Tijdens ons Paasweekend in Basel hadden we besloten om ook een dagje naar Luzern te gaan. We hadden veel leuks gehoord over deze stad en zijn met de trein naar het binnenland van Zwitserland gereden. Nog voordat we weggingen kwam Sam erachter dat Pilatus vlakbij Luzern lag en goed te bereiken was. Pilatus is een hoge berg waarvan je een geweldig uitzicht hebt. Met een kabelbaan kun je de berg opgaan en genieten van het uitzicht. Inmiddels weet iedereen dat wij gek zijn op uitzichten en ook graag uitzichtpunten bezoeken dus we konden dit niet laten schieten.

Pilatus

Hoe kom je bij de kabelbaan?

Vanaf Luzern centraal station gaat bus 1 richting Kriens, het dorp waar de kabelbaan zich bevindt. Wanneer je bij Kriens Zentrum uitstapt, hoef je nog maar 5 minuten te lopen naar het beginpunt van de kabelbaan. Aangekomen bij de kabelbaan kun je zelf bepalen hoever je omhoog wilt: Krienseregg (1026 meter), Fräkmüntegg (1416 meter) of Pilatus Kulm (2132 meter). Omdat het vrij mistig was besloten we om tot Fräkmüntegg te gaan.

Pilatus
Pilatus

De tocht naar boven

Nadat we een kaartje voor de kabelbaan hebben gekocht mochten we naar boven. Op naar Pilatus en het mooie uitzicht boven. Het eerste stuk naar Krienseregg is nog groen en hier hebben we een prachtig uitzicht over Luzern en de omgeving. Hoe hoger we komen hoe meer sneeuw er ligt. Helemaal niet voorbereid op sneeuw, zonder handschoenen, warme jas of dikke sokken komen we aan bij Krienseregg. Iedereen die verder gaat mag gewoon blijven zitten, dus dat doen we. Het begint te sneeuwen en de laag sneeuw onder ons wordt steeds dikker. Vanuit de kabelbaan heb je een prachtig uitzicht over de gehele omgeving. Ik vind het echt geweldig en ook Sam geniet optimaal. Voor we het weten zijn we bij Fräkmüntegg en moeten we eruit.

Pilatus
Pilatus
Pilatus

Het uitzicht

Als een klein kind ren ik naar buiten en slaak ik een kreet. WAUW! Er ligt ongeveer 30 centimeter sneeuw en ik begin meteen te huppelen. Wat een mooie eerste Paasdag, dat maak je niet vaak mee! De zon doet zijn best en daardoor is de mist weggetrokken. Het uitzicht is fantastisch. We staan eventjes te kijken en nemen een aantal foto’s. Daarna besluiten we een stukje het bos in te lopen en te genieten van de rust. Het is echt geweldig, typisch Zwitserland zoals je het voorstelt. In het restaurant bij Fräkmüntegg drinken we wat thee en warme chocomelk om op te warmen. Zonder handschoenen is het best koud buiten namelijk. We twijfelen even om naar beneden te wandelen in plaats van teruggaan met de kabelbaan. Het is ruim twee uur lopen en omdat we ook Luzern nog willen ontdekken besluiten we toch met de kabelbaan naar Krienseregg te gaan.

Pilatus

Naar beneden wandelen

Eenmaal op Krienseregg gaan we toch lekker naar beneden wandelen. De zon is helemaal doorgebroken en het is heerlijk weer. Vanaf hier is het nog maar één uur naar beneden wandelen. Het pad is goed begaanbaar en onderweg komen we de mooiste plekjes tegen. Je waant je midden in de natuur en we zijn onderweg slechts twee mensen tegengekomen, heerlijk. Ik ben blij dat we toch zijn gaan wandelen. Mocht je naar Pilatus gaan, moet je echt naar beneden wandelen. We gaan op een bankje zitten en smeren onze meegenomen broodjes. Een heerlijke paasbrunch maar dan anders, optimaal genieten!

Praktische informatie Pilatus:

  • De rit van Kriens naar Krienseregg duurt 15 minuten en kost €20,00 per persoon voor een retourtje.
  • Als je van Kriens naar Fräkmüntegg gaat duurt het 30 minuten en kost €40,00 per persoon voor een retourtje.
  • De rit van Kriens naar Pilatus Kulm duurt 40 minuten en kost €72,00 per persoon voor een retourtje.
  • De kabelbaan is het gehele jaar geopend. De openingstijden verschillen per seizoen, kijk daarvoor op de website.
  • Het adres van het beginpunt is: Schlossweg 1, 6010 Kriens, Zwitserland

Zou jij Pilatus willen bezoeken? Ben jij wel eens met een kabelbaan een berg op gegaan? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Zwitserland?

~ Hotel tip Basel

– Wat te doen in Basel

~ 5 tips voor Luzern

Bewaren op Pinterest?

15 gedachten over “Pilatus: bekijk Zwitserland vanaf deze berg!”

  1. Wat een prachtige foto’s van een geweldig uitzicht heb je gemaakt! Als ik die sneeuw zo zie, verlang ik toch al wel naar de winter met gezellige kaarsjes, denkentjes en warme truien en sjaals! 😉

  2. Wat een fantastisch uitzicht en ik snap dat je er halverwege voor gekozen hebt om toch maar te gaan lopen. Als kind ben ik zeker 3x per jaar de bergen in gegaan (Oostenrijk).

  3. Dat ziet er prachtig uit daar in Zwitserland! Krijg prompt zin in sneeuw, winter en gezelligheid, maar ik ben dan ook een winterkind (geboren in december). Ligt het aan mij, of vragen ze wel pittige prijsjes voor een ritje met die kabelbaan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge