tegen. Het water is super helder dus je ziet vaak zelfs de vissen al vanaf boven het water. Toch is het echt aan te raden om een snorkel mee te nemen want dat vond ik het leukste aan dit strand, de onderwaterwereld. Aan de rechterkant langs de rotsen vind je de meest bijzondere vissen.

Wil je mij bedanken voor alle gratis blogs en tips? Dat kan door middel van een lekker kopje thee!

Strand Ambrela

Activiteiten

Er zijn meerdere activiteiten die je op en rond het strand kunt doen. Allereerst natuurlijk snorkelen zoals ik hierboven heb beschreven. Daarnaast heb je een soort Wipe-out baan wat erg leuk is voor kinderen om te doen. De stormbaan op het water is echt een super leuk activiteit om tussendoor te doen tijdens een dagje naar het strand in Kroatië. Voor een klein bedrag mag je een half uur op de baan spelen. Daarnaast heb je ook een paddle boarding school. Hier kun je een les nemen of zelf een bord huren voor een uur. Ontzettend leuk en ook weer een sportief activiteit tijdens een dagje strand. Als laatste kun je ook een leuke waterfiets huren met een glijbaan eraan.

Hoe kom je bij strand Ambrela?

Je vindt het strand op het schiereiland Verudela, er zijn meerdere stranden hier dus je kunt het ook combineren met bijvoorbeeld Histria Beach of Havajsko beach. Je kunt het beste parkeren bij de free parking voor het E&D caffee. Het adres daarvan is: Verudela 22, 52100, Pula, Kroatië. Houd er wel rekening mee dat het na 10.00 uur helemaal vol staat dus dat je waarschijnlijk een stuk moet lopen voordat je bij het strand aankomt. Hier vind je meer informatie over het strand.

Zou jij het strand Ambrela ook willen bezoeken? Ben jij wel eens in Kroatië geweest? Laat het ons weten in de reacties!

Meer stranden?

~ Mooiste stranden van Florida

~ Mooiste strand van Thailand

Bewaren op Pinterest?

8 gedachten over “Strand Ambrela in Pula – snorkelen en zonnen [Kroatië]”

  1. Járen geleden – toen het blad de Living nog bestond – werd Kroatië al genoemd. Toen had ik eigenlijk willen gaan. Ik denk dat het verschil met toen (relatief onontdekt) en nu heel groot is. Ik ben in principe fan van het strand. Die zwembaden bij hotels en handdoekjes leggen, brrrr. Alleen met een klein kind nu is het tijdelijk juist wel weer even meer het zwembad. Afijn, Kroatië gaat er zeker weleens van komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge