Snorkelen is één van mijn favoriete activiteiten om op reis te doen. Overal waar het kan, duik ik het water in met mijn snorkel. Op snorkelen op Mallorca is op verschillende plekken ook mogelijk en daarom deel ik graag mijn tips en tricks voor dit eiland. Mijn twee favoriete plekken deel ik ook met jullie natuurlijk!

snorkelen op Mallorca

Snorkelen spullen

Zelf heb ik een eigen snorkel en waar het kan, neem ik die mee naartoe. Maar je kunt natuurlijk ook een snorkel huren, dit kan op verschillende plekken op het eiland, helaas niet op de stranden die ik zo noem. Je kunt bijvoorbeeld in Port de Soller bij verschillende bedrijven snorkels huren. Maar helemaal handig is om een eigen snorkel te kopen, je kunt deze gewoon na de vakantie mee naar huis nemen en later weer eens gebruiken. Je kunt het beste gaan voor een gemiddelde snorkel, een goedkope snorkel kost €10 euro, een gemiddelde ongeveer €20 en een luxe minimaal €50 euro. Als je meerdere dagen gaat snorkelen dan is €20 euro een goede investering. Verder is het dragen van waterschoentjes handig omdat er op Mallorca veel zee-egels voorkomen.

Wat te doen op Mallorca

Cala Mitjana

Een onontdekt strand, wat lastig te vinden is. Je kunt hier alleen komen via een klein pad dat ongeveer 10 tot 15 minuten door de bossen gaat. Het strand ligt aan de oostkust van Mallorca. Er hangen geen bordjes maar het is puur de voetstappen van de vorige mensen volgen. Het strand is erg klein maar doordat het lastig te bereiken is, zijn er ook maar weinig mensen die naar het strand komen. De baai is mooi om in te snorkelen, je kunt hier veel vissen onderwater zien. Langs de kust en tussen de rotsen zijn veel vissen en andere onderwaterdieren te vinden. Afhankelijk van de wind kunnen de golven hoog zijn en kan het verstandig zijn om een luchtbed of bandjes te gebruiken om jezelf te helpen.

Beste roadtripbestemmingen
snorkelen op Mallorca

Cala Banyabufar

Doordat er ontzettend veel rotsen te vinden zijn op Cala Banyabufar komen hier veel zeedieren voor. De vissen zwemmen graag rond de rotsen en zoeken hier beschutting. Door de vele rotsen moet je hier wel echt waterschoenen dragen want anders heb je kans om op een zee-egel te stappen. Er is hier niet echt een strand maar alleen een stuk asfalt of stenen waar je kunt zitten. Maar dit is helemaal niet erg want je ligt toch 90% van de tijd in het water. Je kunt namelijk geen genoeg krijgen van alle vissen en mooie waterplanten die je hier kunt zien. Er zijn hier geen faciliteiten zoals een restaurant of een winkel dus zorg dat je voldoende eten, drinken en zonnebrand meeneemt.

Andere tips voor snorkelen op Mallorca

  • Doe waterschoentjes aan.
  • Neem zelf een snorkel mee, deze zijn niet verkrijgbaar op het strand.
  • Neem voldoende water mee om tussendoor te drinken.
  • Zorg voor bescherming tijdens het snorkelen, gebruik waterdichte zonnebrand en smeer je rug en billen goed in.
  • Een luchtbed of een ander drijvend voorwerp kan verstandig zijn, zo raak je minder snel uitgeput van het snorkelen.

Ben jij wel eens wezen snorkelen op Mallorca? Welke plek zou jij graag bezoeken? Laat het ons weten inde reacties!

Meer Mallorca?

~ Vijf tips voor het eiland

~ Hotel tip

Bewaren op Pinterest?

3 gedachten over “Snorkelen op Mallorca: tips, tricks en spots”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge