Voordat ik zelf ooit met een groepsreis meeging, was ik altijd erg sceptisch. Je hebt weinig vrijheid, was eigenlijk altijd de grootste reden waarom ik mij liet tegenhouden. Tot afgelopen zomer (2015), ik ging op groepsreis naar Indonesië. In dit artikel zal ik de voor en nadelen groepsreizen vertellen die ik het gemerkt/ervaren. Natuurlijk ben ik ook benieuwd naar ervaringen van anderen en daarom vind ik het erg leuk als je een reactie achterlaat.

Voor en nadelen groepsreizen

Voordeel: Nieuwe mensen leren kennen.

Ik denk dat ik dit persoonlijk het grootste voordeel van groepsreizen vind. Je leert fantastische mensen kennen en zo kunnen er mooie vriendschappen ontstaan. Vaak leer je op een groepsreis hele andere mensen kennen als je in het normale leven zou tegenkomen. Juist omdat de groep vaak zo gevarieerd is ontstaat er een super leuke sfeer! Natuurlijk is het in het begin ook erg spannend wie er in de groep zullen zitten, zitten er mensen in van jouw leeftijd of met je een uitzondering. Ik vond het juist leuk dat je daar geen invloed op hebt.

Nadeel: Geen vrijheid

Na het grootste voordeel denk ik, dat dit gelijk het grootste nadeel is. Zeker voor degene die nog nooit mee geweest zijn met een groepsreis is dit volgens mij een groot obstakel. Wanneer je in de bus/auto rijdt en je ziet een fantastisch uitzicht, kun je zelf even stoppen maar als je met een hele groep bent kun je dat helaas niet iedereen keer doen. Voor en nadelen groepsreizen horen er nou eenmaal bij, net zoals bij iedere vorm van reizen.

Voordeel: Veel zien in korte tijd ~ voor- en nadelen groepsreizen

Het volgende voordeel is dat je vreselijk veel kunt zien in een korte tijd. De reis is natuurlijk al meerdere keren gemaakt voordat je zelf gaat, de reisleider weet dus precies waar je lekker kunt eten en waar je goed souvenirs kunt kopen. Verder heeft de reisleider bezoeken gepland aan de verschillende bezienswaardigheden en hoef je daarom niet in de rij te staan! Dit is natuurlijk super makkelijke en hoef je niet vaak te wachten.

Nadeel: Geen standaard vakantie avonturen

Het is misschien raar maar juist het zoeken naar de weg of het uitzoeken welk kaartje je moet kopen bij een bezienswaardigheid, vind ik altijd dat heerlijke vakantiegevoel geven. Als je uren moet zoeken naar het hotel en hem dan uiteindelijk vind, geeft dat juist een heerlijk gevoel vind ik. Doordat alles geregeld is heb je niet de standaard vakantie perikelen.

Voordeel: Genieten.

Zelf ben ik altijd degene die de vliegtickets regelt en de hotels boekt. Vrijwel altijd wanneer ik op Schiphol sta heb ik dat onderbuik gevoel dat ik iets verkeerd heb gedaan. Het mooie van de groepsreis was dat ik eigenlijk echt kon genieten, de reisleider lost het op wanneer er een probleem is. Waarschijnlijk klinkt het raar maar ik vond het echt heel gek maar tegelijkertijd ook erg leuk!

Zoals je kunt zien heb ik voor- en nadelen groepsreizen genoemd, maar ben ik vooral positief over groepsreizen! Ik zou zeker nogmaals met een groepsreis meegaan, zou jij meegaan met een groepsreis? Laat het ons weten in de reacties!

Meer reistips?

~ Hoe boek je een perfect hotel?

– Hoe pak je snel je koffer in?

Bewaren op Pinterest?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge