Ondanks dat wij eigenlijk op stedentrip naar Basel waren, zijn wij ook gaan wandelen in Zwitserland. Een aanrader, ontzettend leuk! Per toeval kwamen we eigenlijk bij dit wandelgebied terecht en besloten we een mooie wandeling te maken. Dit beviel goed en daarom zou ik het iedereen aanrader die op stedentrip is in Basel. Het is namelijk een heerlijke manier om even het drukke stadsleven te ontvluchten.

Hoe kom je er?

Vanuit Basel kun je eenvoudig tram 10 nemen richting Rodersdorf. Na ongeveer 35-40 minuten kom je aan bij station Flüh. Hier moet je uitstappen, het makkelijkst is om daar naar de wandelroutes te vragen. Er is namelijk een kleine doorgang die lastig te vinden is. Wanneer je met jouw rug naar de tram staat dan is het aan de rechterkant bij de bomen. Hier vind je namelijk een kleine trap, dit is de ingang van het natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen.

wandelen in Zwitserland

De verschillende routes

Er zijn verschillende mogelijkheden om hier te wandelen, je kunt voor lange wandelingen kiezen maar ook voor wandelingen van een half uur. Dat maakt het wandelen in Zwitserland in mijn ogen ideaal. Zelf ben ik niet zo’n ervaren wandelaar en is er hier de mogelijkheid om eerst een kortere wandeling te maken. Vaak hebben wandelgebieden alleen maar enorm lange wandelingen. Je kunt op deze kaart de verschillende routes terug vinden. Iedere route heeft zijn eigen cijfer en onderweg kun je die steeds volgen. Op bijzondere plekken staat er ook uitleg van het natuurfenomeen wat je hier kunt zien.

Alleen op de wereld

Het wandelgebied is ontzettend mooi maar daarnaast vind ik het een groot voordeel dat het onontdekt is. Je kunt hier namelijk uren wandelen zonder iemand tegen te komen. Tijdens onze wandeling zijn we hier maar twee mensen tegen gekomen en dat op een zondagmiddag. Het is heerlijk, het enige wat je hoort zijn de vogeltjes die fluiten en de bladeren die onder jouw schoenen knisperen.

wandelen in Zwitserland

Praktische tips voor wandelen in Zwitserland

Handig is om voldoende eten & drinken mee te nemen, onderweg zijn er namelijk geen mogelijkheden om dit te kopen. Als je aankomt met de tram heb je daar nog wel een kleine winkel maar hier kun je alleen met contant geld betalen. Daarnaast is het door het heuvelachtige gebied qua weer onvoorspelbaar. Het meenemen van een goede regenjas, zodat je niet verrast kan worden door een hevige regenbui, is aan te raden. Als laatste is het verstandig om goed voorbereid op pad te gaan dus niet zonder kaart, gps of andere navigatiemogelijkheden.

Zou jij willen wandelen in Zwitserland? In welk land wandel jij graag? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Zwitserland?

~ Mount Pilatus

~ Wat te doen in Basel

Bewaren op Pinterest?

2 gedachten over “Wandelen in Zwitserland – vanuit Flüh [nabij Basel]”

  1. Wij wandelen heel veel, ook in Zwitserland, we zijn dol op de bergen en zijn klimmers dus ontkomen we hier niet aan ;). Zo een wandeling, waar je bijna niemand tegen komt, vind ik altijd heerlijk en wat zijn de herfst kleuren mooi! Wij zijn vorige week in België gaan wandelen, ook zo mooi met die kleuren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge