Over het algemeen geldt: hoe meer zielen hoe meer vreugd. Toch? We vinden het gezellig om omringd te zijn met veel mensen en gaan ook graag met een groepje vrienden op pad. Maar bij het boeken en organiseren van een vakantie kan het soms best lastig zijn als je met een groot reisgezelschap bent. Zo moet je qua vervoer alleen al rekening houden met meerdere auto’s of voldoende plekken in het vliegtuig en kun je op de plek van bestemming niet in één kamer. Gelukkig hebben veel reisorganisaties hier rekening mee gehouden en is het zeker mogelijk om met een grote groep op vakantie te gaan. Je moet je alleen even goed inlezen en voorbereiden. Hierbij helpen wij je graag een handje!

vakantie met een grote groep

Verblijf – vakantie met een grote groep

Allereerst is het belangrijk dat je een goede verblijfsplaats regelt voor het hele reisgezelschap. Hierbij geven we je graag als tip mee dat het verstandig is om op tijd te zoeken en te boeken. Zo voorkom je dat een groepsaccommodatie al vol zit voor de periode die jullie willen gaan. Dit is zonde, aangezien er niet zoveel grote groepsaccommodaties zijn in tegenstelling tot tweepersoons accommodaties. Hiernaast zul je ook met de groep waarmee je gaat moeten overleggen wat zij graag willen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit een vakantiehuis voor groepen , waarbij je dus een huis deelt en iedereen zijn of haar eigen kamer heeft. Dit is vooral fijn als je wat meer privacy wilt. Hiernaast kun je er ook voor kiezen om meerdere kamers te huren in een hotel of meerdere plekken op een camping. Hier zul je dus wel de faciliteiten van de accommodatie moeten delen met andere mensen. 

Activiteiten

Je hoeft echt niet van te voren de hele vakantie tot in de puntjes al uitgestippeld te hebben, maar het is wel fijn als je een beetje een idee hebt over wat jullie precies gaan ondernemen. Als je met een grote groep bent is de kans groot dat niet iedereen hetzelfde wil gaan doen. Bespreek dit dan ook van te voren en zorg ervoor dat je hier afspraken over maakt. Zo kunnen jullie bijvoorbeeld een aantal dagen plannen waarbij jullie hetzelfde gaan doen en kunnen er een aantal ‘vrije’ dagen tussen zitten waarbij iedereen zijn of haar gang kan gaan. Zo kun je bijvoorbeeld de groep splitsen waarbij één helft een bepaalde activiteit gaat doen en de andere helft weer iets anders. Op deze manier kun je ervoor zorgen dat iedereen een top vakantie tegemoet gaat!

Vind jij op vakantie gaan met een grote groep ook zo leuk? Welke bestemmingen vind jij dan leuk? Laat het ons weten in de reacties!

Meer groepsreizen?

~ Voor- en nadelen van een groepsreis

~ Op reis met singles

Bewaren op Pinterest?

4 gedachten over “Op vakantie met een grote groep? Dat doe je zo!”

  1. Dit zijn goede tips! Op vakantie gaan met een grote groep is voor mij niet weggelegd ik heb namelijk autisme en dus echt mijn rust nodig. Daarnaast kan ik niet goed omgaan met veranderingen wat met een grote groep wel eens gebeurd. dus verder dan met mijn partner, zoon, moeder of schoonmoeder ga ik niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge