Toen wij een weekendje naar Edinburgh gingen, kwamen we er al snel achter dat de hotels in de stad vrij prijzig zijn. Ik vond het daarom erg lastig om een hotel te kiezen voor een leuke prijs dat ook nog eens goed bereikbaar was. Normaal is een Marriott hotel ver boven ons budget, maar wij verbleven hier voor maar €81,00 per nacht inclusief ontbijt. Daarom is dit voor mij een hotel tip Edinburgh.

Hotel tip Edinburgh

Bereikbaarheid

Het centrum van Edinburgh is klein en gezellig. Ons hotel lag in het centrum en daarom konden we eigenlijk alles aanlopen. We hebben alleen vanaf het vliegveld de airlink 100 bus naar het station en vervolgens een Uber naar het hotel genomen en dat beviel goed. Je kon wel gebruik maken van een bus, om de hoek van het hotel. Als je verder de stad uit wilde gaan, was het station op zo’n 10 minuten lopen. De bus die om de hoek van het hotel weg ging, ging iedere 5 a 10 minuten en daardoor was het hotel supergoed bereikbaar via verschillende wegen.

Hotel tip Edinburgh

De kamer

Toen we de kamer inkwamen, was ik verbaasd. Omdat we het hotel voor een goedkope prijs hadden geregeld dacht ik in een achteraf kamertje terecht te komen maar nee. Het was een superruime kamer met twee grote losse bedden, een bureau, een grote kledingkast en genoeg ruimte om twee koffers kwijt te kunnen. De bedden lagen echt heerlijk, als ik eraan terugdenk word ik weer enthousiast.

Verder hadden we een leuk uitzicht over Calton Hill en konden we zelf koffie en thee zetten. De kamer was echt ideaal om lekker vanuit daar heel Edinburgh te verkennen.

De badkamer

Bij mijn hotel tip Edinburgh is niet alleen de kamer super maar ook de badkamer. De badkamer is superruim en voorzien van alle gemakken. Shampoo en dergelijke is aanwezig en de ruime douche is heerlijk. De kamer en de badkamer zijn echt perfect en daar heb ik totaal niets op aan te merken.

Hotel tip Edinburgh

Het hotel

Het hotel heeft een prachtige buitenkant, typisch voor Edinburgh en Schotland. De binnenkant daarentegen is supermodern en strak, wat ik altijd leuk vind. Het ontbijt is typisch Schots met veel ei, spek, worstjes en andere warme producten. De medewerkers van de receptie helpen ons met alles en zijn supervriendelijk. Onze vlucht had vertraging en eigenlijk was de receptie al dicht maar ze hebben op ons gewacht, erg vriendelijk. Het ontbijt was echt superlekker en heel uitgebreid, ik heb iedere ochtend genoten.

De omgeving van deze hotel tip Edinburgh

Het hotel ligt onderaan Calton Hill, een prachtige plek in Edinburgh. Vanaf de heuvel heb je namelijk een geweldig uitzicht op de hele stad. Je kunt hier binnen enkele minuten naar boven lopen en van het uitzicht genieten. Verder kun je vrijwel alles gewoon aanlopen vanuit het hotel en is het daarom een hotel tip Edinburgh zeker waard. In de omgeving zijn er genoeg mogelijkheden om te dineren of lunchen en kun je zelfs naar de pub gaan als je wilt.

Prijs voor twee personen inclusief ontbijt vanaf €112 euro per nacht

Disclaimer: In dit artikel heb ik een affiliate link geplaatst. Als je boekt via zo’n link, krijgt GlobeGirl daar een kleine bedrag voor. Dit gaat niet ten koste van de prijs die jij betaalt. Zo kan GlobeGirl zich blijven ontwikkelen.

Ben jij wel eens in Edinburgh geweest? Welke hotel tip Edinburgh kun jij ons nog geven? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Edinburgh?

~ Wat te doen in Edinburgh?

~ Praktische informatie Edinburgh

Bewaren op Pinterest?

4 gedachten over “Hotel tip Edinburgh: Courtyard by Marriott Edinburgh”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge