Benodigdheden voor wintersport, het is een hele lijst. Ieder jaar controleer ik weer of ik alles nog heb en schaf ik aan wat nodig is. Nu wil ik in dit artikel niet ingaan op ski kleding zoals broeken, jassen en andere attributen maar vooral de accessoires die ook ontzettend belangrijk zijn. Een fijne plek om te shoppen hiervoor is Outdooroutlet.nl, waar ze naast wintersport kleding ook andere outdoor kleding verkopen. Maar zoals gezegd, vandaag blijven we bij wintersport artikelen.

wintersport in diedamskopf

Rugzakken

Als ik op wintersport ben, heb ik eigenlijk altijd een rugzak om. Ik vind het fijn omdat ik dan altijd wat te eten en drinken kan meenemen en daarnaast ook mijn telefoon en andere spullen goed kan opbergen. Het liefst ski ik namelijk de hele dag door achter elkaar en eet en drink ik in de lift naar boven. Daarnaast heb ik ook altijd een EHBO kit in mijn rugzak, voor eventuele noodgevallen. Ik heb wel eens een pleister aan iemand op de piste uitgedeeld, die flink gevallen was. Een goede rugzak voor wintersport is lastig te vinden. Hij moet namelijk sterk zijn maar niet te zwaar. Bij deze wintersport outlet heb je voldoende keuze.

Wintersport in Monts Jura

Snowboats

Naast het skiën onderneem je natuurlijk ook andere activiteiten zoals boodschappen doen, uit eten gaan en misschien een rondje wandelen of sleeën. Daarom heb ik ook altijd snowboats bij me, je kunt namelijk niet comfortabel lopen op die skischoenen. Een goede snowboat heeft grip en ziet er daarnaast ook nog eens leuk uit. Zelf gooi ik het liefst zo snel mogelijk die skischoenen uit want meestal heb ik na twee dagen overal blaren van die schoenen. Snowboats mee hebben die je dan aan kunt trekken is ideaal.

wintersport säfsen

Skibrillen

Afhankelijk van de weersvoorspelling van de dag, ski ik graag met een skibril op. Ik heb hem eigenlijk altijd op mijn helm zitten zodat ik hem altijd kan gebruiken. Belangrijk daarbij is dat die bril ook voor bescherming zorgt, mocht je ten val komen. Een goede stevige bril is daarom zeker aan te raden. Zelf vind ik het altijd heerlijk als een bril een felle kleur heeft, dit zorgt voor wat kleur op de piste. Sommige mensen zijn echt fan van het skiën met een zonnebril en ik moet zeggen dat het met sommige temperaturen ook fijner is. Maar meestal gaan wij richting Scandinavië en dan heb je wel echt een skibril nodig.

skigebied damüls

Skistokken – benodigdheden voor wintersport

Hoewel beginners meestal zonder stokken beginnen, kan ik er niet zonder. Mijn skistokken geven mij meer mogelijkheden om te manoeuvreren en daarnaast kun je jezelf op vlakke stukken meer vaart geven. Deze benodigdheden voor wintersport heb je dus pas nodig als je zonder skistokken goed kunt skiën. Belangrijke eigenschappen zijn dat de stok flexibel moet zijn maar daarnaast ook stevigheid moet bieden. Ik ben 1.75 en mijn stokken zijn 1.15 hoog. Dit betekent dat ze ongeveer tot op je navel moeten komen.

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Welke benodigdheden voor wintersport heb jij altijd bij je? Ben je net als ik gek op het dragen van snowboats? Laat het ons weten in de reacties!

Meer wintersport?

~ Oostenrijk

~ Noorwegen

Bewaren op Pinterest?

16 gedachten over “Benodigdheden voor wintersport – snowboats, stokken en meer”

 1. Ik heb dus nog nooit geskied en ook nooit op wintersport geweest. Heel raar als je na gaat dat ik een (berg)klimmer ben, maar onze zomervakanties zijn zo heilig met klimmen dat we in de winter nooit gaan. Ik bene echter wel eens jaloers op die prachtige plaatjes die ik voorbij zie komen.

 2. Ik heb nog nooit geskied. Heb wel diverse crosscountryvakanties op sneeuwschoenen gemaakt. De drukte van sneeuwpistes staat me tegen; in mijn vakantie wil ik rust, niet het zelfde gestress van wachtrijen voor de skileiten, overvolle pistes etc. Ik heb daarom naast mijn sneeuwschoenen ook altijd een lawinepieper bij me.

 3. Ben nog nooit op wintersport geweest en ik vrees dat het er niet van zal komen… Mijn vrouw heeft een hekel aan sneeuw dus ja.. Ik kan moeilijk alleen gaan vertrekken 🙂

 4. Goede blog!

  Ik heb alleen indoor geskied en helaas nooit iemand meegekregen om op wintersportvakantie te gaan. En nu heb ik er ook geen behoefte meer aan. Doe mij maar heerlijk een zonvakantie.

  Je blog is duidelijk en handig voor de personen die wel op skivakantie gaan!

  Enjoy! 🙂

 5. Ai, ik heb een bloedhekel aan de wintersport, sorry. Ik kan het wel vinden in je beschrijving van snowboots. Ik zal zeker eens meegaan op wintersport, maar dan verheug ik mij erop om in een chalet heerlijk een boekje te lezen, of in een spa een behandeling te ondergaan. Of gewoon lekker buiten in de sneeuw lopen op mijn moonboots.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge