Vanaf 1 oktober 2019 is de regelgeving veranderd met betrekking tot het reizen naar Nieuw-Zeeland. Het land aan de andere kant van de wereld heeft namelijk vanaf nu een verplichting tot een visum. Je moet een NZeTA aanvragen voordat je het land gaat bezoeken. Omdat de regelgeving nieuw is vertel ik je graag alles wat je moet weten over dit reisdocument!

NZeTA - Praktische informatie Nieuw-Zeeland

De betekenis van NZeTA

New Zealand Electronic Travel Authority, dat is de volledige betekenis. Handig om te weten is dus dat het geheel elektronisch geregeld kan worden, het is niet nodig om naar een consulaat of ambassade te gaan. Dat zorgt ervoor dat je dus alles gewoon eenvoudig vanuit huis kunt regelen. Het is dus eigenlijk gewoon een elektronische koppeling aan jouw paspoort waarmee jij het land mag betreden. Belangrijk om te weten is dat dit alleen geldt voor toeristen. Mocht je in het land willen studeren of werken, dan mag je niet op dit visum het land betreden.

Het NZeTA aanvragen

Het NZeTA aanvragen kan je dus eenvoudig online doen. Het duurt ongeveer vijf tot tien minuten per persoon. Zorg dat je alle informatie bij de hand hebt, zoals je paspoort en reisinformatie. Als het visum aangevraagd is, krijg je binnen enkele dagen een goedkeuring. Dit betekent dat je het visum op tijd moet aanvragen want als er problemen zijn heb je nog voldoende tijd om dit op te lossen. Het is belangrijk dat ook kinderen een eigen reisdocument hebben.

De kosten

Zoals je waarschijnlijk weet mag ieder land zelf de prijs van een reisdocument zoals een visum bepalen. In Nieuw-Zeeland liggen de prijzen niet erg hoog. Totaal kost het via de website NZ$ 47 en via de app NZ$ 44. Dat betekent dat het bedrag rond de €25 euro per persoon ligt. Het is verstandig om het met meerdere mensen aan te vragen, dan hoef je het betalingsproces maar één keer te doorlopen. Enorm fijn is dat je kunt betalen via iDeal, Creditcard, Paypal of Bankcontact. Voldoende opties dus om de betaling van het visum rond te maken.

Andere belangrijke voorbereidingen voor Nieuw-Zeeland

Belangrijk om te weten is natuurlijk dat er in Nieuw-Zeeland gewoon Engels gesproken wordt. Je hoeft dus geen woordenboek mee te nemen of iets dergelijks. Daarnaast is het een belangrijk verschil dat ze in het land links rijden. Aangezien het een gigantisch groot land is, is het waarschijnlijk dat je een auto of camper huurt. Tijdens het rijden moet je dus altijd alert zijn dat je aan de linkerkant van de weg moet rijden. Daarnaast is het aan te raden om een internationaal rijbewijs bij de ANWB te laten maken omdat de politie dit beter kan begrijpen. Als laatste moet je er rekening mee houden dat het in Nieuw-Zeeland zomer is als het bij ons winter is en andersom. Het checken van de temperaturen en weersverwachting is ten zeerste aan te raden.

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks waar ik niet achter sta. Afbeeldingen in dit artikel zijn afkomstig van Pixabay.

Weet je inmiddels alles over het NZeTA? Heb jij ook de droom om naar Nieuw-Zeeland te reizen? Laat het ons weten in de reacties!

Meer reisbestemmingen?

~ Australië

~ Nepal

10 gedachten over “Vakantie naar Nieuw-Zeeland? Dan heb je een NZeTA nodig!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge