Ieder jaar is het weer de vraag, waar gaat de wintersport naartoe? Na veel zoeken en vergelijken kwamen we uit bij een wintersport in Diedamskopf. Een rustig gebied, waar vooral veel Oostenrijkers zelf naartoe gaan. Dat beloofde veel goeds dus we gingen vol enthousiasme op naar Oostenrijk. In dit artikel deel ik of het echt zo rustig was en wat de voor- en nadelen van dit gebied zijn!

wintersport in diedamskopf
wintersport in diedamskopf

Bereikbaarheid

Het grootste voordeel van een wintersport in Diedamskopf? De bereikbaarheid! Doordat het erg in het westen van Oostenrijk ligt, kom je tijdens de rit niet langs München. Het grootste voordeel wat jij je kunt voorstellen want alle wintersportfiles ontstaan rond München. De afstand vanaf Utrecht is maar 843 kilometer wat in het niet valt bij veel bestemmingen in Tirol. Verder kun je 800 kilometer over de snelweg rijden en hoef je de laatste 43 kilometer pas de snelweg te verlaten. Ook het laatste stuk gaat voorspoedig en de bereikbaarheid is daarmee top. Wil je niet met de auto? Dan is het wat lastig, je kunt naar Zurich vliegen maar dan moet je nog minimaal twee uur met een huurauto rijden. De trein komt eigenlijk niet in Diedamskopf of in de buurt dus dat is ook geen optie.

wintersport in diedamskopf
wintersport in diedamskopf

Pistes

Diedamskopf is een gebied met 40 kilometer pistes, zeker voor beginners meer dan genoeg. Maar ook voor gevorderden is er genoeg te doen met bijna 10 kilometer zwarte pistes, een funpark en zelfs een kilometerteller. Het grootste gedeelte van de pistes is rood, namelijk 18 kilometer. Erg leuk is dat je op bijna alle plekken kunt komen met een rode of blauwe piste. Het is dus niet zo dat je delen van het gebied niet kunt zien als beginner. Ook is het erg leuk dat beginners en gevorderden elkaar gewoon onderaan bij de lift weer kunnen treffen, door de efficiëntie in liften. Je vindt hier weinig snowboarders maar mocht je hier willen snowboarden is het geen probleem, want er zijn weinig tot geen vlakken stukken. De variatie aan verschillende soorten pistes maakt dit gebied echt top voor allerlei soorten wintersporters.

wintersport in diedamskopf

Wintersport in Diedamskopf: Eten & drinken

Het eten en drinken is tijdens een wintersport in Diedamskopf typisch Oostenrijks. Een kaiserschmarren of een apfelstrudel, je vindt het overal. De porties zijn lekker groot zoals we van Oostenrijk gewend zijn en in Diedamskopf is het allemaal ook erg goed betaalbaar. Op de pistes zijn maar twee restaurants, dus er lijkt weinig keus. Toch is het op beide plekken nooit druk en ben je altijd zo aan de beurt. Een heerlijk uitzicht vanaf het restaurant op de piste krijg je daar gratis bij. Verder zijn er ook genoeg mogelijkheden om zelf eten te nuttigen en dat kan natuurlijk ook geen kwaad.

Het dorpje & de accommodaties

Een wintersport in Diedamskopf kan vanuit Au of Schoppernau. Wij verbleven in Au, het dorpje op ongeveer vijf minuten rijden vanaf de gondel. Het dorpje is rustig en authentiek, toch zijn er veel mogelijkheden om te overnachten. In Au wordt in de winterperiode bijna ieder huis wel aangeboden om in te overnachten. De kosten liggen veel lager dan in gebieden in Tirol of in de Franse Alpen. Het leukst is om bij een Oostenrijks gezin in huis te verblijven en zo ook nog te kunnen genieten van de tradities in deze regio. Vlakbij de gondel is een supermarkt waar iedereen uit het dorp boodschappen moet doen maar desondanks is het er nooit echt druk. Verder zijn er verschillende restaurants in de twee dorpen en kun je ook genieten van een ritje met de arrenslee.

Ben jij wel eens op wintersport in Diedamskopf geweest? Ben jij gek op skiën of snowboarden? Laat het ons weten in de reacties!

Meer wintersport?

~ Monts Jura in Frankrijk

– Are in Zweden

~ Hemsedal in Noorwegen

Bewaren op Pinterest?

12 gedachten over “Wintersport in Diedamskopf: onontdekt Oostenrijk”

  1. Die bergen!! Wat een fantastisch gebied zeg. Wintersport lijkt me niet mijn ding (want: kou) maar als ik die omgeving zie lijkt het met toch wel heel erg vet.

  2. Ik ben nog nooit op wintersport geweest, ik ben meer van de zon en zee – maar ik houd wel erg van authentieke plekken waar niet al te veel toeristen komen. Dit is wel zeker een goede tip voor de wintersportgangers 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge